Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
SVEČANO PROSLAVLJENA 21. GODIŠNJICA BEATIFIKACIJE KARDINALA ALOJZIJA STEPINCA
Nedjelja, 06 Listopad 2019 21:25

U četvrtak, 03. listopada bilo je posebno svečano u Krašiću i župnoj crkvi Presvetoga trojstva. Naime tradicionalno se svečanim misnim slavljem u 18 sati kojega je predvodio biskup u miru mons. Juraj Jezerinac proslavilo u Stepinčevoj župi 21. godišnjicu njegova proglašenja blaženim. Nadahnuto je propovijedao mons. Juraj Batelja koji je sjajno povezao naše kardinale Stepinca i Kuharića, kojemu je dan ranije kod njegove rodne župne crkve svečano blagoslovljen spomenik u prirodnoj veličini.

Nakon svete mise u prepunom šatoru pored općine i župnoga dvora uslijedio je prekrasan koncert Tomislava Bralića i klape Intrade naziva 'U čast  dvojice kardinala', koji je bio poklon župe i općine Krašić povodom ovih iznimnih događanja u prvom tjednu mjeseca listopada.

Više...
 
SVEČANO OTKRIVEN I BLAGOSLOVLJEN SPOMENIK KARDINALU FRANJI KUHARIĆU U PRIBIĆU
Četvrtak, 03 Listopad 2019 10:14

U srijedu, 02.listopada  2019.godine u rodnoj župi Svetog Siksta pape Pribić u našoj općini Krašić nadbiskup Zagrebački kardinal Josip Bozanić svečano blagoslovio spomenik kardinalu Franji Kuhariću u čast povodom njegova 100.rođendana. Kardinal Franjo Kuharić rođen je 15.travnja  1919.godine u Gornjemu Pribiću kao trinaesto dijete u obitelji Kuharić. Biskupi i svećenici okupljali su se od ranoga jutra kod župne kuće i Vatrogasnoga doma Pribić, a u 10:00 sati kod župne crkve započela je pobožnost – Sv.Krunica Blažene Djevice Marije i Lauretanske litanije koje su predvodili bogoslovi. U 10:20 sati formirala se procesija od župne kuće na čelu sa križem i kadionicom, zatim svećenicima, a na kraju Kardinal  i  prisutni biskupi Juraj Jezerinac, Josip Mrzljak, Vlado Košić, Vjekoslav Huzjak, pomoćni biskupi Zagrebački mons.Ivan Šaško i Mijo Gorski koji su se zaputili prema župnoj crkvi. U 10:30 sati započeto je slavlje otkrivanja i blagoslova kipa kardinala Franje Kuharića.

Uvodni pozdravni govor održao je župnik župe Svetog Siksta pape velečasni  Stjepan  Dijaneš. Nakon njega u ime općine Krašić i Turističke zajednice općine Krašić sve prisutne je pozdravio i zahvalio svima koji su se na bilo koji način uključili i pripomogli realizaciju ovog iznimno značajnoga projekta za našu  'Dolinu kardinala' načelnik općine Josip Petković Fajnik.

Između ostaloga je kazao:

Više...
 
ZAVRŠNO UREĐIVANJE TRGA KARDINALA FRANJE KUHARIĆA
Srijeda, 02 Listopad 2019 19:21

Kraj protekloga tjedna i početak ovoga izvode se završni radovi na uređenju Trga kardinala Franje Kuharića u Crkvenom Pribiću kod crkve Sv.Siksta pape. Za srijedu 02. listopada predviđeno je svečano blagoslivljanje i otkrivanje spomenika povodom 100. rođendana kardinala Kuharića u Pribiću, početak svečanosti biti će u 10.30 sati.

Cjelokupni obred predvoditi će uzoriti kardinal Josip Bozanić u zajedništvu sa biskupima i braćom svećenicima.

Sve prisutne goste, uzvanike i vjernike pozdraviti će domaći župnik velečasni Stjepan Dijaneš i načelnik općine Krašić Josip Petković Fajnik.

Inače spomenik kardinala Kuharića veličine 2,20 m dopremljen je i postavljen na temeljnu ploču u ponedjeljak, 30.rujna točno u podne.

Više...
 
OTVORENA IZLOŽBA SLIKA BISKUPA JEZERINCA
Nedjelja, 29 Rujan 2019 21:19

U nedjelju, 29. rujna na blagdan Sv. Mihaela Arkanđela i Dan Hrvatske policije svečano je otvorena prva izložba slika našeg Vojnoga ordinarija biskupa u miru Juraja Jezerinac.

Biskup Jezerinac ima prekrasan dar slikanja, kojega nije do umirovljenja puno mogao pokazivati, ali posljednje tri godine puno vremena provodi upravo slikajući. Na izložbi naziva 'Priroda govori o Bogu' u prepunoj općinskoj vijećnici sve prisutne su pozdravili župnik župe Krašić velečasni Vučak, potom načelnik općine Krašić Petković Fajnik, sam autor izložbe biskup Jezerinac, a o samoj izložbi je govorio prof. Jakubin.

Između ostalih ovu izložbu humanitarnog karaktera svojim dolaskom podržali su vojni ordinarij u RH biskup Jure Bogdan, mons. Batelja, mons. Koren, brojni redovnici i redovnice, gradonačelnica grada Ozlja, obitelj i prijatelji autora, te domaći mještani i gosti iz Zagreba, Jastrebarskoga, Karlovca i Ozlja.

Svojim pjesmama sve prisutne je razveselio KUD Josip Torbar.

Više...
 
RADOVI NA UREĐENJU TRGA KARDINALA KUHARIĆA U PRIBIĆU
Četvrtak, 26 Rujan 2019 19:40

Proteklih dana u Pribiću Crkvenom neposredno uz Crkvu svetog Siksta pape u punom su jeku radovi općine Krašić i župe na uređenju trga, pristupnih staza i temeljne ploče za postavljanje spomen obilježja blagopokojnom kardinalu i Zagrebačkom nadbiskupu Franji Kuhariću u čast.

Naime ove godine navršilo se u mjesecu travnju, točnije 15. travnja punih stotinu godina od rođenja Franje Kuharića u Pribiću (Gornji Pribić), te je cijela ova godina u njegovoj rodnoj župi proglašena njemu u čast godinom kardinala Kuharića. Velika želja općina bila je da se tim povodom kardinalu Franji Kuhariću izradi spomenik u prirodnoj veličini, u čemu se uz veliku podršku prije svega Zagrebačke nadbiskupije i uspjelo.

Dovršetak radova trebao bi uslijediti do sredine idućega tjedna kada će se u srijedu, 02. listopada u Pribiću Crkvenom okupiti brojni predstavnici Zagrebačke nadbiskupije na čelu sa uzoritim kardinalom Josipom Bozanićem, pomoćnim biskupima, svećenicima i bogoslovima, predstavnici Zagrebačke županije, ministarstava, rodne župe i kardinalove općine Krašić, te brojni štovatelji pokojnoga kardinala.

Sam obred proslave, svečanog otkrivanja i blagoslova spomen obilježja započeti će u 10.00 sati, a sam blagoslov novoga spomenika, izrađenog u prirodnoj veličini obaviti će kardinal Josip Bozanić, Zagrebački nadbiskup, sa pocetkom u 10:30 sati.

Koristimo i ovom prilikom pozvati sve one koji mogu i žele da se toga dana upute prema Pribiću i 'Dolini kardinala' te nam budu dragi gosti.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 194