Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
OBILJEŽENA 29.GODIŠNJICA PRVOG POSTROJAVANJA 61.SAMOSTALNE BOJNE ZNG RH U VRANOV DOLU
Ponedjeljak, 17 Kolovoz 2020 14:27

U nedjelju, 16. kolovoza u Vranov  Dolu kraj Jastrebarskoga polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća obilježena je 29. godišnjica od prvog postrojavanja 61. samostalne boje  Zbora narodne garde Republike  Hrvatske.
Iskazana je zahvala svima onima koji su se prije  29. godina odazvali i stavili na raspolaganje domovini i stvaranju Hrvatske vojske, kao i svim preminulim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskoga rata.

Više...
 
POTPISANI UGOVORI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM
Nedjelja, 16 Kolovoz 2020 13:10

Protekloga tjedna načelnik općine posjetio je Zagrebačku županiju kako bi potpisao dva ugovora koja su na temelju ovogodišnjih javnih poziva odobrena općini. Radi se o sredstvima kapitalne potpore za izgradnju i uređenje komunalne infrastrukture, koja će se utrošiti na uređenje i revitalizaciju nerazvrstanih cesta na području općine.

Drugi ugovor odnosi se na sredstva namjenjena kao pomoć općinama koje spadaju u prvu do četvrtu skupinu razvijenosti,a odnosi se na sufinanciranje predškolskog odgoja i obrazovanja na području općine Krašić. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 538 tisuća  kuna za tekuću godinu.

Više...
 
PRIJATELJSKI GRAD SLUNJ PROSLAVIO DAN GRADA I 25. GODIŠNJICU VRO ' OLUJA'
Petak, 07 Kolovoz 2020 21:33

Brojnim događanjima, iako u puno manjem obimu od prijašnjih godina zbog epidemiološke situacije,  prijateljski Grad  Slunj iz susjedne Karlovačke županije  05. i 06. kolovoza obilježio je Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan  hrvatskih branitelja.

Posebno svečano bilo je 06. kolovoza kada je služeno svečano misno slavlje koje je predvodio biskup u miru mons. Mile  Bogović i kada je održana svečana sjednica gradskoga vijeća Grada Slunja, kao podsjetnik i zahvala prije svega hrabrim hrvatskim braniteljima na 25. godišnjicu oslobađanja Slunja i povratka  ana na njihova ognjišta.

Nakon svečane sjednice upriličena je izložba slika o ratnim stradanjima Slunja i o braniteljima koji su ga branili i oslobađali.  Svečanim događanjima u Slunju  06. kolovoza nazočio je i načelnik općine Krašić  Josip Petković Fajnik.

Više...
 
ČESTITKA POVODOM DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA
Srijeda, 05 Kolovoz 2020 13:08

05. kolovoza slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a ove godine i 25. godišnjica oslobodilačke Vojno-redarstvene operacije 'Oluja'. Tim povodom načelnik općine Krašić je zajedno sa predsjednikom skupštine Zagrebačke županije Matom Čičkom zapalio svijeće kod spomenika blaženom Alojziju Stepincu.


'Svakoga dana, a posebno na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja trebamo imati na umu veliku žrtvu i nemjerljiv doprinos hrvatskih branitelja i njihovih obitelji u stvaranju i oslobađanju naše Domovine Hrvatske.

Posebna hvala i vječna slava poginulim i nestalim braniteljima, neka se nikada ne zaborave. U tom vidu svima čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.'

Više...
 
USUSRET OBILJEŽAVANJU PROSLAVE 25.GODIŠNJICE VRO 'OLUJA'
Utorak, 04 Kolovoz 2020 14:47

U povodu obilježavanja 25. godišnjice oslobodilačke Vojno redarstvene akcije 'Oluja' u nedjelju je u Općini Lasinja otvorena izložba o pješačkom i topničkom naoružanju, radio uređajima, zemljovidima i fotografijama obrane i oslobađanja naselja i gradova Karlovačke županije te posebno općine Lasinja koja je bila tokom rata razorena, okupirana i raseljena.

Izložbu je otvorio potpredsjednik Vlade  RH i ministar Hrvatskih branitelja umirovljeni general Tomo Medved, a istoj je nazočio i načelnik općine Krašić Josip Petković Fajnik.
U Lasinji je na mjestu stare crkve razorene i uništene 1991. godine, 2000. godine izgrađena potpuno nova Župna crkva Sv. Antuna Padovanskoga i Blažene Djevica Marije Kraljice Mučenika (posvećena  28.10.2000.), uz veliku pomoć nadbiskupije  Rottenburg-Stuttgart. Kod samog ulaza u crkvu nalazi se bista blaženoga Alojzija Stepinca.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 220