Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

UdrugeDigitalna pristupačnost

u slikama

Općina Krašić - vijesti:
Javni radovi
Srijeda, 09 Lipanj 2010 07:44

Općina Krašić u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje provodi javne radove na području Općine. Radovi su započeli  24.05.2010. i trajat će do 24.08.2010. Ako će to financijske mogućnosti dozvoljavati moguć je i produžetak za jedan ili dva mjeseca.

Projektom javnih radova je predviđeno uređenje trgova, zelenih površina, groblja i nogostupa. Prvi korak je bio uređenje trga kardinala Alojzija Stepinca u Krašiću, a potom slijede daljnji planirani radovi.

Danas se počelo sa uređenjem groblja na području Općine Krašić, redom će se uređivati jedno po jedno.

 

Više...
 
Uređenje odvodnih kanala te prometne signalizacije
Srijeda, 26 Svibanj 2010 10:04

Općina Krašić i županijska uprava za ceste Zagrebačke županije ovaj tjedan na području općine uređuju odvodne kanale i postavljaju jedan dio prometne signazliacije koja nedostaje.

Uz navedeno proširiti će se i izlaz kod benzinske pumpe iz smjera Pribića na županijsku cestu za 1,0 m kako bi se lakše i nesmetano odvijao promet, koji je na tome dijelu dosta velik. Na taj način će se konačno završiti rasprave i ispraviti nedostaci koji postoje od zadnje rekonstrukcije županijske ceste, dakle preko 5 godina.

Više...
 
Uređenje toka rijeke Kupčine
Srijeda, 26 Svibanj 2010 09:53

Djelatnici Hrvatskih voda uredili su tok rijeke Kupčine uz državnu cestu 505 na mjestima od Pribića do Svrževa. Također, uređeno je i jezero oko grkokatoličke crkve Navještenja Marijina na ulasku u Pribić. U nastavku pogledajte slike.

 

Više...
 
Završili Dani Krašićkog kraja
Utorak, 11 Svibanj 2010 10:57

Od 07. do 09. svibnja održani su tradicionalni Dani Krašićkog kraja. Nakon 5 godina puze ponovno su se glavne manifestacije održale u velikom šatoru na igralištu pored Općine.

U petak u 10:00 sati prigodnom priredbom obilježen je dan osnovne škole. Prije svečane sjednice općinskog vijeća koja je održana u 12:30 sati općinu je posjetio Župan Zagrebačke županije mr. Stjepan Kožić. Nakon prijema kod načelnika zajedno su obišli mesnu industriju Milivoj Medven u Gornjem Prekrižju a kasnije je župan posjetio i osnovnu školu.

Svečanoj sjednici su nazočili osim župana koji je bio i izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske mr. Božidara Pankretića i saborski zastupnik i izaslanik potpredsjednika Hrvatskog Sabora gosp. Josipa Friščića gosp. Boris Klemenić, direktor u Hrvatskim vodama VGO Sava gosp. Hafner, vijećnici u Županijskoj skupštini Marija Ledinski Anić i Roman Rodić, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, načelnik policijske postaje Jastrebarsko gosp. Vojak, predstavnici Hrvatske Elektroprivrede, Hrvatskih pošta, Crkve, vijećnici u Općinskom vijeću, istaknuti poduzetnici i drugi.

U subotu proslava je započela Svetom misom u 8:00 sati, te procesijom od rodne kuće kardinala Stepinca do crkve u Krašiću. U procesiji su nam se pridružili i branitelji iz udruge "Lučonoše domovinskog rata" iz Dalmacije, koji tradicionalno pješače od Vrlike preko Krašića do Bleiburga. Svečano misno slavlje u 11:00 sati predvodio je mons. Stanković. Tokom cijelog dana vrijedni umjetnici su radili za likovnu koloniju "Tragom svijetlosti i boja".

I na kraju u nedjelju osim Svetih misa u 08:00 i 11:00 sati u 9:30 započeo je 1. krašićki biciklistički maraton koji je uspješno priveden kraju. Popodne je održano tradicionalno druženje i nastup KUD-ova Matija Gubec iz Ilače, Lovro Ježek iz Marije Bistrice, Graničar iz Cvitovače i Sesvetska sela u organizaciji našega KUD-a Josip Torbar, također uz jednu bitnu novinu, a to je da su Krašićke mažoretkinje imale svoj premijerni, prvi službeni nastup kod kuće. Bilo je uistinu lijepo i ugodno doći pod šator u nedjelju.

U nastavku pogledajte slike.

Više...
 
Dani Krašićkog kraja 2010.

Raspored događanja:

Petak 07.05. - 10:00 h, proslava dana škole kardinala Alojzija Stepinca,
- svečana sjednica OV,
- otvorenje izložbe slika 'Tragom svjetlosti i boja',
- navečer zabavni program - gost večeri Jasmin Stavros,

Subota 08.05. - Sveta misa  08:00 h,
- procesija od rodne kuće blaženoga kardinala Alojzija Stepinca do župne Crkve u Krašiću,
- Sveta misa  11:00 h,
- navečer zabavni program - gost večeri Zlatko Pejaković

Nedjelja 09.05. - Svete mise u 08:00 i 11:00 h
- Biciklijada Krašić - I. biciklistički maraton po općinama Krašić, Žumberak i gradu Ozlju u dužini od 57 km,  - start   09:30 h,
- 16:00  -nastup krašićkih mažoretkinja,
- 16:30  -nastup KUD-a 'Josip Torbar' i njihovih gostiju,
- zabavni program - tamburice.

 
<< Početak < « 221 222 223 224 225 226 » > Kraj >>

Stranica 225 od 226