Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

UdrugeDigitalna pristupačnost

u slikama

Općina Krašić - vijesti:
Uređenje odvodnih kanala te prometne signalizacije
Srijeda, 26 Svibanj 2010 10:04

Općina Krašić i županijska uprava za ceste Zagrebačke županije ovaj tjedan na području općine uređuju odvodne kanale i postavljaju jedan dio prometne signazliacije koja nedostaje.

Uz navedeno proširiti će se i izlaz kod benzinske pumpe iz smjera Pribića na županijsku cestu za 1,0 m kako bi se lakše i nesmetano odvijao promet, koji je na tome dijelu dosta velik. Na taj način će se konačno završiti rasprave i ispraviti nedostaci koji postoje od zadnje rekonstrukcije županijske ceste, dakle preko 5 godina.

Više...
 
Uređenje toka rijeke Kupčine
Srijeda, 26 Svibanj 2010 09:53

Djelatnici Hrvatskih voda uredili su tok rijeke Kupčine uz državnu cestu 505 na mjestima od Pribića do Svrževa. Također, uređeno je i jezero oko grkokatoličke crkve Navještenja Marijina na ulasku u Pribić. U nastavku pogledajte slike.

 

Više...
 
Završili Dani Krašićkog kraja
Utorak, 11 Svibanj 2010 10:57

Od 07. do 09. svibnja održani su tradicionalni Dani Krašićkog kraja. Nakon 5 godina puze ponovno su se glavne manifestacije održale u velikom šatoru na igralištu pored Općine.

U petak u 10:00 sati prigodnom priredbom obilježen je dan osnovne škole. Prije svečane sjednice općinskog vijeća koja je održana u 12:30 sati općinu je posjetio Župan Zagrebačke županije mr. Stjepan Kožić. Nakon prijema kod načelnika zajedno su obišli mesnu industriju Milivoj Medven u Gornjem Prekrižju a kasnije je župan posjetio i osnovnu školu.

Svečanoj sjednici su nazočili osim župana koji je bio i izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske mr. Božidara Pankretića i saborski zastupnik i izaslanik potpredsjednika Hrvatskog Sabora gosp. Josipa Friščića gosp. Boris Klemenić, direktor u Hrvatskim vodama VGO Sava gosp. Hafner, vijećnici u Županijskoj skupštini Marija Ledinski Anić i Roman Rodić, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, načelnik policijske postaje Jastrebarsko gosp. Vojak, predstavnici Hrvatske Elektroprivrede, Hrvatskih pošta, Crkve, vijećnici u Općinskom vijeću, istaknuti poduzetnici i drugi.

U subotu proslava je započela Svetom misom u 8:00 sati, te procesijom od rodne kuće kardinala Stepinca do crkve u Krašiću. U procesiji su nam se pridružili i branitelji iz udruge "Lučonoše domovinskog rata" iz Dalmacije, koji tradicionalno pješače od Vrlike preko Krašića do Bleiburga. Svečano misno slavlje u 11:00 sati predvodio je mons. Stanković. Tokom cijelog dana vrijedni umjetnici su radili za likovnu koloniju "Tragom svijetlosti i boja".

I na kraju u nedjelju osim Svetih misa u 08:00 i 11:00 sati u 9:30 započeo je 1. krašićki biciklistički maraton koji je uspješno priveden kraju. Popodne je održano tradicionalno druženje i nastup KUD-ova Matija Gubec iz Ilače, Lovro Ježek iz Marije Bistrice, Graničar iz Cvitovače i Sesvetska sela u organizaciji našega KUD-a Josip Torbar, također uz jednu bitnu novinu, a to je da su Krašićke mažoretkinje imale svoj premijerni, prvi službeni nastup kod kuće. Bilo je uistinu lijepo i ugodno doći pod šator u nedjelju.

U nastavku pogledajte slike.

Više...
 
Dani Krašićkog kraja 2010.

Raspored događanja:

Petak 07.05. - 10:00 h, proslava dana škole kardinala Alojzija Stepinca,
- svečana sjednica OV,
- otvorenje izložbe slika 'Tragom svjetlosti i boja',
- navečer zabavni program - gost večeri Jasmin Stavros,

Subota 08.05. - Sveta misa  08:00 h,
- procesija od rodne kuće blaženoga kardinala Alojzija Stepinca do župne Crkve u Krašiću,
- Sveta misa  11:00 h,
- navečer zabavni program - gost večeri Zlatko Pejaković

Nedjelja 09.05. - Svete mise u 08:00 i 11:00 h
- Biciklijada Krašić - I. biciklistički maraton po općinama Krašić, Žumberak i gradu Ozlju u dužini od 57 km,  - start   09:30 h,
- 16:00  -nastup krašićkih mažoretkinja,
- 16:30  -nastup KUD-a 'Josip Torbar' i njihovih gostiju,
- zabavni program - tamburice.

 
Delegacija grada Zagreba
Utorak, 27 Travanj 2010 16:49

U petak  23.04.2010.  delegacija grada Zagreba na čelu sa zamjenicom gradonačelnika, gospođom Jelenom Pavičić Vukičević posjetilo je Općinu Krašić.
U delegaciji su još bili: gosp. Emil Turk, pročelnik GU za poljoprivredu i šumarstvo, gđa. Davorka Pejnović, zamjenica pročelnika za gospodarstvo i poduzetništvo, gđa. Marina Ljubišić, savjetnica zamjenice gradonačelnika, gosp. Davor Denkovski, stručni savjetnik i gđa. Renata Arar iz službe za međugradsku i međunarodnu suradnju.
Uz navedenu delegaciju Općinu je posjetio i predsjednik NK Dinamo gosp. Mirko Barišić sa suprugom.

Nakon prijema kod načelnika Općine, zapalili su svijeće kod spomenika blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, te obišli spomen sobe u župnome dvoru.
Potom je uslijedio obilazak većih gospodarskih subjekata na području Općine: 'MM' - mesne industrije Milivoj Medven u Prekrižju, pilane 'Krašić' i  'ŽE-MA' Krašić - PVC i ALU stolarija, te proizvodnja stakla.

U nastavku pogledajte slike.

Više...
 
<< Početak < « 231 232 233 234 235 » > Kraj >>

Stranica 234 od 235