Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
Tragom starih obrta, zanata i njihovih majstora 1920. - 2010.
Utorak, 08 Ožujak 2011 11:09

tragom starih obrta, zanata i njihovih majstoraU subotu 05. ožujka 2011. u 18:00 sati u vatrogasnome domu u Pribiću održana je promocija hvale vrijednoga djela, knjige Štefana Milašinčića - Stršljena "TRAGOM STARIH OBRTA, ZANATA I NJIHOVIH MAJSTORA 1920 - 2010."

Pred velikim brojem majstora ili članova obitelji koji se u knjizi spominju, gostiju i prijatelja program je vodio sam autor gospodin Milašinčić. Radi se o jednom vrlo vrijednom djelu u kojem je opisano i prikazano na brojnim sačuvanim fotografijama 17 starih zanata i preko 50 obitelji koje su se njima bavile na području Pribića i njegove okolice. Podijeljeno je puno priznanja, darova i knjiga. Promociju knjige, njezina autora i njegove goste su među ostalima došli pozdraviti i načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik, predsjednik udruženja obrtnika Jastrebarsko i zamjenik gradonačelnika grada Jastrebarskog gosp. Stipe Bučar, načelnik Općine Žumberak gosp. Zdenko Šiljak, ravanateljica osnovne škole 'kardinala Alojzija Stepinca' gospođa Sandra Šarić, te svećenici velečasni Stjepan Dijaneš, velečasni Vladimir Bucković i župnik Nenad Krajačić. Na kraju promocije premijerno je puštena pjesma 'Kardinale Kuhariću' autora teksta Josipa Bakalasa i glazbe gospodina Zorana Pavkovića.

Više...
 
Stepinčeno u Krašiću - 2011.
Petak, 11 Veljača 2011 13:10

stepinacJučer je u centru Krašića, u župnoj crkvi 'Presvetoga trojstva' uz izravan prijenos na drugom programu Hrvatske radiotelevizije svečano obilježena 51. godišnjica smrti Blaženoga kardinala Alojzija Stepinca. Mnoštvo vjernika i štovatelja lika i djela Blaženoga kardinala Stepinca i ove je godine posjetilo Krašić i odalo počast velikanu naše Crkve i našega naroda. Lijepo vrijeme je svakako pozitivno utjecalo na broj hodočasnika, ali i broj udruga i izlagača na središnjem trgu koji su prezentirali svoje proizvode i svoju ponudu.

Više...
 
Molitvena devetnica za proglašenje blaženog Alojzija Stepinca svetim
Srijeda, 12 Siječanj 2011 13:55

stepinacI ove godine povodom Stepinčeva župa Krašić organizira devetnicu za njegovo proglašenje svetim. Raspored molitvenog slavlja po dekanatima:

Srijeda 2. veljače 2011. - župa Krašić, klanjanje, blagoslov svijeća kod Marijinog kipa u dvorištu, procesija u crkvu i sveta misa. Slavlje započinje krunicom u 16 sati, klanjanjem u 16:30 i svetom misom u 17 sati.

Četvrtak 3. veljače 2011. - Dugoreško - mrežnički dekanat. Tema propovjedi tjelesna djela milosrđa: Gladna nahraniti, žedna napojiti.

Petak 4. veljače 2011. - Karlovački dekanat. Tema propovjedi: siromaha odjenuti, putnika primiti.

Subota 5. veljače 2011. - Jaskanski dekanat. Tema propovjedi: bolesna i utamničena pohoditi, roba otkupiti.

Nedjelja 6. veljače 2011. - Liturgija istočnog obreda . Predvodi Msgr. Nikola Kekić sa svojim svećenicima i pjevačima. Tema propovjedi: mrtva pokopati - osvrnuti se na problem pokopa kardinala Alojzija Stepinca, njegov stav o ukopu.

Ponedjeljak 7. veljače 2011. - Dugoselski dekanat. Tema propovjedi: dvoumna savjetovati, neuka poučiti.

Utorak 8. veljače 2011. - Ozaljsko lipnički dekanat. Tema propovjedi: grešnika pokarati, žalosna i nevoljna utješiti.

Srijeda 9. veljače 2011. - Novozagrebački dekanat. Tema propovjedi: uvredu oprostiti, nepravdu strpljivo podnositi.

Četvrtak 10. veljače 2011. - Stepinčevo. Svete mise:  u 8 sati jutarnja misa, u 11 sati glavna misa, svečano misno slavlje predvoditi će biskup dr. Ivan Šaško - pomoćni biskup Zagrebački. U 17 sati sveta misa za domaće vjernike i školsku djecu. Misno slavlje će predvoditi Vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac.

 
Puštena u rad javna rasvjeta u Bukovici, Gornjem i Donjem Prekrižju
Utorak, 14 Prosinac 2010 13:37

bukovicaNakon potpisivanja ugovora sa Hrvatskom elektroprivredom o rekonstrukciji niskonaponske mreže još u veljači ove godine i početka radova u svibnju, u petak 10.12.2010. puštena je u rad i javna rasvjeta u naseljima Bukovica Prekriška, Donje i Gornje Prekrižje. Osim rasvjete izvršena je i kompletna rekonstrukcija niskonaponske mreže u navedenim naseljima, te još Mrakužićima i Pavlićima. Dograđena je postojeća trafostanica u Gornjem Prekrižju, te postavljene potpuno nove u Bukovici Prekriškoj, Mrakužićima i Pavlićima. Ovime je zaokružena cjelokupna planirana investicija čija je ukupna vrijednost preko milijun kuna. Stanovnici navednih naselja su presretni da su nakon gotovo 10-ak godina čekanja na javnu rasvjetu konačno dočekali da rasvijeta i kod njih svijetli.

Više...
 
Rekonstrukcija niskonaponske mreže i postavljanje javne rasvjete
Utorak, 30 Studeni 2010 20:56

hutinNakon potpisivanja ugovora o rekonstrukciji niskonaponske mreže i pripremi za postavljanje javne rasvjete u naseljima Hutin i Hruškovac u proljeće ove godine, u ljeto se  pristupilo realizaciji navedenoga. Rekonstruirano je ca. 4 km niskonaponske mreže u navedenim naseljima koja  su svojim položajem dosta raspršena ili razvučena po brežuljcima, pa je i to malo usporilo radove. Radi se o  4 odvojka i to cijelome projektu daje još veću vrijedost. Cijeli posao je uspješno priveden kraju ovih dana i sada ta naselja osim što imaju kvalitetniju, sigurniju i bolju opskrbu električnom energijom konačno imaju i ekološku javnu rasjetu. Mještani su kazali da na javnu rasvjetu čekaju punih 12 godina, a sada su je eto i dobili.  Ovaj projekt realizirali su zajedno Općina Krašić, HEP Karlovac i Elektra Ozalj. Načelnik Općine je kazao da se od srca zahvaljuje svima koji su u ovom zahtjevnom projektu na bilo koji način sudjelovali i pomogli, a očekuje i skori završetak javne rasvjete u naseljima Bukovica Prekriška, Donje i Gornje Prekrižje.

Više...
 
<< Početak < « 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 » > Kraj >>

Stranica 205 od 210