Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
ASFALTIRANJE NOVOUREĐENOG PARKIRALIŠTA
Četvrtak, 30 Svibanj 2019 21:21

Četvrtak, 30. svibnja izvedeni su radovi na asfaltiranju novouređenog parkirališta u Krašiću koje je namjenjeno prije svega za potrebe parkiranja osobnih automobila i autobusa sve brojnijih hodočasnika i posjetitelja Krašića i Doline kardinala.

Uređena javna parkirališta jedan su od najprioritetnijih infrastrukturnih objekata i osnova za daljnji turistički rast i razvoj Krašića, što je naglašeno i Master planom razvoja turizma u općini Krašić.

Radovi na uređenju započeli su sredinom travnja, te su zbog kišnoga vremena trajali malo duže od planiranog vremena, ali su ovoga tjedna uspješno privedeni kraju.

Još je preostalo samo obilježavanje parkirnih mjesta ocrtavanjem asfaltne površine, preuzimanje od strane općine i stavljanje u funkciju. Radove je izvodila Niskogradnja iz Karlovca, a ukupna vrijednost im je preko 350 tisuća kuna, što će zahvaljujući pomoći od strane Zagrebačke županije biti podmireno bez dodatnih zaduženja iz drugih izvora.

Više...
 
GOSPODIN DUVNJAK STIGAO OD KRAŠIĆA DO RIMA
Četvrtak, 30 Svibanj 2019 18:44

U srijedu, 29. svibnja gospodin Ante Duvnjak predsjednik Udruge Lučonoše domovinskoga rata koji je  08. svibnja na Dan općine Krašić sudjelovao u procesiji od rodne kuće kardinala Stepinca, potom na svečanom misnome slavlju i svečanoj sjednici općinskoga vijeća povodom Dana općine Krašić jučer je papi Franji predao dar iz Krašića.

Podsjetiti ćemo da ja na svečanoj sjednici gospodin Duvnjak primio Javno priznanje od načelnika općine i sliku sa motivom crkve Presvetoga trojstva i spomenikom kardinala Stepinca koju je na svome hodočašću od Krašića do Rima jučer osobno uručio svetome ocu na trgu Svetoga Petra. Motiv njegova hodočašća u Rim je što skorije proglašenje blaženoga Alojzija Stepinca svetim.

Više...
 
IZBORI ZA EU PARLAMENT
Nedjelja, 26 Svibanj 2019 12:45

Nedjelja, 26. svibnja održavaju se izbori za novi saziv Europskoga parlamenta. U Hrvatskoj se bira 12 zastupnika,  predstavnika iz RH koji će narednih pet godina biti zastupnici u Bruxellesu. Odaziv na području općine prije podne je bio nešto veći od 10 % upisanih birača.

 
OPĆINA ŠENKOVEC PROSLAVILA SVOJ DAN
Petak, 24 Svibanj 2019 14:44

U srijedu, 22. svibnja u prijateljskoj općini Šenkovec obilježen je dan općine, dan župe i 20. godina rada Dječjega vrtića.

Posebno svečano bilo je u župnoj crkvi Svete Jelene Križarice koja je proslavila okruglih 20 godina od svojega osnutka, te je tom prilikom predstavljena i nova monografija župe.

Svečano misno slavlje predvodio je Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Na kraju sjednice vijeća podijeljena su javna priznanja.

Više...
 
POTPISAN UGOVOR SA MRRFEU
Srijeda, 22 Svibanj 2019 09:08

Utorak, 21. svibnja u Zagrebu su potpisani ugovori Jedinica lokalne i regionalne samouprave i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije. U sklopu prijave na Program poticanja održivog razvoja lokalne zajednice općini Krašić odobren je iznos od 250.000 kuna za modernizaciju i postavljanje LED rasvjete.

Ujedno je Ministarstvo predstavilo i Nacionalnu razvojnu strategiju RH do 2030. godine.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 188