Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9Javna nabava


u slikama

Općina Krašić - vijesti:
DAN NEOVISNOSTI RH

Svim sumještankama i sumještanima, te svim hrvaticama i hrvatima u ime općine Krašić i svoje osobno čestitam Dan neovisnosti domovine Hrvatske.

Načelnik općine Krašić

Više...
 
TRADICIONALNO DRUŽENJE VATROGASACA U KRAŠIĆU
Subota, 07 Listopad 2017 19:56

U subotu, 07. listopada DVD Krašić ugostio je svoja prijateljska društva iz Ravne Gore i Kočevja iz Slovenije. Ove godine je DVD Krašić drugi je puta domaćin, a prvi puta ovakvo je druženje na inicijativu DVD-a Ravna Gora održano 2013. godine upravo u Krašiću i od tada se tradicionalno održava svaki puta kod drugog društva, a osim navedenih društava još su uključena i dobrovoljno društva iz Pule i Donje Kupčine.

Nakon dolaska u Krašić, vatrogasce i njihove goste primio je načelnik općine Krašić u općinskoj vijećnici, potom su posjetili rodnu kuću kardinala Stepinca u Brezariću, vidikovac u Loviću Prekriškom, te potom vinski podrum gospodina Rajakovića u Krašiću.

Više...
 
OSPOSOBLJAVANJE ČELNIKA JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE U SUSTAVU CIVILNE ZAŠTITE
Četvrtak, 05 Listopad 2017 19:47

U srijedu, 04. listopada u Učilištu vatrogastva, zaštite i spašavanja u Zagrebu održano je osposobljavanje čelnika jedinica lokalne i regionalne samouprave sa područja Zagrebačke županije.

Osposobljavanje su proveli službenici Državne uprave, a poduka se odnosila na: Sustav civilne zaštite, Planske aktivnosti u sustavu civilne zaštite i izgradnja kapaciteta za djelovanje, Rukovođenje i koordinacija operativnih snaga, Osnove kriznog upravljanja, Odnosi s javnošću, Psihološki aspekti ponašanja u kriznim situacijama i Studija slučaja.

Osposobljavanju je prisustvovao načelnik općine Krašić.

Više...
 
ODRŽANI DANI KRUHA NA SREDIŠNJEM TRGU U KRAŠIĆU
Ponedjeljak, 02 Listopad 2017 19:46

U nedjelju 01. listopada na središnjem trgu u organizaciji Turističke zajednice općine Krašić održana je tradicionalna manifestacija ‘Dani kruha’ zahvala za plodove naših njiva i plodove rada vrijednih ljudi.

Manifestacija se uvijek održava početkom mjeseca listopada, kao slavljenje i zahvala za plodove naših njiva i rada vrijednih ljudi, zemljoradnika, te također kao podsjetnik na 03. listopada 1998. godine kada je kardinal Alojzije Stepinac na Mariji Bistrici proglašen blaženim od Svetog pape Ivana Pavla  II.

Na ovogodišnjoj manifestaciji su sudjelovali učitelji i učenici iz Osnovne škole kardinala Alojzija Stepinac i učeničke zadruge 'Pčelica', članice i članovi KUD-a 'Josip Torbar', Krašićke mažoretkinje, udruga 'Brezarske švelje' iz Breazrića, MED Jarnečić iz Krupača, vinar Barundić-Špoljar iz Brezarića, te licitari.

Prije blagoslova plodova na trgu kod jutarnje Svete mise, u crkvi Presvetoga trojstva povodom početka nove školske godine blagoslovljeni su učenici prvoga razreda i ostali prisutni učenici, te njihovi učitelji.
Nakon svečanog blagoslova prisutne su svojim nastupima  na trgu razveselili pjesmom i plesom mladi članovi KUD-a Josip Torbar, a nakon njih i Krašićke mažoretkinje.

Više...
 
NAČELNIK PRIMIO MARTINU JARNEČIĆ
Srijeda, 27 Rujan 2017 13:54

U srijedu, 27. rujna u svojem uredu načelnik općine primio je Martinu Jarnečić, vrijednu i izvrsnu studenticu iz naše općine koja je u okviru programa Erasmus, programa studentske razmjene boravila i radila  puna 2 mjeseca u glavnome gradu Portugala.

Točno razdoblje boravka u Portugalu bilo je od 21. lipnja do 26. kolovoza ove godine.

Poznato nam je kako joj je dobrodošlicu u Portugal osobno iskazao sam predsjednik Portugala gospodin Marcelo Rebelo de Sousa. Martina je predsjedniku prilikom susreta poklonila domaći med koji proizvodi njezina obitelj.

Osim glavnoga grada Lisabona, gdje je bila srdačno dočekana i imala se priliku družiti  sa predsjednikom države, posjetila je i susjedne gradove Sintru i Cascais, te portugalsku obalu.

U vrijeme boravka u Lisabonu, grad je slavio i svoj dan, dan svojega zaštitnika  Svetog Ivana, te također obilježavanje  40 godina prijateljstva grada Lisabona sa našim glavnim gradom Zagrebom, te 25 godina od uspostave diplomatskih odnosa između Portugala i Hrvatske.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 150