Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
ODRŽANA 15. SJEDNICA OPĆINSKOGA VIJEĆA OPĆINE KRAŠIĆ
Petak, 26 Srpanj 2019 19:25

U četvrtak, 25. srpnja održana je 15. sjednica općinskoga vijeća sa 16 točaka dnevnoga reda.

Većina točaka bila je vezana uz područje civilne zaštite i zaštite od požara kod kojih nije bilo puno rasprave i koje su usvojene, te točke vezane uz novi Zakon o komunalnom gospodarstvu, nova Odluka o komunalnoj nakandi i Komunalnom doprinosu.

Svakako najvažnije točke ove sjednice bile su prve dvije točke dnevnoga reda nakon aktualnoga sata koje su se odnosile na I. izmjene i dopune Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, te I. izmjene i dopune Proračuna naše općine. Na žalost izmjene i dopune navedenoga Programa nisu podržane potrebnom apsolutnom većinom, jer je sedam vijećnika od prisutnih trinaest odbilo podržati iste.

U navedenome prijedlogu predvidena su bila dodatna sredstva za lijevanje spomenika i uređenje Trga kardinala Franje Kuharića u Pribiću, povećanje sredstava za uređenje maloga trga u Krašiću, izradu projektne dokumentacije i proširenje Vatrogasnoga doma u Pribiću za novonabavljeno navalno vozilo, potom sanaciju krovišta na istome domu u Pribiću kao i projektna dokumentacija za uređenje nove fontane, uređenje potkrovlja zgrade stare općine povećanje sredstava za općinske prometnice, ceste i javne površine.

Na žalost šestero vijećnika nije bilo dovoljno da bi se ovi iznimno važni i značajni projekti mogli ubrzano provesti i realizirati na korist svim mještanima općine Krašić, te prijedlog I. izmjena i dopuna Programa gradnje komunalne infrastrukture predloženih od strane načelnika nije usvojen.

 
IZRADA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA PJEŠAČKE STAZE
Srijeda, 24 Srpanj 2019 09:50

Protekloga tjedna nastavljeni su radovi na izradi projektne dokumentacije vezane uz izgradnju pješačkih staza u Brezariću.

Nakon izrade gedetskih podloga za pješačku stazu od raskršća sa županijskom cestom Krašić - Brlenić prema odvojku sa lokalnom cestom u Brezariću koja prolazi uz rodnu kuću kardinala Stepinca i dalje do nogometnog igrališta, sada se radi na istome uz navedenu glavnu prometnicu od Brezarića prema Brleniću u dužini od 650 metara.

Uskoro bi trebala biti dovršena projektna dokumentacija kako bi se ishodile sve potrebne dozvole i potom slijedi osiguranje financijske konstrukcije za realizaciju ovih važnih investicija.

Više...
 
OPĆINA KRAŠIĆ POZIVA POLJOPRIVREDNIKE NA PREZENTACIJU MJERA PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA
Nedjelja, 21 Srpanj 2019 22:03

Općina Krašić u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, Upravom za poljoprivrednu politiku  organizira javno predstavljanje Programa Mjera ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020.
Pozivaju se poljoprivrednici i  OPG-ovi  sa područja općine Krašić, kao i susjednih područja na prezentaciju u utorak, 23.srpnja u općinsku vijećnicu u Krašiću, početak prezentacije predviđen je u 18:00  sati. Prezentaciju mjera održati će državni tajnik Ministarstva poljoprivrede gospodin Tugomir Majdak zajedno sa suradnicima.

 
ZAVRŠNE PRIPREME ZA DOVRŠETAK I POSTAVLJANJE KIPA KARDINALA FRANJE KUHARIĆA
Nedjelja, 21 Srpanj 2019 21:59

Nakon što je u četvrtak, 18. srpnja načelnik općine sa suradnicima, te predstavnicima Zagrebačke nadbiskupije obišao atelje u kojem se dovršava kip kardinala Franje Kuharića, u petak je održan i sastanak na terenu kod župne crkve u Pribiću.

Sastanku su se uz investitore općinu Krašić i Zagrebačku nadbiskupiju okupili projektant koji od početka radi na dokumentaciji za uređenje, te akademski kipar Tomislav Kršnjavi zajedno sa upraviteljem župe Pribić. Na sastanku i samom terenu su definirani preostali detalji koje su svi zajedno raspravili i definirali.

Podsjećamo da se svečanost otkrivanja spomenika kardinalu Kuhariću o 100. godišnjici  njegova rođenja u Pribiću planira za 04. listopada kada se slavi Sveti Franjo Asiški.

Više...
 
PROSLAVLJEN DAN ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
Četvrtak, 18 Srpanj 2019 12:56

U srijedu, 17. srpnja svečanom sjednicom županijske skupštine obilježen je 26. po redu rođendan naše Zagrebačke županije.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika skupštine, te župana Zagrebačke županije, prisutne su pozdravili predstavnik prisutnih župana i zamjenika župana, potom izaslanik Predsjednice Republike, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar pravosuđa gospodin Dražen Bošnjaković, te izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora i njegov potpredsjednik gospodin Željko Reiner.

Na kraju sjednice dodjeljena su i Priznanja županije najistaknutijim pojedincima i udrugama. Načelniku općine Krašić u prostorijama županije uručeni su i ugovori za financiranje izgradnje komunalne infrastrukture u iznosu od 300 tisuća kuna, kao i 100 tisuća kuna za financiranje izrade projektne dokumentacije za financiranje izgradnje iz EU fondova.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 190