Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
ZAVRŠENI SU RADOVI NA UREĐENJU VATROGASNOGA DOMA U KRAŠIĆU
Četvrtak, 30 Travanj 2020 21:25

Završnim lakiranjem novo postavljenoga parketa u velikoj dvorani Vatrogasnoga doma u Krašiću završeni su u veljači  ugovoreni radovi na uređenju istoga. Nakon dugo godina Vatrogasni dom je dobio u velikoj dvorani nakon preko 4 desetljeća potpuno novi parket, novouređene zidove i vrata u dvorani, a postavljena je i nova elektroinstalacija i LED rasvjeta, te instalacije za postavljanje projektora i mogućnost za održavanje edukacija, prezentacija, projekcije filmova ili  sl.

Osim unutarnjega uređenja doma, kompletno je sanirano i uređeno dotrajalo stepenište i glavni ulaz te postavljena nova zaštitna  ograda. Radovi su vrijednosti preko 200 tisuća kuna, a najvećim dijelom ih je financirala općina Krašić iz vlastitih sredstava.

Više...
 
ODLUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE ZA VRIJEME TRAJANJA EPIDEMIJE BOLESTI 'COVID – 19' PRVA FAZA IZMJENA I UBLAŽAVANJA MJERA
Subota, 25 Travanj 2020 14:12

Stožer  civilne zaštite Republike Hrvatske u petak, 24.travnja donio je više novih mjera, Odluka kao i dopune Odluka vezanih u sprečavanje širenja korona virusa, COVID-19.
Sve nove Odluke i njihove dopune primjenjuju se sa 27.travnja  2020.od kada ide prvi krug smanjenja zabrana i restrikcija usvojenih tokom mjeseca ožujka. Svakako najvažnije tiče se načina rada i radnog vremena trgovina na području općine Krašić.
Navedenom Odlukom sa primjenom od ponedjeljka sve trgovine, diskonti, mesnice, pekare, skladišta, tržnica na veliko, tržnica na malo i drugih oblika prodaje rade sukladno članku 57. Zakona o trgovini (''NN  br.87/08, 116/08, 76/09, 114/11, 68/13, 30/14,32/19, 89/19 i 32/20), rade kao i prije proglašenja epidemije COVID-19, izuzev nedjelje, blagdana i ne radnih dana kada se ne radi.
Ukoliko prodajni objekti rade preko 10 sati, obavezan je dvosmjenski rad, dvokratno radno vrijeme uz  napomenu:
IZMEĐU DVIJE SMEJE OBVEZAN JE PREKID RADA U VREMENU OD MINIMLANO  1  SAT, KADA SE VRŠI DEZINFEKCIJA PROSTORA, ČIŠĆENJE I SL.
SVE  TRGOVINE I SVI OBJEKTI DUŽNI SU SVOJ RAD ORGANIZIRATI PRIDRŽAVAJUĆI SE SVIH OPĆIH EPIDEMIJSKIH MJERA, PREPORUKA I UPUTA  HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO.
 
I nadalje je zabrana zadržavanja na javnim površinama i okupljanja više od  pet  (5)  OSOBA NA JEDNOME MJESTU, S TIME DA JE I TADA POTREBNO POŠTIVATI FIZIČKI RAZMAK, DISTANCU  OD  NAJMANJE  DVA  (2 ) METRA U ZATVORENOM  I JEDNOG (1) METRAN NA OTOVRENOM PROSTORU.
Sve navedene Odluke nalaze se u prilogu, te molimo sve da ih poštuju, najozbiljnije shvate i da tako najbolje čuvaju sebe, svoje bližnje i cjelokupnu zajednicu  od zaraze  korona virusom.  

Odluka djelatnost trgovine

Odluka nužna mjera ograničavanja

Odluka dopune odluke o radu tržnica

 
Stožer  civilne  zaštite  općine  Krašić

 
VEZANO UZ E PROPUSNICE NOVE MJERE NA SNAZI
Utorak, 21 Travanj 2020 09:44

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je u nedjelju navečer donio je na prijedlog Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

Stupanjem na snagu nove Odluke od danas nisu više potrebne E propusnice za putovanje unutar gradova i općina Zagrebačke županije, kao i Grada Zagreba. Sve ostale Odluke koje se odnose na zabranu okupljanja i zadržavanja na javnim površinama, zabrana javnoga prijevoza, zabrana korištenja dječjih igrališta, ograničenja kod sklapanha brakova, posljednjih ispraćaja i ostale mjere produžene su do 04. svibnja.

Stožer civilne zaštite općine Krašić poziva sve mještane da i nadalje putuju samo u slučaju opravdanih razloga te da se pridržavaju svih mjera od socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica, smanje socijalne kontakte, ne zadržavaju se i ne kreću u grupama više ljudi i da poštuju sve ostale mjere zaštite od širenja korona virusa. Posebno je važno da svi oni kojima je naložena mjera samoizolacije istu strogo i poštuju. Na području općine 9 je osoba u samoizolaciji.

PREUZMITE ODLUKU

 
DOSTAVA DOMAĆIH PROIZVODA SA OPG-ova
Petak, 17 Travanj 2020 11:22

Na području općine Krašić postoji nekoliko Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja proizvode dio poljoprivrednih proizvoda za tržište.

Pozvani su svi koji imaju višak domaćih poljoprivrednih proizvoda da se jave i iste ponude zainteresiranim sumještanima i kupcima. Jedno od Obiteljskih gospodarstava koje ima proizvodnju svježega mlijeka i sira je OPG  Pužin Švalj iz Kučera. Svi zainteresirani za domaće mlijeko i sir mogu se javiti na telefon  01/6270-195

 
101.GODIŠNJICA ROĐENJA KARDINALA FRANJE KUHARIĆA
Četvrtak, 16 Travanj 2020 08:08

U srijedu, 15. travnja obilježava se 101. godišnjica rođenja kardinala Franje Kuharića, kardinala ljubavi i dobrote kako ga se nazivalo. Kardinal Kuharić rođen je u Pribiću kao trinaesto dijete u obitelji, te je idućega dana 16. travnja 1919. godine kršten u Župnoj crkvi Svetog Siksta pape u Pribiću Crkvenom.

Na čelu Zagrebačke nadbiskupije bio je od 1970. godine i sve do pred kraj povjesno važnih 90-tih godina kada je stvarana samostalna Republika Hrvatska. Prošle godine, točnije 02. listopada povodom njegova 100. rođendana, a uoči imendana Svetog Franje svečano je kod Župne crkve u Pribiću Crkvenom otkriven i blagoslovljen spomenik njemu u čast. Spomenik je rad akademskog kipara Tomislava Kršnjavi, a njegovo lijevanje i postavljanje finacirala je Općina Krašić.

Povodom rođendana kardinala Kuharića kod njegova spomenika svijeće su danas upalili načelnik općine Krašić zajedno sa zamjenikom načelnika.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 215