Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
DOVRŠENI RADOVI NA UREĐENJU POVRŠINSKE ODVODNJE
Četvrtak, 30 Srpanj 2020 21:44

U srijedu, 29. srpnja polaganjem završnog asfaltnog sloja na mjestu izvođenja radova u Krupačama i odvojku, ulici Škrlci dovršeni su ovogodišnji planirani radovi na sanaciji dvije najkritičnije točke vezane uz odvodnju površinske vode sa prometnica kod svakih jačih kiša. Naime nekoliko objekata na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima bilo je opetovano poplavljivano vodom i nanosima zemlje i pijeska. Za navedene radove je općina izdvojila iznos od gotovo 100 tisuća kuna te vjerujemo dugoročno riješila problem sa odvodnjom na navedene dvije ulice. Još jednom zahvaljujemo na strpljenju mještanima za vrijeme izvođenja radova.
Ovoga tjedna sa izvođačem radova obiđena je lokacija izvođenja radova na spojnoj prometnici između novouređenog javnog parkirališta u Krašiću sa središnjim trgom. Radovi tzv. Druge faze uređenja parkirališta vrijedni dvjestotinjak tisuća kuna bi trebali započeti u naredna dva tjedna.

Više...
 
Završena ekshumacija iz jame Jazovka
Petak, 24 Srpanj 2020 21:03

Iz jame Jazovka, u pet intenzivnih radnih dana, izvađeni su posmrtni ostaci najmanje 814 osoba te se odmah po završetku ekshumacije pristupilo utvrđivanju minimalnog broja žrtava (MNI) temeljem brojanja bedrenih kostiju
Proteklog tjedna, od ponedjeljka 13. do petka 17. srpnja 2020. godine Ministarstvo hrvatskih branitelja provelo je zahtjevne i složene terenske aktivnosti na području općine Žumberak. Terenske aktivnosti uključivale su speleološko istraživanje i ekshumaciju posmrtnih ostataka iz jame Jazovka te probna iskapanja s ciljem utočnjavanja druge jame Jazovka.

Ekshumacija posmrtnih ostataka iz Jazovke provedena je temeljem Zakona o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja i sudskog naloga izdanog od strane nadležnog Županijskog suda u Zagrebu.
Po prvi put od otkrića postojanja jame Jazovka, sustavno se i po svim pravilima struke pristupilo ekshumaciji posmrtnih ostatka žrtava iz speleološkog objekta.

Iz jame Jazovka, u pet intenzivnih radnih dana, izvađeni su posmrtni ostaci najmanje 814 osoba te se odmah po završetku ekshumacije pristupilo utvrđivanju minimalnog broja žrtava (MNI) temeljem brojanja bedrenih kostiju.

Nakon provedene ekshumacije, jama je još jednom detaljno pregledana kako bi se utvrdilo da su svi posmrtni ostaci izvađeni. Dno jame dokumentirano je od strane Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva unutarnjih poslova.

Prema prikupljenim saznanjima nadležnih međuresornih službi radi se o žrtvama Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja. Prema iskazima svjedoka, žrtve su u jamu bacane u više navrata, nakon bitke za Krašić 1943. godine te nakon završetka rata 1945. godine.

Paralelno s ovim aktivnostima temeljem prikupljenih saznanja nadležnih međuresornih službi provedena su probna iskapanja s ciljem utočnjavanja moguće druge lokacije Jazovka. S obzirom na prikupljena saznanja i iskaze ljudi o zabetoniranom otvoru moguće druge jame pristupilo se pregledu terena na četiri mikrolokacije u neposrednoj blizini Jazovke probnim iskapanjima, međutim nalazom nisu potvrđena saznanja. Ministarstvo će u narednom razdoblju nastaviti s daljnjim prikupljanjem saznanja koja mogu biti od koristi u budućem operativnom radu na terenu.

Tijekom terenskih istraživanja savjetodavnu potporu Ministarstvu hrvatskih branitelja na terenu dao je i Mladen Kuka, speleolog koji je 1989. godine otkrio jamu Jazovku te kroz sve ove godine prikupljao vrijedna saznanja o grobištu.

