Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
PROSLAVLJEN DAN ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
Četvrtak, 18 Srpanj 2019 12:56

U srijedu, 17. srpnja svečanom sjednicom županijske skupštine obilježen je 26. po redu rođendan naše Zagrebačke županije.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika skupštine, te župana Zagrebačke županije, prisutne su pozdravili predstavnik prisutnih župana i zamjenika župana, potom izaslanik Predsjednice Republike, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar pravosuđa gospodin Dražen Bošnjaković, te izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora i njegov potpredsjednik gospodin Željko Reiner.

Na kraju sjednice dodjeljena su i Priznanja županije najistaknutijim pojedincima i udrugama. Načelniku općine Krašić u prostorijama županije uručeni su i ugovori za financiranje izgradnje komunalne infrastrukture u iznosu od 300 tisuća kuna, kao i 100 tisuća kuna za financiranje izrade projektne dokumentacije za financiranje izgradnje iz EU fondova.

Više...
 
ODRŽANI STRANAČKI IZBORI U HDZ-u
Ponedjeljak, 15 Srpanj 2019 21:37

U nedjelju, 14. srpnja u Krašiću su održani izbori za predsjednika i potpredsjednike općinskoga odbora Hrvatske demokratske zajednice Krašić.

Nakon raspuštanja organizacije krajem prošle godine uslijedili su izbori na kojima je za predsjednika izabran gospodin Petković Fajnik, a za dvoje potpredsjednika gospodin Josip Špoljar i gospodin Josip Rajaković.

 
POTPISANA POVELJA PRIJATELJSTVA SA GRADOM OTOKOM
Nedjelja, 14 Srpanj 2019 22:33

U petak, 12. srpnja u sklopu Programa obilježavanja Dana Grada Otoka na svečanoj sjednici gradskoga vijeća potpisana je Povelja o prijateljstvu i suradnji između Grada Otoka i Općine Krašić. Povelju su potpisali gradonačelnik Josip Šarić i načelnik općine Josip Petković Fajnik.

Grad Otok nalazi se u Vukovarsko-Srijemskoj županiji i u domovinskome ratu nalazio se na prvoj crti obrane. Uspješno su se branili i obranili uz na žalost velike žrtve kako materijalne tako i ljudske. Brojni branitelji dali su svoje živote u obrani Grada i cijele županije, te su im brojna izaslanstva iskazana posebna počast kod spomenika u sredisnjem parku nakon održane svete mise u crkvi sv.Antuna Padovanskog, a prije održavanja svečane sjednice gradskoga vijeća.

Svečanosti su nazočili brojni gosti i uzvanici prije svih ministar Oleg Butković, izaslanik predsjednika Vlade, župan Božo Galić, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora, predstavnici drugih prijateljskih gradova i općina, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, predstavnici Hrvatske vojske predvođeni brigadnim generalom Matom Mikić, brojne udruge i gosti. Sama ideja o bratimljenju potekla je od gradskoga vijeća,a vezano uz nekadašnju suradnju župnika iz Komletinaca vlč.Emerika Gašić sa blaženim Alojzijem Stepincem, koji su zajedno proputovali svetu Zemlju 1937.godine. Na žalost župnik Gašić ubijen je 1947.godine.

Više...
 
Sufinanciranje obnovljive energije u obiteljskim kucama
Utorak, 09 Srpanj 2019 20:23

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je otvorio natječaj za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama.  Natječajnu dokumentaciju s detaljnim uputama možete preuzeti - OVDJE

 
OLUJNO NEVRIJEME
Ponedjeljak, 08 Srpanj 2019 06:37

Protekloga vikenda u subotu u popodnevnim satima i u nedjelju općinu zahvatilo olujno nevrijeme. Na nekim objektima poskidalo je crijepove na krovovima, pokidalo drveće i granje, te napravilo štetu na elektro vodovima što je izazvalo i prekide u opskrbi električnom energijom. Najviše štete dogodilo se na lokalnim i županijskim prometnicama na kojima su zbog obilne količine padalina stradale bankine koje su dijelom odmah sanirane,a dijelom će se to činiti narednih dana.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 193