Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
POZIV LAG-a VALLIS COLAPIS
Petak, 01 Veljača 2019 17:39

LAG Vallis Colapis organizira dva predavanja na temu ekološke poljoprivrede i ekološke proizvodnje te poziva sve zainteresirane na ova predavanja.

Prvo predavanje će se održati u utorak 5. veljače u Pisarovini u općinskoj vijećnici u prizemlju zgrade Općine Pisarovina u 18,00 sati.
Predavanje će održati predstavnik tvrtke Eurotalus koja je ovlaštena od strane Ministarstva poljoprivrede za obavljanje stručne kontrole i certifikacije na cijelom području RH.
Sve informacije o tome kako postati i ostati ekološki proizvođač možete saznati upravo od tvrtke čiji je posao izdati ekološki certifikat poljoprivrednicima.
Sve informacije o području rada tvrtke možete vidjeti na: https://eurotalus.hr/


Drugo predavanje će se održati u srijedu 6. veljače u Ozlju u gradskoj vijećnici u 18,00 sati.
Predavanje će održati Robert Poturica, predsjednik Udruge proizvođača ekoloških proizvoda Karlovačke županije.
Gospodin Poturica je sam ekološki proizvođač koji će kroz vlastito iskustvo predstaviti bavljenje ekološkom poljoprivredom.

 
ODLUKA O VISINI PAUŠALNOG POREZA ZA DJELATNOSTI IZNAJMLJIVANJA I SMJEŠTAJA U TURIZMU
Četvrtak, 31 Siječanj 2019 22:45

Općinsko vijeće općine Krašić na sjednici održanoj 31. siječnja donijelo je Odluku o visini paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu na području općine Krašić.


Naime u sklopu porezne reforme donesen je Zakon o porezu na dohodak (NN 115/16), odnosno Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak (NN 106/2018), koji je stupio na snagu 01. siječnja 2019. i Pravilnik o paušalnom oporezivanju djelatnosti iznajmljivanja i organiziranja smještaja u turizmu (NN broj 1/2019) koji je stupio na snagu 03. siječnja 2019. godine.

Izmjene navedenog Zakona i novi Pravilnik odnose se na obvezu donošenja odluka o visini paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu koja je propisana za predstavnička tijela lokalne samouprave. Općina je na temelju izmjena i dopuna Zakona mogla Odlukom svojeg predstavničkog tijela odlučiti o visini paušalnog poreza po krevetu, odnosno po smještajnoj jedinici u kampu, kamp-odmorištu te objektu za robinzonski smještaj.

Kroz navedene zakonske odredbe dozvoljeni minimalni propisani iznos je 150,00 kuna, a maksimalni 1.500,00 kuna po prije navedenoj jednoj jedinici, a općinsko vijeće općine Krašić donijelo je Odluku o visini paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu na području općine Krašić u najmanje dozvoljenom iznosu od 150,00  kuna  za  2019.godinu.

 
LAG VALLIS COLAPIS POZIVA NA PREDAVANJE
Ponedjeljak, 28 Siječanj 2019 14:08

LAG  Vallis Colapis poziva poljoprivrednike na dva predavanja koja će se održati u utorak, 29.01.2019.u Karlovcu. Nažalost, zbog rasporeda predavača, oba su predavanja su pala u isti dan. Nadaju se da cete zbog razlicitih tema ipak moći odabrati na koje od predavanja otići.
Predavanja su redom:


1) Prvo predavanje organiziramo u suradnji s EKOP (Udrugom ekoloskih proizvodjaca Ka.zupanije):
"VIZIJA HRVATSKE POLJOPRIVREDE DO 2030.godine"

Predavač: Rodoljub Džakula, dr.vet.med.
Utorak,  29.1.2019. u 18 sati
PROSTORIJE GRADSKE ČETVRTI TURANJ
Ulica braće Gojak 4, Turanj, (trgovački centar Gavranović)

2) Drugo predavanje je posebno zanimljivo za pcelare:

