Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
OBAVIJEST GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOGA KRIŽA - POZIV DOBORVOLJNIM DARIVATELJIMA KRVI
Četvrtak, 21 Studeni 2019 15:01

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi koje će se održati u : 

 KRAŠIĆU, 27.11.2019.g., OPĆINSKA VIJEĆNICA  OD 17,00  DO 18,30 SATI.

Više...
 
ODAVANJE POČASTI GRADU VUKOVARU
Četvrtak, 21 Studeni 2019 14:18

Od protekloga vikenda raznim događanjima obilježava se 28. obljetnica vukovarske tragedije. Najvažnije događanje je bilo u ponedjeljak, 18. studenoga kada je i bila žalosna godišnjica pada Vukovara u ruke osvajača iz susjedne nam zemlje.

Ujutro sa početkom u 10.00 sati ispred Vukovarske bolnice započeto je sa kolonom sjećanja 'Vukovar, mjesto posebnog pijeteta', do Memorijalnog groblja. Velikih broj svih onih koji su došli iz raznih dijelova Hrvatske i odali počast Vukovaru i njegovim braniteljima u tišini su i sa velikim pijetetom sudjelovali u ovogodišnjem obilježavanju stradanja Vukovara.

I ove godine su mještani općine Krašić paljenjem svijeća na središnjem trgu u Krašiću a potom i svojim dolaskom u Vukovar dostojno odali počast Gradu heroju. Na povratku iz Vukovara organizirana je i kratka posjeta susjednom, a općini Krašić prijateljskom Gradu Otoku.

Više...
 
U KRAŠIĆU OTKRIVENA SPOMEN PLOČA ČASNOJ SESTRI ŽARKI JULIJANI IVASIĆ
Nedjelja, 17 Studeni 2019 22:18

U nedjelju, 17. studenoga služena je sveta Misa u crkvi Presvetoga trojstva u Krašiću u čast pokojne mučenice Katoličke crkve časne sestre Žarke Julijane Ivasić. Časna sestra Julijana rođena je u Krašiću 18. studenoga 1908., te je povodom njenog 111. rođendana na kući obitelji Ivasić gdje je časna sestra rođena otkrivena spomen ploča njoj u čast.

Svečano misno slavlje i blavoslov spomen ploče predvodio je Gospićko-Senjski biskup Zdenko Križić u koncelebraciji sa tajnikom  biskupije Mišelom, vojnim biskupom u miru Jurjem Jezerincem i domaćim župnikom Ivanom Vučakom. Misi su prisustvovale brojne časne sestre, hodočasnici i vjernici.

Časna sestra Žarka Julijana odrasla je u Krašiću, a zaređena je 1931. godine. Služila je sa svojim sestrama za vrijeme rata u više bolnica, jer je nedostajalo bolničkog osoblja. Uhićena je od partizana u Otočcu te sprovođena po zatvorima i sudovima, najprije  potpuno nedužna sramotno osuđena na smrtnu kaznu vješanjem, a nakon žalbe preinačeno na smrtnu kaznu streljanjem koje je izvršeno na groblju u Gospiću 16. svibnja 1946. godine. Svjesna svoje muke, hrabro je prihvatila svjedočiti svoju vjeru u Isusa Krista i nositi svoj križ. Njezin grob nalazi se u Gospiću, te ga posjećuju vjernici koji vjeruju da će postupak koji je započet za njezino proglašenje blaženom a potom i svetom biti uspješno dovršen.

Sreća je da u 'Dolini kardinala' na ovakav način držimo da Hrvatskih svetinja i mučenika. Najveća zahvala svakako ide upravitelju župe velečasnom Ivanu Vučaku koji sa puno ljubavi, vjere i elana inicira i organizira ova i sva druga događanja koja se tiču župi koje su mu povjerene u službu, zatim časnim sestrama redovnicama družbe Svetog Vinka Paulskog, kao i obiteljima Barbare i Marije rođene Ivasić koje su radosno dozvolile postavljanje ove vrijedne spomen ploče na pročelje svoje kuće. Svima iskrena zahvala u ime općine Krašić.

Više...
 
POSLJEDNJI ISPRAĆAJI GLUMCA MARTINA SAGNER I NAČELNIKA OPĆINE BRCKOVLJANI
Nedjelja, 17 Studeni 2019 10:57

U subotu, 16. studenoga na Groblju Mirogoj sahranjen je poznati hrvatski filmski i kazališni glumac Martin Sagner, svima poznat kao Dudek iz televizijske serije Gruntovčani. Osim kao glumac pokojni Sagner bio je veliki domoljub i sudionik Domovinskoga rata.

Istoga dana u popodnevnim satima sahranjen je i načelnik općine Brckovljani gospodin Željko Funtek, koji je na čelu općine bio od daleke 1994. godine. Gospodin Funtek također je bio hrvatski branitelj.

Više...
 
POSJETA GRADONAČELNIKA TRILJA
Subota, 16 Studeni 2019 19:25

U petak, 15. studenoga općinu Krašić posjetio je gospodin Šipić gradonačelnik Grada Trilja iz Splitsko-dalmatinske županije.

U općinskoj vijećnici dočekao ga je načelnik općine Krašić, a potom su se zajedno zaputili posjetiti Spomen kuću Stepinac u kojoj se nalaze radne sobe i prostori u kojima je blaženi kardinala proveo svoje uzničke dane.

Nakon obilaska spomen soba i crkve odali su počast pokojnim kardinalima kod njihovih spomenika u Krašiću i Pribiću.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 199