Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9Javna nabava


u slikama

Općina Krašić - vijesti:
POTPISANI UGOVORI O POTPORI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM
Subota, 01 Travanj 2017 09:02

Jučer su u Zagrebu potpisani ugovori sa Zagrebačkom županijom o dodjeli kapitalnih pomoći za izgradnju i uređenje infrastrukture na ruralnim prostorima, te ugovori o potpori za provedbu mjera razvoja E-mobilnost u Zagrebačkoj županiji.

Općina Krašić potpisala je Ugovor o kapitalnoj potpori za projekt revitalizacije nerazvrstanih cesta na području općine Krašić u vrijednosti  250.000,00 kuna, te Ugovor o potporu za sufinanciranje izgradnje i stavljanja u rad jedne pametne klupe i jedne  e-punionice za električna vozila na području općine Krašić.

Vrijednost ugovora za Razvoj E-mobilnosti iznosi  40.500,00  kuna. Ugovor je u ime općine potpisao načelnik općine Krašić Petković Fajnik, a ispred županije župan mr.sc.Stjepan Kožić.

Više...
 
RADOVI NA PRESVLAČENJU CESTA TEKU PREMA PLANU
Četvrtak, 30 Ožujak 2017 19:50

Proljetni radovi presvlačenja cesta novim asfaltnim slojem na području općine uspješno se odvijaju.

Ovoga tjedna biti će novi završnim slojem presvučena dionica ceste od Brezarića prema Mirkopolju, koja je presvučena prvim slojem prije zimskih mjeseci.

Ukupna vrijednost navedenih trenutnih radova je ca. 400 tisuća kuna, a sveukupno je navedena dionica vrijednosti 1,3 milijuna kuna.

Ova prometnica je vrlo važna osim za općinu Krašić i za susjedni grad Ozalj, jer se većina terenog prometa prema Zagrebu, ali i Karlovcu odvija upravo njome.

Više...
 
OBAVIJEST O RADOVIMA NA SANACIJI CESTE
Ponedjeljak, 27 Ožujak 2017 22:17

U utorak, 28. ožujka započeti će pripremni radovi na sanaciji ŽC broj 3297, dionica županijske ceste od Brezarića do Mirkopolja.

Nakon što sutra izvođač pripremi dionicu ceste u dužini od 2,4 km od srijedu će uslijediti radovi i presvlačenje završnim slojem asfalta, te će od srijede do petka navedena dionica biti zatvorena za sav promet između 07:00 – 18:00 sati.  

Mole se svi sudionici u prometu da u navedenom vremenu koriste alternativne pravce preko Ozlja, Vrhovca, te Mahićna i Zorkovca.

Više...
 
PROŠLOGA TJEDNA ODRŽANE BROJNE SKUPŠTINE
Ponedjeljak, 27 Ožujak 2017 22:01

Protekloga tjedna bilo je dosta aktivnosti vezanih uz neprofitne organizacije na području općine Krašić i područjima susjednih jedinica lokalne samouprave. Tako je u četvrtak u općinskoj vijećnici održana skupština Sportske zajednice općine Krašić, kojoj su nazočili predstavnici Moto kluba Krašić, te nogometnih klubova Krašić, Pribić i 'Mladost' Brezarić.

Potom je u petak na obiteljskom gospodarstvu 'Šimanović' održana 1. godišnja izvještajna skupština udruge vinara, vinogradara i voćara 'Dolina kardinala'. Nakon skupštine održana je i po prvi puta tzv. 'špijunaža' vina koja su sakupljena od članova udruge.

Također u petak, 24. ožujka načelnik općine bio je prisutan na 27. redovnoj godišnjoj skupštini Pčelarske udruge 'LIPA' Jastrebarsko, a u subotu na godišnjoj redovnoj skupštini Hrvatskog seljačkog pjevačkog društva 'Dr.Antun Radić' održanoj u društvenome domu u Repišću.


Više...
 
SLUŽBENA POSJETA GRADU LEPOGLAVI
Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017 23:25

Načelnik općine i predsjednik Turističke zajednice općine Krašić gospodin Petković Fajnik u ponedjeljak 20. ožujka službeno je posjetio Grad Lepoglavu gdje ga je primio gradonačelnik Škvarić, a potom i upravitelj Lepoglavske crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije mons. Kišiček.
Posebna i najvažnija poveznica između općine Krašić i grada Lepoglave je naš blaženik Alojzije Stepinac koji je u Lepoglavskoj kaznionici nakon sramotne presude 11. listopada 1946. godine, kojom je osuđen na 16 godina prisilnoga rada i 5 godina gubitka građanskih i političkih prava, proveo preko 5 godina, od 19. listopada 1946. godine do 5. prosinca 1951. godine, nakon čega je prevezen u Krašić, na daljnje izdržavanje kazne u kućnom pritvoru.

Nakon sastanaka zajedno su posjetili Dom kulture,  prekrasnu Pavlinsku crkvu, te posebno vrijedan i znamenit Pavlinski samostan, kojega je veći dio nekada bio pretvoren u kaznionicu u kojoj je tamnovao naš blaženik, kojemu je u spomen sačuvana i malena kapela, u kojoj je slavio euharistije.

Osim blaženika u istome objektu u Lepoglavi bio je zatvoren i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, koji je ukupno proveo u zatvoru u Lepoglavi 408 dana.

Lepoglava je također posebno poznata po bogatoj kulturnoj baštini; LEPOGLAVSKOJ ČIPKI - 'koja je ljubav i ponos, čarolija i poezija'.

Ovaj radni sastanak početak je buduće plodonosne suradnje posebno na području razvoja vjerskoga turizma i turizma općenito između općine Krašić i grada Lepoglave, te naših Turističkih zajednica.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 136