Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
Završetak radova na sanaciji krovišta OŠ Kardinal Alojzije Stepinac
Srijeda, 31 Kolovoz 2011 18:57

Danas je povodom završetka radova na sanaciji krovišta OŠ Kardinala Alojzija Stepinca u Krašiću u posjet i obilazak stigao potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva gospodin Božidar Pankretić, te izaslanstvo Zagrebačke županije na čelu sa županom gospodinom Stjepanom Kožićem, zamjenikom župana gospodinom Rudolfom Vujevićem, pročelnikom upravnoga odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu gospodinom Vjeranom Štublinom.

Ravnateljica škole gospođa Šarić zaželjela je svima dobrodošlicu i zahvalila se posebno Zagrebačkoj županiji na uspješnom završetku projekta. Načelnik Općine Krašić gospodin Petković Fajnik zahvalio je svima koji su u navedenom projektu sudjelovali, a posebno Zagrebačkoj županiji i Županu gospodinu Kožiću koji su prepoznali prioritet ove investicije. Istaknuto je i da u vremenima krize investicija od gotovo 400 000 kuna nije mala stvar za školu i općinu. Nakon što je protekle godine izvršeno ucrtavanje same zgrade škole i napravljeni ležeći policajci prije početka školske godine. Ove se godine uspjelo također za vrijeme školski praznika zamijeniti salonitne ploče i postaviti potpuno novo krovište, sa limarijaom i gromobranima. Radi se o preko 2 000 m2 krovišta što dovoljno govori o veličini posla. No i tu se ne staje nego će se već prije zime napraviti rekonstrukcija kotlovnice i zamjena kotla za grijanje.

Gospodin Kožić kazao je kako su u Zagrebačkoj županiji već dugi niz godina kao prioritete postavili ulaganje u mlade, ulaganje u školstvo i znanje. I u ovim kriznim vremenima napravljeno je i kreditno zaduženje kako bi se započete i nove investicije u školstvu ali i drugim granama nastavile istim intenzitetom. Županija veliku podršku u svim sličnim projektima ima u Ministarstvu regionalnoga razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, jer samo ovako veliki broj projekata zajedno sa gradovima i općinama nebi mogla financijski provesti u djelo.

Gospodin Pankretić kazao ja da ulaganje ministarstva zajedno sa Županijom u školstvo i u znanje predstavlja pravi put za daljnji napredak i ostanak mladih na područjima na kojima su rođeni. Jedino ravnomjeran razvoj svih krajeva osigurava i budućnost tih krajeva. Također je istaknuto kako uz osnovno školstvo Ministarstvo posebnu brigu i značajna sredstva ulaže i u gradnju novih i proširenje dječjih vrtića kako bi i najmanji i njihovi roditelji imali priliku i uvjete za mjesto u dječjim vrtićima.  

Više...
 
Otvoreno Prvenstvo Hrvatske po 2. puta ove godine u Krašiću
Utorak, 30 Kolovoz 2011 09:39

Po 2. puta ove godine u organizaciji Moto kluba Krašić na stazi Draga u Krašiću održalo se Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u quadcrossu i supercrossu. Nastupalo je šezdesetak vozača a uvijek atraktivne utrke gledalo je šestotinjak ljudi koji su u Krašić pristigli iz svih krajeva Hrvatske. Prije utrka načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik zaželio je svima dobrodošlicu, pohvalio rad Moto Kluba Krašić te službeno označio početak utrka.

Više...
 
Uređenje prometne signalizacije
Subota, 27 Kolovoz 2011 15:55

I ove godine u okviru akcije Ministarstva unutarnjih poslova 'Poštujte naše znakove' vezano uz početak nove školske godine Općina i Županijska uprava za ceste vrše otklanjanje nedostataka na horizontalnoj i vertikalnoj prometnoj signalizaciji. Popravljaju se oštećeni prometni znakovi i farba oznake na kolniku kod Osnovnih škola i dječjega vrtića. Također se farbaju i osvježavaju zaštitne ograde na mostovima, te će se pokrpati i udarne rupe na kolnicima.

Više...
 
40 godina rada NK Pribić
Utorak, 16 Kolovoz 2011 09:15

U subotu 13. kolovoza 2011. održana je svečana sjednica NK Pribić u povodu 40 godina rada klupa.
Na sjednici kojoj su nazočili brojni članovi, igrači, prijatelji i sponzori kluba dodjeljena su priznanja i zahvalnice najzaslužnijima za nastanak i razvoj NK Pribić.
Nogometni klub 'Pribić' svoje je početke imao već u proljeće davne 1949. godine kada je na prijedlog omladinske udruge, a pod patronatom Seljačke radne zadruge osnovan klub. Registriran je 1950. kod SOFK-e u Jastrebarskom. Zadruga je klubu kupila dresove i lopte. Na žalost nije bilo odgovarajućeg igrališta za natjecateljski nogomet, te se uskoro raspadom Seljačke radne zadruge gasi i nogometni klub.
Trebalo je više od 20 godina da bi došlo do obnove, točnije 28. studenog 1971. kada se rodila ideja osnutka. Glavni inicijatori su bili nastavnici pribićke škole Petar Vlašić i Milan Reškovac. Prvi je izabran za predsjednika, a drugi za trenera, dok je Stjepan Gornik bio prvi blagajnik.
Klub je kroz ovo vrijeme imao zaista sjajnih igrača i generacija. Osvojili su ukupno 7 naslova podbjednika kupa Općine Jastrebarsko, a u sezoni 1975/'76. drugo mjesto u područnoj ligi Karlovac, u kojoj se tada natjecala.
Danas su u upravi kluba više manje mlađi dečki, koji su ujedno i igrači kluba, te sa puno vjere i entuzijazma gledaju na budućnost i daljnji rad NK Pribić.

Povodom četrdesete godišnjice kluba odigrana je i prijateljska nogometna utakmica sa prvoligašem NK Karlovac.

Više...
 
Završena rekonstrukcija mosta prema Pribiću
Subota, 16 Srpanj 2011 20:07

U petak 15.07. je i službeno završena vanjska rekonstrukcija, odnosno zaštita i farbanje željeznoga mosta na lokalnoj  cesti od Krašića prema Pribiću. Uz još neke sitne detalje most će dobiti sasvim novu sliku i sigurno puno dulji vijek trajanja, te veću sigurnost prometovanja njime. Uz predstavnike Županijske uprave za ceste, izvođača radova, te načelnika Općine Krašić most je predan na daljnje redovito održavanje i upravljanje 'Cestama' Karlovac, nadcestariji Jastrebarsko.

Više...
 
<< Početak < « 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 » > Kraj >>

Stranica 202 od 210