Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE 2019./2020.
Ponedjeljak, 02 Rujan 2019 18:11

Idućega tjedna, točnije 09. rujna započinje nova školska godina za osnovnoškolce i srednjoškolce. Osnovnoškolce će ove godine svi školski materijali dočekati u školskim klupama. Ove godine Ministarstvo obrazovanja financira nabavku udžbenika, a županija i općina zajedničkim sredstvima sufinanciraju nabavku drugih obrazovnih materijala, za što će općina izdvojiti  150,00  kuna po učeniku. Tim povodom je Osnovnu školu u ponedjeljak 02. rujna posjetio i načelnik općine Krašić.
Što se tiče srednjoškolaca i redovnih studenata, općina će i ove školske godine sufinancirati cijenu nabavke mjesečnih relacijskih pokaznih markica od mjesta polaska redovne autobusne linije do mjesta Srednje škole, odnosno Fakulteta u iznosu  12,5 % cijene koštanja istih. Potrebno je dostaviti zahtjev sa pripadajućom dokumentacijom općini, zahtjev i izjava se nalaze u prilogu.

Zahtjev srednjoškolci

Zahtjev studenti

Izjava

 
ODRŽANA III. SJEDNICA POVJERENSTVA ZA NACRT ODLUKE O ZAŠTITI IZVORIŠTA KRAŠIĆ I PRIBIĆ - PUSKAROV JARAK
Utorak, 27 Kolovoz 2019 20:49

U utorak, 27. kolovoza u Zagrebačkoj županiji održana je sjednica stručnog povjerenstva koje priprema završni prijedlog Odluke o zaštiti izvorišta u Krašiću i Puškarovom Jarku, čime će cjelokupna procedura biti dovršena, a izvorišta kvalitetnije i bolje zaštićena.

Sjednici su nazočili predstavnici Zagrebačke županije, nadležnih ministarstava, Hrvatskih voda, Voda Jastrebarsko, Voda Krašić i općine Krašić.

 
PRIJATELJSKI GRAD SLUNJ PROSLAVIO DAN GRADA
Srijeda, 07 Kolovoz 2019 20:08

Prijateljski Grad Slunj brojnim događanjima obilježio 24. po redu Dan Grada, ujedno i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. 06. kolovoza 1995. datum je povratka Slunjana na svoja ognjišta nakon protjerivanja u velikosrbskoj agresiji.

Nakon svečanog misnog slavlja koje je predvodio biskup u miru mons. Mile Bogović, održana je svečana sjednica gradskoga vijeća na kojoj su prisutne pozdravili predsjednik vijeća Bogović i gradonačelnik Katić, te podijelili javna priznanja najzaslužnijim stanovnicima za proteklu godinu.

Ujedno je sa općinom Cerna u kojoj živi veliki broj Slunjana potpisana Povelja prijateljstva i suradnje. Svečanosti je nazočio načelnik općine Krašić.

Više...
 
ČESTITAMO DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI, DAN HRVATSKIH BRANITELJA
Ponedjeljak, 05 Kolovoz 2019 08:51

Povodom državnog praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, dana hrvatskih branitelja i 24. godišnjice vojno-redarstvene operacije 'Oluja' općina Krašić i načelnik općine svim hrvaticama i hrvatima, posebno svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima upućuju iskrene čestitke i iskazaju svoju zahvalnost za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

Više...
 
ODRŽANA 15. SJEDNICA OPĆINSKOGA VIJEĆA OPĆINE KRAŠIĆ
Petak, 26 Srpanj 2019 19:25

U četvrtak, 25. srpnja održana je 15. sjednica općinskoga vijeća sa 16 točaka dnevnoga reda.

Većina točaka bila je vezana uz područje civilne zaštite i zaštite od požara kod kojih nije bilo puno rasprave i koje su usvojene, te točke vezane uz novi Zakon o komunalnom gospodarstvu, nova Odluka o komunalnoj nakandi i Komunalnom doprinosu.

Svakako najvažnije točke ove sjednice bile su prve dvije točke dnevnoga reda nakon aktualnoga sata koje su se odnosile na I. izmjene i dopune Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, te I. izmjene i dopune Proračuna naše općine. Na žalost izmjene i dopune navedenoga Programa nisu podržane potrebnom apsolutnom većinom, jer je sedam vijećnika od prisutnih trinaest odbilo podržati iste.

U navedenome prijedlogu predvidena su bila dodatna sredstva za lijevanje spomenika i uređenje Trga kardinala Franje Kuharića u Pribiću, povećanje sredstava za uređenje maloga trga u Krašiću, izradu projektne dokumentacije i proširenje Vatrogasnoga doma u Pribiću za novonabavljeno navalno vozilo, potom sanaciju krovišta na istome domu u Pribiću kao i projektna dokumentacija za uređenje nove fontane, uređenje potkrovlja zgrade stare općine povećanje sredstava za općinske prometnice, ceste i javne površine.

Na žalost šestero vijećnika nije bilo dovoljno da bi se ovi iznimno važni i značajni projekti mogli ubrzano provesti i realizirati na korist svim mještanima općine Krašić, te prijedlog I. izmjena i dopuna Programa gradnje komunalne infrastrukture predloženih od strane načelnika nije usvojen.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 192