Posmrtni ostaci bit će prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb gdje će se provesti njihova antropološka obrada. Zatim slijedi njihovo dostojno i trajno zbrinjavanje čemu će prethoditi zajedničko usuglašavanje oko lokacije izgradnje grobnog mjesta  s jedinicom lokalne samouprave, mjesnom župom i udrugama koje njeguju sjećanje kako bi žrtve na dostojanstven način bile pokopane.

Svakom terenskom istraživanju Ministarstvo hrvatskih branitelja pristupa sustavno, profesionalno i odgovorno kao koordinator međuresornog procesa uz potporu ostalih sudionika koji obavljaju zadaće sukladno svojoj nadležnosti. Istraživanja se provode i u suradnji s udrugama koje se bave očuvanjem sjećanja na žrtve, kao i sa zainteresiranim pojedincima koji  svojim vrijednim saznanjima pridonose procesu.

Foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Više...
 
NABAVKA DRUGIH, POMOĆNIH RADNIH MATERIJALA - OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA
Srijeda, 22 Srpanj 2020 15:42

Općina Krašić nakon održanoga sastanka sa ravnateljicom Osnovne škole obavještava roditelje djece sa područja općine koja pohađaju Osnovnu školu da će općina sufinancirati nabavku pomoćnih radnih materijala za narednu školsku godinu 2020./2021.

Kako ove godine Zagrebačka županija ne sudjeluje u navedenom sufinanciranju, te neće biti  zajedničkih ugovora o nabavci pomoćnih materijala za svu djecu koja pohađaju Osnovnu školu 'Kardinala Alojzija Stepinca',  Općina Krašić će sufinancirati iste samo za učenike sa prebivalištem na  području  općine.

Za  1. – 4. razred isplatiti će se  iznos od  200,00  kuna po učeniku  te  za  5. – 8.razred  iznos od   400,00  kuna  po učeniku.

Udžbenici se financiraju od strane Ministarstva znanosti i  obrazovanja u 100 % iznosu i  biti će osigurani, odnosno  pripremljeni do početka školske godine u Osnovnoj školi, kao i prethodne godine.

Zahtjevi za sufinanciranje nabavke podnose se u općini Krašić od  03.kolovoza  i  obavezno im se prilaže kopija računa za nabavku pomoćnih radnih materijala.

Općina  Krašić

 
ODLUKA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE – OBVEZNO NOŠENJE MASKI
Petak, 17 Srpanj 2020 22:02

Stožer  civilne zaštite  Republike Hrvatske donio je dopunu Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašenja epidemije bolesti   COVID – 19 koja se primjenjuje od srijede, 15.07.2020.
Navedenom Odlukom u zatvorenim prostorima obvezno je nošenje zaštitnih maski te pozivamo sve koji dolaze u prostorije javnih objekata, ustanova  i institucija, trgovačkih društava, uslužnim i sličnim djelatnostima da se pridržavaju iste i strogo poštuju navedenu Odluku. Borba protiv epidemije korona virusa zajednička je borba i odgovornost svih u društvu.

Odluka

STOŽER   CIVILNE  ZAŠTITE

 
LOVAČKA UDRUGA 'FAZAN' ODRŽALA GODIŠNJU SKUPŠTINU
Srijeda, 15 Srpanj 2020 22:06

U subotu, 11. srpnja lovci iz Lovačke udruge 'Fazan' Krašić održali redovnu godišnju skupštinu udruge. Ova skupština je već 85. po redu, na neki način mali jubilej, koji je trebao biti krajem mjeseca ožujka, ali je zbog situacije sa korona virusom sve odgođeno do mjeseca srpnja.

Na skupštini su usvojena izvješća o radu i finacijskom poslovanju za prethodno razdoblju te novi planovi rada, financijski plan i lovna sezona. Pred kraj skupštine podijeljena su lovna odlikovanja, medalje sa održanih natjecanja lovcima te zahvalnice za pomoć i podršku lovstvu. Skupštini je od gostiju nazočio načelnik općine Krašić koji je izrazio podršku radu udruge, kao i čestitke za uspjehe koje su lovci i udruga ostvarili.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 220