Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

UdrugeDigitalna pristupačnost

u slikama

Općina Krašić - vijesti:
PRIJATELJSKI GRAD SLUNJ PRIGODNO OBILJEŽIO 29.GODIŠNJICU STRADANJA
Utorak, 17 Studeni 2020 22:53

U ponedjeljak, 16. studenoga prijateljski Grad  Slunj prigodnim programom obilježio 29. godišnjicu od stradanja Slunjskoga područja kada su nakon preko 100 dana opsade preko susjednog područja  Bosne i Hercegovine protjerani sa svojih ognjišta. Cjelokupno područje Slunja i susjednih općina pretrpjelo je znatna razaranja i uništenja imovine, a nažalost i izgubljenih ljudskih života.
Nakon paljenja svijeća duž središnje ulice i trga, održana je komemoracija kod središnjeg spomenika hrvatskim braniteljima, zatim kod spomen ploče poginulim policajcima, te je na kraju u župnoj crkvi održano misno slavlje kojega je predvodio biskup u miru Mile Bogović, a u župnoj dvorani izložba slika o stradanju Slunja. Na žalost kao i brojna druga Hrvatska mjesta pretrpjeli su progon, razaranje i ubijanje samo zato što su Hrvati i što su voljeli svoju domovinu Hrvatsku.
Obilježavanju godišnjice nazočio je načelnik općine Krašić Petković Fajnik uz brojna izaslanstva na čelu sa ministrom branitelja Tomom Medvedom, ministarstva obrane, ministarstva unutarnjih poslova, županije Karlovačke na čelu sa vršiteljicom dužnosti župana, susjednih općina, braniteljske udruge i mještani uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka.

Više...
 
STANJE SA KORONA VIRUSOM NA PODRUČJU OPĆINE KRAŠIĆ
Petak, 13 Studeni 2020 09:51

Proteklih dana situacija sa korona virusom na području Općine, kao i na području Republike Hrvatske nije idealna, odnosno broj novo zaraženih u stalnom je porastu. Na području Općine trenutno imamo trenutno  15  zaraženih, od čega je  11 u jednom Staračkom domu, od čega  10 štićenika i jedna djelatna osoba, dok se 36  osoba nalazi u samoizolaciji.

Na razini države u odnosu na prethodni dan imamo čak  3.092 novo zaražene osobe, na bolničkom liječenju  1.598 zaraženih, od  čega  na respiratoru  178  osoba. Preminulo je  32  bolesnih osoba.

Stožer  civilne zaštite  Krašić i nadalje poziva na odgovorno ponašanje te poštivanje svih mjera, odluka i preporuka koje su od stran Stožera državne i županijske razine na snazi.

U nastavku  se nalazi poveznicu na objavljeno Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2020.

 
SVEČANO OTVOREN VUKOVARSKI VODOTORANJ
Utorak, 03 Studeni 2020 21:47

U petak, 30. listopada u herojskome Gradu Vukovaru svečano je otvoren obnovljeni vodotoranj – SIMBOL HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA.
Nakon 29 godina od zvjerskoga uništavanja i pretjeranog bombardiranja, zajedničkim snagama iz domovine i inozemstva osigurana  su sredstva kojima je vodotoranj zasjao jednim novim ponosnim sjajem.
Općina  Krašić ponosna je da je mogla sudjelovati u njegovoj obnovi sa  iznosom od  dvijetisuće kuna.

Više...
 
BLAGDAN SVIH SVETIH
Nedjelja, 01 Studeni 2020 21:35

01. studenoga obilježava se blagdan Svih Svetih kada obilazimo groblja na kojima su sahranjeni naši najmiliji.

Uoči blagdana načelnik općine Krašić zapalio je svijeće kod spomenika kardinala blaženoga Stepinca u Krašiću i kardinala Kuharića u Crkvenom Pribiću te kod spomen ploče poginulim hrvatskim braniteljima u Dolu.

Više...
 
ZAPOČELI RADOVI NA UREĐENJU NERAZVRSTANIH CESTA
Subota, 31 Listopad 2020 11:19

Ovoga tjedna započeli su radovi na uređenju nerazvrstanih cesta na području općine  Krašić.
Nakon što je u ponedjeljak izvođač radova, GIP  Sirovica  uveden u posao započeli su radovi vrijedni 1,2  milijuna kuna na uređenju nerazvrstanih cesta i ulica koji će se odvijati kroz dvije faze. Prva faza su pripremni radovi i uređenje prometnica u Brezariću, Krupačama, Krašiću i Pribiću. Zatim će uslijediti isti na uređenju prometnica u Puškarovom Jarku, Hutinu, Krvarići, Mrakužići i Prvinci.
Ukupno trajanje radova predviđeno je na  45  dana. Molimo mještane i korisnike prometnica da za vrijeme radova poštuju prometnu signalizaciju i privremena ograničenja prometovanja.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 226