Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
OBNOVA PROČELJA NA 'TRADICIJSKOJ KUĆI – Krašić 94'
Ponedjeljak, 18 Ožujak 2019 15:47

Protekloga tjedan započeli su radovi na obnovi pročelja (fasade) 'Tradicijske kuće' na adresi Krašić 94. Na navedenome objektu već su napravljeni značajni restauratorski radovi, koji se sa postojećim radovima nastavljaju, sve pod nadzorom Ministarstva kulture, Konzervatorskoga odjela.

Navedeni objekat nalazi se u centru Krašića, na ulasku u popločeni dio središnjega trga i nastavak su daljnjih napora i aktivnosti nakon radova na obnovi pročelju rodne kuće kardinala Stepinca u Brezariću da se sačuva i zaštiti vrijedna graditeljska baština i obnove kulturna dobra na području općine Krašić.

Više...
 
U MINSTARSTVU TURIZMA ODRŽAN SASTANAK MEĐURESORNE RADNE GRUPE ZA PROVEDBU ,MJERE TURISTIČKE POLITIKE – Mjera 15.: AKCIJSKI PLAN RAZVOJA VJERSKOGA TURIZMA
Petak, 15 Ožujak 2019 21:07

U petak, 15. ožujka u Ministarstvu turizma održan je radni sastanak vezan na temu razvoja kulturnoga turizma, definiran Strategijom razvoja turizma u republici Hrvatskoj do 2020. godine, sa posebnim naglaskom na razvoj vjerskoga turizma.


Naglašena je velika važnost međuresorne suradnje, posebno uz Ministarstvo turizma, bitna je suradnja s Ministarstvom kulture i Hrvatska turistička zajednica. Uz pomoćnika ministra turizma gospodina Pendea i kolegice iz ministarstva, sastanku su nazočili i predstavnici Ministarstva kulture, HTZ-a, Udruge hrvatskih turističkih agencija, Udruge nezavisnih putničkih agencija Hrvatske, Hrvatski klaster kreativnih i kulturnih industrija, predstavnici crkve, Nadbiskupskog duhovnoga stola.

Sastanku su vezano uz Master plan razvoja turizma u općini Krašić nazočili i načelnik općine Krašić, kao i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije. Posebno je istaknuta važnost za općinu Krašić da se osigura značajnija financijska podrška razvoja vjerskoga turizma, te da se u novoj Strategiji razvoja od 2020. – 2030. godine predvidi kao posebna važna grana turizma upravo razvoj vjerskog turizma u Republici Hrvatskoj, kao i da se značajnija sredstva alociraju upravo za navedenu namjenu, jer bez konkretne financijske podrške projektima nema ni stvarnog razvoja vjerskoga turizma, ni turizma uopće.

Više...
 
ODRŽAN SASTANAK VEZANO UZ RAZVOJNI SPORAZUM ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
Četvrtak, 14 Ožujak 2019 13:55

U utorak, 12.ožujka održan je sastanak predstavnika jedinica lokalne samouprave sa područja Zagrebačke županije sa županom i svim županijskim upravnim odjelima i institucijama vezan uz novi prijedlog razvojnih projekata za predstojeći razvojni sporazum Zagrebačke županije koji predviđa zajedničke projekte naše županije zajedno sa Sisačko-Moslavačkom, Karlovačkom i dijelom Ličko-Senjske županije.

Druga točka dnevnoga reda bila je vezana uz prijedlog nabavke drugih obrazovnih materijala (radne bilježnice) za novu školsku godinu za učenike osnovnih škola sa područja županije, za što se predviđaju sredstva od prosječno 300,00 kuna po učeniku, a ukupan iznos potreban za cijelu županiju je oko 7,5 milijuna kuna, od čega županija planira osigurati  preko 4,1 milijun kuna, a gradovi osnivači osnovnih škola preko 3,3 milijuna kuna.

 
ODRŽANA 99. REDOVNA SKUPŠTINA DVD-a PRIBIĆ
Srijeda, 13 Ožujak 2019 09:56

Proteklog vikenda održana je 99. po redu godišnja skupština DVD-a Pribić u prostorijama vatrogasnoga doma u Pribiću Crkvenom.

Nakon podnošenja izvješća o radu i financijskom poslovanju, usvojena su ista,a potom i planovi za naredno jednogodišnje razdoblje koji su usmjereni najviše na što svečanije obilježavanje 100. godišnjice rada i djelovanja DVD-a Pribić.

Na zgradi vatrogasnoga doma koja je legalizirana, ovom prilikom blagoslovljen je novouređen prostor za vatrogasce i nova vrata na zgradi. Društvo je dodjelilo zahvalnice podupirateljima rada društva, te su podjeljene diplome i vatogasni činovi vatrogascima.

Više...
 
POZIV NEZAPOSLENIM ŽENAMA SA PODRUČJA OPĆINE
Srijeda, 13 Ožujak 2019 09:36

Pozivaju se nezaposlene žene s područja općine Krašić, kao i gradova Jastrebarskog, Samobora i Zaprešića te općina Brdovec, Dubravica, Klinča Sela, Luka, Marija Gorica, Pušća i Stupnik i ostalih s područja ZGB županije da sudjeluju na besplatnim poludnevnim edukacijama koje će se održati u razdoblju od 19. ožujka do 2. travnja 2019. u prostoru Udruženja obrtnika Jastrebarsko (Smičiklasova ulica 3).
 
Datumi i teme radionica:
 
1.            Psihologija uspjeha // 19.03.2019.
2.            Vođenje vlastitog razvoja karijere // 20.03.2019.
3.            Osobno vodstvo // 27.03.2019.
4.            Postavljanje ciljeva // 28.03.2019.
5.            Donošenje odluka // 29.03.2019.
6.            Organiziranje zajednice // 02.04.2019.
7.            Od ideje do projekta // 03.04.2019
 
Prijavite se putem online prijavnice najkasnije do 15. ožujka 2019. na sljedećoj poveznici: https://goo.gl/VmsrP5  ili nam pošaljite mail.
 
Nakon sudjelovanja na motivacijsko-edukacijskim radionicama, sudionice imaju mogućnost uključiti se u programe obrazovanja za tražena zanimanja na tržištu rada (ECDL operater, knjigovođa, dadilja, radnik u otpremi robe (m/ž) te razviti znanja i vještine potrebne za aktivno traženje zaposlenja kroz Klubove za zapošljavanje.
 
JobCollege SAVA projekt je udruge Eduka – centar lokalnog razvoja koji provodi  u partnerstvu s Institutom za razvoj tržišta rada, LAG-om SAVA, udrugom ODRAZ te Gradom Jastrebarsko i Gradom Zaprešićem.

Preuzmite poziv i program

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 183