Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
PROSLAVLJENO KUHARIĆEVO U NJEGOVU RODNOME PRIBIĆU
Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 21:26

U rodnoj župi kardinala Franje Kuharića u crkvi Svetog Siksta Pape u Crkvenom Pribiću u općini Krašić svečanim misnim slavljem koje je predvodio vojni biskup u miru mons. Juraj Jezerinac obilježena je 17. godišnjica njegove smrti.

Ovaj znameniti i veliki sin našega kraja, kardinal 'Ljubavi i dobrote' koji nas je sve zadužio rođen je 15. travnja 1919. godine, te je kršten u istoimenoj župi 16. travnja iste godine. Uskoro će dakle biti punih 100 godina od njegova rođenja u Pribiću. Stoga se ove godine planira upriličiti svečanu i posebnu proslavu  100.godišnjice njegova rođenja i krštenja u Pribiću.
Ova godina je također posebna i značajna i sa strane velike želje da se za kardinalov rođendan u njegovoj rodnoj župi kod župne crkve postavi kip njemu u čast. Kako je nedavno definirano na zajedničkom sastanku predstavnika crkve i lokalne samouprave u planu je postavljanje istoga do kraja ove godine, a ne kako je prvotno bilo zamišljeno do ove velike 100.godišnjice. Nositelj projekta je općina Krašić u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, Nadbiskupskim duhovnim stolom i Župom Pribić, a pokrovitelj obilježavanja velikog jubileja i postavljanja spomenika kardinalu Franji Kuhariću je Zagrebačka županije. Svečanom misnom slavlju osim domaćih vjernika nazočili su i vjernici susjednih župa, kao i načelnik i zamjenik načelnika općine Krašić.

Više...
 
OBAVIJEST VATROGASNE ZAJEDNICE OPĆINE KRAŠIĆ
Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 10:31

Vatrogasna zajednica općine Krašić  obavještava i poziva sve mještane na dodatan oprez kod spaljivanja korova na otvorenom i u slučaju potrebe po mogućnosti na nadzirano spaljivanju korova, smeća i sl.

Preuzmite obavijest.

 
ZAVRŠNO ASFALTIRANJE CESTA
Četvrtak, 07 Ožujak 2019 21:48

Ovoga tjedna uz gotovo idealne vremenske prilike nastavljeni su završni radovi na asfaltiranju općinskih cesta. Prva dionica koja je dovršena je spojna cesta u Krašiću 'Čačkovina', potom spojna cesta Krašić-Hruškovac, a ovih dana biti će dovršene i presvučene novim asfaltom preostale dionice u Prekrižju, Pribiću i Čunkovoj Dragi. Ukupna vrijednost radova u tijeku je preko šestotisuća kuna.

Više...
 
POZIV LAG-a VALLIS COLAPIS
Srijeda, 06 Ožujak 2019 19:29

LAG  poziva zainteresirane poljoprivrednike da sudjelujete na Agrometerološkoj radionici koja će se održati u Velikoj vijećnici Grada Karlovca 12. ožujka 2019. s početkom u 9:30h u organizaciji
Grada Karlovca, Državnog Hidrometeorološkog zavoda i Hrvatskog agrometeorološkog društva.

POZIV

 
ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE OPĆINA
Srijeda, 06 Ožujak 2019 14:38

U utorak, 05. ožujka održana je u Rugvici godišnja skupština Udruge općina u Republici Hrvatskoj. Skupštinu Udruge čine općine sa područja cijele Republike Hrvatske, njih preko 300 punopravne su članice udruge općina.
Jučer se u Rugvici okupilo preko 160 načelnica i načelnika na redovnoj godišnjoj Programskoj skupštini udruge. Osim izvješća o radu za 2018. godinu, te usvajanja program rada i financijskoga program za 2019. godinu, svakako najvažniji dio skupštine bio je usvajanje novoga Statuta udruge, kojim je promijenjen njezin naziv u Hrvatsku zajednicu općina u republici Hrvatskoj.

Skupštini je nazočio i predsjednik Vlade gospodin Andrej Plenković zajedno sa ministrom financija i ministrom uprave. Premijer je kazao predstavnicima općina da su četiri glavna stupa suradnje između Vlade i lokalne samouprave: iskreni dijalog i partnerstvo, jačanje funkcionalne decentralizacije, fiskalna decentralizacija i potpora konkretnim prijedlozima za ravnomjeran regionalni razvoj Hrvatske.
Premijer Plenković još je kazao vezao uz optimalizaciju postojećeg sustava:
'Tu sukno i škare nisu dobre kod nekoga tko detaljno ne razumije vašu ulogu'.
 Skupštini Zajednice općina nazočio je i načelnik općine Krašić.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 183