Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
ŽUPA SV.MIHAELA ARKANĐELA I SV.ANE DOBILA NOVOGA UPRAVITELJA
Nedjelja, 02 Prosinac 2018 18:19

Dekretom nadbiskupa Josipa Bozanića od 26. studenog 2018. godine Rimokatolička župa svetog Mihaela Arkanđela i svete Ane u Gornjem Prekrižju dobila je novoga privremenog upravitelja župe.

Novu dužnost obnašati će upravitelj župe Presvetoga trojstva iz Krašića, velečasni Ivan Vučak uz pomoć velečasnog Ivice Budinšćaka.

Više...
 
ODRŽANA 11. SJEDNICA OPĆINSKOGA VIJEĆA
Nedjelja, 02 Prosinac 2018 18:16

U utorak, 27. studenoga sa početkom u 18:00 sati u općinskoj vijećnici održana je 11. po redu sjednica općinskoga vijeća. Nakon aktualnoga sata, glavne točke o kojima se raspravljalo bile su Izvješće o poslovanju Voda Krašić za 2017. godinu, te II. izmjene i dopune Proračuna općine Krašić za 2018. godinu.

Nakon detaljne rasprave po izvješću direktora Voda Krašić od strane većine vijećnika nije prihvaćeno izvješće o poslovanju Voda Krašić za 2017. godinu, koju su pozitivno završile.

Što se tiče II. izmjena i dopuna Proračuna općine Krašić za 2018. godinu pred kraj proračunske godine, uobičajena je praksa da se izvrše usklađenja i potrebne korekcije proračunskih stavki u skladu sa stvarnim stanjem. Od strane dijela vijećnika zaprimljeni su amandmani na navedeni prijedlog koje su potpisali gospođa Jurinić i gospodin Ilijanić, vezani uz predložene izmjene, a koji su se odnosili na dovršetak izgradnje ljetne pozornice i na povećanje stavke za zimsko održavanje nerazvrstanih cesta. Traženo je da se obje stavke ne mijenjaju, odnosno ne povećaju, ali ni za jednu stavku nije navedeno gdje navedene iznose od 79.000,00 kuna i 50.000,00  kuna prerasporediti, te kao takove nepotpune amandmane načelnik nije mogao prihvatiti.

Na izglasavanju je dan prijedlog  II. izmjena i dopuna proračuna kojega je predložio načelnik općine, no za navedeni prijedlog potvrdno je glasovalo 6 od 13 prisutnih vijećnika, te isti nije prihvaćen. Osim navedenih točaka vijećnicima je predstavljen i prijedlog Proračuna općine Krašić za 2019. godinu sa projekcijama za 2020. I 2021.godinu, te izvješće o radu načelnika za I.-VI.mjesec.

Raspravljalo se i usvojilo Odluku o stipendijama općine Krašić. Na dnevnome redu sjednice bile su i točke dnevnoga reda koje se tiču općinskoga vijeća i njegovih radnih tijela. Nakon punih 17 mjeseci izabran je drugi potpredsjednik općinskoga vijeća, dok su točke koje su predložene da se imenuju novi izmijenjeni sastavi radnih tijela i to redom; Odbora za izbor i imenovanje, Odbora za financije, Odbora za komunalne djelatnosti, Odbora za gospodarski razvoj i Odbora za poljodjelstvo, šumarstvo i vodoprivredu, a koje je predložilo 6 vijećnika iz razloga da uopće nisu bili zastupljeni u radnim tijelima vijeća, dok su neki kolege vijećnici imenovani u 3, 4 ili čak i 5 radnih tijela općinskoga vijeća.

Svi prijedlozi su odbijeni sa 7 glasova protiv, odnosno nisu usvojeni potrebnom većinom glasova od strane svih prisutnih vijećnika.      

 
ZAPOČELI RADOVI NA UREĐENJU NERAZVRSTANIH CESTA
Petak, 30 Studeni 2018 15:18

Ovoga tjedna nakon uvođenja u posao izvođač radova započeo je s pripremnim radovima na uređenju nerazvrstanih cesta na području općine.

Radi se o ukupnoj dužini od 1.5 km nerazvrstanih cesta, a ukupna vrijednost radova je nešto manja od 600 tisuća kuna. Ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale radovi će biti dovršeni do kraja godine.

Više...
 
GODIŠNJA SKUPŠTINA GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA
Subota, 24 Studeni 2018 21:05

U četvrtak, 23. studenoga Gradsko društvo crvenog križa Jastrebarsko održalo je godišnju skupštinu društva i dodjelu zahvalnica dobrovoljnim darivateljima krvi koji su krv dali 1, 10, 20, 30, 40, 50, 75, 100 ili 125 puta.

Bila je to prilika za izraziti zahvalnost svima koji svojim plemenitim darom, darivanjem krvi spašavaju tuđe živote. Veseli nas velikih broj dobrovoljnih darivatelja krvi, posebno veliki broj darivatelja sa područja općine Krašić kojima su uručene ove vrijedne zahvalnice.

Svečanosti je nazočio i načelnik općine Krašić Petković Fajnik.

Više...
 
PALJENJE SVIJEĆA ZA VUKOVAR I SKABRNJU

Subotu uvečer tradicionalnim paljenjem svijeća na središnjem trgu Krašić se prisjetio velike žrtve koju su u obrani Hrvatske podnijeli Vukovar i Škabrnja.


Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 170