LAG Vallis Colapis organizira predavanje za pčelare na temu prikupljanja pčelinjeg otrova.
Predavač je Tvrtko Matijević koji ima svoj OPG i bavi se pčelarstvom. Poseban je po tome što je osmislio vrlo učinkovit način prikupljanja pčelinjeg otrova koji postiže iznimno visoku cijenu u kozmetičkoj industriji.
Gospodin Matijević je otvoren za sva pitanja i potencijalnu poslovnu suradnju sa zainteresiranim pčelarima.
Predavanje će se održati u utorak 29.01.2019.god. u 18,30 sati u Knjižnici za mlade (Banjavčićeva ulica 8, Karlovac)
Članak o Tvrtku Matijeviću s jutarnji.hr u trenutku kad je bio u izboru za najboljeg mladog poljoprivrednika:

https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-price/mladic-iz-zagreba-u-okolici-daruvara-nasao-pcelinje-bijelo-zlato-kilogram-prodaje-po-150000-kn-uskoro-bi-mogao-biti-najveci-proizvodac-u-europi/7306741/

 
GODISNJA SKUPŠTINA DVD-a KRAŠIĆ
Nedjelja, 27 Siječanj 2019 17:22

U subotu, 26. siječnja u Vatrogasnome domu u Krašiću članovi DVD Krašić i njihovi brojni gosti sudjelovali su na 124. redovnoj programskoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog drustva Krašić. Nakon usvajanja izvješća za 2018. godinu, u godini u kojoj je nabavljena nova autocisterna za prijevoz vode, usvojeni su i planovi za 2020. godinu  kada će DVD obilježiti 125 godina postojanja.

Pred kraj skupstine podijeljena su priznanja i činovi za uspješno obavljeno osposobljavanje članovima, a potom i priznanja za 20, 40 i 50 godina članstva u društvu.

Na kraju sjednice velečasni Vučak blagoslovio je prostor i sve članove, te zahvalio na suradnji. Skupštinu je pozdravio i zapovjednik Vatrogasne zajednice gospodin Vladimir Bucković. Načelnik općine Petković Fajnik čestitao je na ostvarenim rezultatima, predao Rješenje o legalizaciji objekta, te istaknuo podršku radu i svim nastojanjima vatrogasaca da se vatrogastvo u Krašiću i u općini podigne na još viši nivo.

Više...
 
PREDSJEDNICA REPUBLIKE HRVATSKE KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ POSJETILA OPĆINU KRAŠIĆ
Četvrtak, 24 Siječanj 2019 22:10

Kao što je bilo i najavljeno u okviru posjeta Zagrebačkoj županiji, u četvrtak 24. siječnja nešto prije 14 sati Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović u pratnji župana Zagrebačke županije posjetila je našu Općinu Krašić.

Na središnjem trgu u Krašiću dobrodošlicu joj je zaželio načelnik općine Krašić Josip Petković Fajnik sa svojim suradnicima, te upravitelj župe Presvetoga trojstva velečasni Ivan Vučak, te su joj tom prilikom uručeni prigodni darovi. Predsjednica je prilikom dolaska na trgu pozdravila sve prisutne mještane koji su se okupili kako bi je vidjeli i pozdravili.

Nakon dočeka gospođa Predsjednica je položila cvijeće kod kipa blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, te se sa suradnicima i svojim domaćinima uputila u crkvu Presvetoga trojstva gdje je pjesmom dočekana od župnoga zbora, a potom je velečasni Vučak kazao najvažnije o samoj crkvi i oltaru blaženoga kardinala Stepinca.

Nakon posjeta crkvi svi zajedno zaputili su se u obilazak Spomen soba blaženoga Alojzija Stepinca u župnoj Spomen kući u kojoj je kardinal 1960. godine preminuo, te se predsjednica na kraju obilaska upisala u knjigu dojmova.


Posjet općini Krašić nastavio se posjetom tvornici stolarije ŽE-MA, vlasnika Josipa Rajakovića, gdje je predsjednica osobno obišla cjelokupnu proizvodnju i zadržala se u kratkom razgovoru sa vlasnikom tvrtke.
Tokom prijepodneva i prije samog posjeta Pisarovini i Krašiću u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici načelnik općine Krašić nazočio je sastanku Predsjednice sa gradonačelnicima Velike Gorice i Jastrebarskog, te načelnicima općina Kravarsko, Orle, Pokupsko, Žumberak, Klinča Selo, Pisarovina i Krašić, te joj je tom prilikom iskazana zahvala za posjetu, obilazak i brigu i o malim općinama i ruralnim krajevima.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 178