Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
DOSTAVA DOMAĆIH PROIZVODA SA OPG-ova
Petak, 17 Travanj 2020 11:22

Na području općine Krašić postoji nekoliko Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja proizvode dio poljoprivrednih proizvoda za tržište.

Pozvani su svi koji imaju višak domaćih poljoprivrednih proizvoda da se jave i iste ponude zainteresiranim sumještanima i kupcima. Jedno od Obiteljskih gospodarstava koje ima proizvodnju svježega mlijeka i sira je OPG  Pužin Švalj iz Kučera. Svi zainteresirani za domaće mlijeko i sir mogu se javiti na telefon  01/6270-195

 
101.GODIŠNJICA ROĐENJA KARDINALA FRANJE KUHARIĆA
Četvrtak, 16 Travanj 2020 08:08

U srijedu, 15. travnja obilježava se 101. godišnjica rođenja kardinala Franje Kuharića, kardinala ljubavi i dobrote kako ga se nazivalo. Kardinal Kuharić rođen je u Pribiću kao trinaesto dijete u obitelji, te je idućega dana 16. travnja 1919. godine kršten u Župnoj crkvi Svetog Siksta pape u Pribiću Crkvenom.

Na čelu Zagrebačke nadbiskupije bio je od 1970. godine i sve do pred kraj povjesno važnih 90-tih godina kada je stvarana samostalna Republika Hrvatska. Prošle godine, točnije 02. listopada povodom njegova 100. rođendana, a uoči imendana Svetog Franje svečano je kod Župne crkve u Pribiću Crkvenom otkriven i blagoslovljen spomenik njemu u čast. Spomenik je rad akademskog kipara Tomislava Kršnjavi, a njegovo lijevanje i postavljanje finacirala je Općina Krašić.

Povodom rođendana kardinala Kuharića kod njegova spomenika svijeće su danas upalili načelnik općine Krašić zajedno sa zamjenikom načelnika.

Više...
 
SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS
Nedjelja, 12 Travanj 2020 15:58

Drage sumještanke, poštovani sumještani
neka nam je svima ovaj Uskrs, najveći Kršćanski blagdan, koji je poseban po mnogočemu i neuobičajen prije svega zbog ugroze od zaraze korona virusom, bude poseban i po našem poimanju zajedništva, ljubavi i vjere kako u svoje najbliže, tako i jednih u druge i u našu malu zajednicu i njezin opstanak i razvoj u pravome smjeru.  Upravo ovih dana imamo puno vremena za provesti sa svojim obiteljima, u krugu svojih najbližih, preispitati se i mijenjati se na bolje, vidjeti šta je to u životu doista bitno i važno, a čime smo to u životnoj rutini do ove krize bili zaokupljeni i čime se bavili.  Neka nas u svemu prati moćni zagovor našega blaženika i zaštitnika kardinala Alojzija Stepinca.
Koliko su uvijek aktualne njegove riječi i poruke,svjedoče i riječi iz njegove propovijedi  20.rujna  1944.godine:
''Nije tragika naših dana u tome što su nam ruševine napunile zemlju, što se i velika carstva ruše kao kuće od karata pa onda mali narodi i države strepe još i više, nego je tragika u tome, što se uslijed pomanjkanja vjere svi događaji u svijetu gledaju čisto naravnim očima mjesto očima vjere koja u svim zbivanjima današnjice gleda samo svemoguću desnicu Božju. A to desnica nije zatajila nikada do sada, pa neće ni u buduće.
Zato naša jedina briga ima biti, da budemo u prijateljstvu sa Bogom.
I vi ćete vidjeti, da se nisu nikada prevarili ni pojedinci ni narodi, koji svoju nadu postavljaju u Njega, Stvoritelja neba i zemlje.''      
SRETAN  VAM  I  BLAGOSLOVLJEN  USKRS !


Načelnik općine Krašić

Više...
 
PODIJELJENI PAKETI KORISNICIMA SOCIJALNE POMOĆI
Četvrtak, 09 Travanj 2020 20:09

Ovoga tjedna je Stožer civilne zaštite općine Krašić zajedno sa Društvom Crvenog Križa Jastrebarsko uoči Uskrsa podijelio  pakete sa hranom za najpotrebitije sa područja općine Krašić.
Paketi su utovareni u skladištu Crvenoga križa u Jastrebarskom, a potom su vatrogasnim vozilom  dovezeni u općinu i podijeljeni korisnicima socijalne pomoći. Osim članova Stožera civilne zaštite općine Krašić pakete su dijelili i dvije volonterke Crvenoga križa.  

Više...
 
OBAVIJEST OPĆINE KRAŠIĆ
Subota, 04 Travanj 2020 21:59

Općina Krašić obavještava i poziva sva obiteljska poljoprivredna gospodarstva da se jave u općinu i ponude višak proizvoda koje su proizveli na svojem  OPG-u, a  koje se može na području općine dostaviti zainteresiranima za određene domaće poljoprivredne  proizvode. Zahvaljujemo se na suradnji.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 210