Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
Dani Krašićkog kraja 2012.
Ponedjeljak, 07 Svibanj 2012 19:52

Proteklog vikenda od petka 04.04. do nedjelje 06.04. održani su 18 po redu 'Dani Krašićkoga kraja 2012.'. Uz svakodnevni večernji zabavni program održano je pregršt događanja. Nakon pauze od 6 godina održano je drugu godinu zaredom ocjenjivanje vina u sklopu 'Kluba prijatelja dobroga vina' sa prijavljena 46 uzoraka vina sa područja Općine Krašić, XVII. po redu likovna kolonija 'Tragom svjetlosti i boja', 16. po redu atletska utrka 'Dolinom kardinala' i Prvenstvo Hrvatske u brzom hodanju, 3. po redu 'Biciklistički maraton', nastup krašićkih mažoretkinja i njihovih gošći iz Karlovca, Varaždina i Svete Jane, te nastup KUD-a Josip Torbar i njihovih gostiju. Ovogodišnja manifestacija službeno završava u utorak 08. svibnja proslavom dana Općine i svečanom sjednicom općinskoga vijeća.

Više...
 
Uređenje korita rijeke Kupčine
Utorak, 24 Travanj 2012 21:06

Ovoga tjedna započeli su i očekivani radovi na uređenju dijela korita na rijeci Kupčini kod Krašića. Predviđeno je uređenje obala, čišćenje i uklanjanje drveća i korijenja, te posebno uređenje ušća potoka Krašić u Kupčinu. Radove izvodi 'Vodoprivreda' iz Karlovca i predviđeno je da će biti završeni kroz ca. dva radna tjedna.


Više...
 
Proljetno uređenje i sanacija lokalnih cesta
Petak, 20 Travanj 2012 20:54

Od prošloga tjedna započeli su radovi na proljetnom uređenju i sanaciji lokalnih cesta, čišćenju odvodnih kanala uz županijske ceste, postavljanju i osvježavanju dijela prometne signalizacije, krpanju udarnih rupa i sličnim poslovima. Sve navedeno vrlo je važno kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu. Radovi će trajati do kraja mjeseca travnja.


Više...
 
Obavijest o korekciji cijene usluga sakupljanja, odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada
Utorak, 17 Travanj 2012 15:05

Od 01. travnja 2012. godine koncesionar za sakupljanje, zbrinjavanje i odvoz otpada na području Općine Krašić, tvrtka Eko flor iz G. Stupnika podigla je cijene svojih usluga za 14 %.

Temeljem zahtjeva koncesionara od 28. studenoga 2011. godine za korekcijom cijena usluge, odnosno povećanje od 28 %, zbog rasta cijena troškova kako je navedeno: 40 % troška deponiranja, 37 % opreme, održavanja, plaće radnika i vozača, te amortizacije i 23 % troška goriva.

Općina Krašić je zatražila dodatna pojašnjenja i obrazloženja zahtjeva za povećanjem usluga, te je nakon toga Općinsko vijeće Općine Krašić je na sjednici održanoj 26. ožujka 2012. godine detaljno i opširno raspravljalo o svim iznesenim aspektima navedenih zahtjeva.

Zaključak koji je donijelo ukratko glasi:

Općinsko vijeće uvažavajući djelomično zahtjeve o povećanju cijene usluga za 28 % iz dodatnih pojašnjenja koncesionara odobrilo da se cijene za uslugu odvoza i zbrinjavanja otpada maksimalno mogu povećati u postotnom iznosu za polovicu od traženoga u odnosu na dosadašnje cijene. Nove uvećane cijene za 14 % se mogu najranije početi primjenjivati od 01.04.2012. godine, znači računi za veljaču i ožujak mogu biti ispostavljeni samo po važećim dosadašnjim cijenama.

Iz svega navedenoga se jasno vidi činjenica da su cijene povećane temeljem zahtjeva koncesionara, a ne temeljem odluke Jedinstvenoga upravnoga odjela Općine Krašić koji se u nijednom dopisu nigdje ni ne navodi i nejasno je odakle je kao takav naveden u obavijesti koncesionara.


 
Javni radovi
Ponedjeljak, 16 Travanj 2012 18:56

Treću godinu zaredom Općina Krašić u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje organizira javne radove na području Općine Krašić. Trenutno su na radovima zaposlena 4 djelatnika koji su započeli sa radovima na uređenju javnih površina, autobusnih stanica, sadnji cijeća, a slijede i radovi na uređenju groblja, dječjih igrališta, zelenih površina i sl.

Više...
 
<< Početak < « 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 » > Kraj >>

Stranica 202 od 218