Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

UdrugeDigitalna pristupačnost

u slikama

Općina Krašić - vijesti:
OBAVIJEST HEP-a POGON OZALJ
Ponedjeljak, 15 Veljača 2021 21:40

Pogon Hrvatske elektroprivrede Ozalj obavještava korisnike koji se napajaju sa  TS  Krašić (Polje) da su zbog radova u utorak (16.02.2021.) mogući kratki prekidi u opskrbi. Radovi će se izvoditi na priključku do  Osnovne škole.
U srijedu (17.02.2021.) zbog radova će u vremenu od 08:00 do 15:00 sati svi koji se nalaze na odvojku od  TS  do benziske stanice i nekadašnje poljoprivredne stanice i apoteke biti bez opskrbe električnom energijom.
Zahvaljujemo svima na razumijevanju.

 
ODRŽANA 90. SKUPŠTINA DVD PREKRIŽJE
Ponedjeljak, 15 Veljača 2021 21:33

U subotu, 13. veljače uz poštivanje epidemioloških mjera Dobrovoljno vatrogasno društvo Prekrižje u prostorima vatrogasnoga doma u Donjem Prekrižju održalo je 90.po redu redovnu skupštinu društva, koja je ujedno bila i izborna. Nakon što su uskladili Statut DVD-a prema novome Zakonu o vatrogastvu u mjesecu prosincu, ova skupština održana je prema novim zakonskim i statutarnim odredbama. Tako su na sve dužnosti izabrani članovi društva na mandat od pet godina, biran je novi upravni odbor i prvi puta vatrogasno zapovjedništvo, na čelu društva ostaje dosadašnji predsjednik Nikola Vlašić, a zapovjednik Ante Zorko. Društvo planira kada to zdravstvene prilike budu dozvoljavale održati svečanu sjednicu i proslavu 90.godina vatrogastva u Prekrižju i njegovoj okolici.

Više...
 
ODLUKE STOŽER A CIVILNE ZAŠTITE RH
Nedjelja, 14 Veljača 2021 23:14

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske na  sjednici održanoj u petak, 12.veljače  2021.godine donio je Odluke o produženju mjera vezano uz prelasku granice, o radu trgovina, o javnim okupljanjima i javnome prijevozu, na način da nužne epidemiološke mjere ostaju na snazi do  28.veljače 2021.
Jedina promjena odnosi se kod mjera javnog okupljanja koja je nadopunjena, te se dozvoljava rad ugostiteljskim objektima za prodaju pića van objekta ili 'coffe to go', dostavom na kućnu adresu, dostavu temeljem ugovora o poslovnoj suradnji ili tzv. 'drive in' načinom. Također dozvoljava se rad teretana i fitnes centara, kao vodene sportove i beskontaktne pojedinačne sportove u prostorima balona.
U prilogu se nalaze nove Odluke  Stožera   CZ

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
RAVNATELJSTVO CIVILNE ZAŠTITE
PODRUČNI URED CIVILNE ZAŠTITE ZAGREB
ŽUPANIJSKI CENTAR 112 ZAGREB

 
PROSLAVLJENO STEPINČEVO
Četvrtak, 11 Veljača 2021 16:28

U srijedu, 10. veljače diljem domovine, ali i svijeta slavi se blagdan Stepinčeva. Posebno je bilo svečano u njegovoj rodnoj župi i Općini, u Krašiću. Proteklih dana slavila se devetnica u čast blaženika, koja je završena današnjim svečanim misnim slavljima. Posebno svečano bilo je na svetoj misi u 10:30 sati koje je predvodio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua koji je održao nadahnutu i poticajnu propovijed na izvrsnom hrvatskom jeziku. Između ostaloga je kazao: 'Puno sam putovao po svijetu i mogu kazati da su rijetki narodi u svijetu koji tako štuju nekog svog blaženika ili sveca, kao što hrvatski narod štuje blaženog Alojzija Stepinca.'
Nakon svete mise izaslanstva Općine na čelu sa načelnikom Petković Fajnik, Zagrebačke županije na čelu sa predsjednikom skupštine Čičkom, te prijateljskih gradova i općina, kao i braniteljskih udruga položila su cvijeće i zapalila svijeće u čast 61. godišnjice svete smrti blaženoga Alojzija Stepinca. Zbog epidemioloških mjera nakon svete mise nije održana klasična svečana sjednica vijeća kakva je održavana proteklih 10-ak godina, nego je načelnik Općine u ime Općine i Turističke zajednice kratko pozdravio pristigle goste i zahvalio se na dolasku i na zajedničkoj proslavi i štovanju našega zaštitnika i sveca.

Više...
 
OBILAZAK TERENA SA HEP-om
Petak, 05 Veljača 2021 22:45

U petak 05. veljače načelnik Općine Krašić zajedno sa voditeljem HEP-ovog Pogona Ozalj obišao je teren Općine i lokacije na kojima dolazi do češćih ispada i kvarova na dalekovodu. Koje je potrebno još sanirati kako bi se opskrba stabilizirala i prekidi minimalizirali.
Obišlo se rasklopište  Jezerine i odvojci dalekovoda prema Bukovici Prekriškoj i Prekrižju, kao i prema susjednom području koji vode dalje prema Općini Žumberak. Također su pregledane niskonaponske mreže u Krašiću i Srmcu Pribićkom i Crkvenom Pribiću gdje su radovi na popravku i rekonstrukciji mreža započeli, a čim to vremenske prilike dozvole. Vezano uz pristup, jer se radi na zemljanom terenu uskoro će biti nastavljeni i dovršeni radovi na prebacivanju mreže do Osnovne škole i nekadašnje poljoprivredne stanice, te benzinske pumpe.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 232