Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
Priopćenje Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 13. srpnja 2020
Utorak, 14 Srpanj 2020 10:44

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/vijesti/priopcenje-za-medije-stozera-civilne-zastite-republike-hrvatske-od-13-srpnja-2020/2762

 
NOVE ODLUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE I TRENUTNA SITUACIJA
Utorak, 14 Srpanj 2020 10:42

Od ponedjeljka, 13. srpnja na snagu su stupile najnovije Odluke Stožera civilne zaštite vezane uz sprečavanje širenja korona virusa. Nakon analize kompletnog stanja epidemiološke situacije COVID-19 na području Republike Hrvatske od strane Stožera civilne zaštite RH-e 10.07.2020.g. donesene su dvije nove odluke i to 1. Odluka o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19 i 2. Odluka o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

1.            Odlukom o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19  uvode se nužne mjere koje moraju ispuniti organizatori svih okupljanja s više od sto osoba. Organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto sudionika obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja. Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati ovu obavijest. Također, svi organizatori okupljanja s više od sto sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se ustanovi da je netko od sudionika bio zaražen virusom SARS – CoV-2, što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti. Kontrolu provođenja Odluke, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika, a temeljem koje Odluke je Hrvatski zavod za javno zdravstvo donijelo Upute i preporuke za okupljanja, koje su vidljive na njihovim stranicama kao i na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite.

 2.            Odlukom o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. propisuje se obveza korištenja maski za lice u medicinskim ustanovama, prijevoznim sredstvima javnog prijevoza, trgovinama, prodavaonicama i drugim javnim mjestima sukladno uputama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 Shodno navedenom, a obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju na području Republike Hrvatske, Županijski stožeri civilne zaštite dužni su osigurati provođenje odluka Stožera CZ RH i striktno provoditi nadzore pridržavanja uputa i preporuka HZJZ. Također sa nadležnim epidemiološkim službama pratiti i analizirati trenutnu epidemiološku situaciju na svom području te provoditi sve potrebite mjere i radnje u cilju  dovođenja stanja u prihvatljive epidemiološke okvire.

Putem medija i sredstava javnog priopćavanja konstantno i kontinuirano upozoravati domaće i strane građane i turiste na dosljedno pridržavanje mjera i preporuka HZJZ.

 Osim provođenja nadzora po navedenim odlukama, svi Stožeri civilne zaštite dužni su i nadalje, kao i do sada, provoditi nadzore po svim važećim odlukama Stožera CZ RH, kao i po uputama i preporukama HZJZ te o provedenim nadzorima kao i do sada pravovremeno izvješćivati Operativni centar civilne zaštite i Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Nastavno na Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika, za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19, ŽC 112 u koordinaciji sa voditeljima Službi civilne zaštite i pročelnicima Područnih ureda civilne zaštite zaprimljene će obavijesti o prijavljenim organiziranim okupljanjima dostavljati nadležnim Županijskim stožerima civilne zaštite  i OCCZ-u na znanje. 

Inspektori Ravnateljstva civilne zaštite će sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, timski sa policijskim službenicima, provoditi kontrole.

 Što se tiče situacije na području općine je sa ponedjeljkom evidentiran prvi zaraženi korona virusom te šest osoba koje se nalaze u samoizolaciji. Pozivamo sve mještane na dodatan oprez i poštivanje svih mjera Stožera civilne zaštite.

 
OBAVIJEST HEP-a POGON OZALJ
Utorak, 07 Srpanj 2020 09:30

Hrvatska elektroprivreda Pogon Ozalj obavještava  da će zbog ispitivanja napona dana 07.07.2020. u vremenu od 15:00-16:00 bez opskrbe električnom energijom bit će kompletno područje TJ. OZALJ

 
ODRŽANI PARLAMENTARNI IZBORI 2020.
Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020 21:10

U nedjelju, 05. srpnja održani su izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru. Općina Krašić nalazi se na području koje pripada VII. izbornoj jedinici, koja obuhvaća dio Zagreba, preko našega područja Jastrebarsko, Pisarovina, Klinča Sela, Žumberak, Karlovačku županiju, Gorski Kotar, pa sve do granica Grada Rijeke, Grad Bakar.

Na 12. biračkih mjesta izborima se odazvalo  44,86 % birača sa pravom glasa ili ukupno 933 glasača. Od navedenih svoj glas na glasačkom listiću dalo je listama: HDZ - 61,28 %, koaliciji na čelu sa Domovinskim pokretom - 15,26 %, zatim tzv. restart koaliciji - 9,29 %, dok su sve ostale liste ostale ispod praga od 5 %, redom Most - 3,20 %, Živi zid - 2,76 %, Možemo - 2,54 %, IP, Pametno, Fokus - 1,65 %, a sve ostale liste nisu uspjele preći prag od 1%.

Hvala svima koji su u ovim posebnim okolnostima zbog ugroze Covid - 19, općinskom izbornom povjerenstvu koje je  organiziralo i provelo izbore te posebno svima koji su iskoristili svoju dužnost i glasali na parlamentarnim izborima.

Više...
 
POTPISANI UGOVORI ZA PROJEKT ''DOLINA KARDINALA'
Nedjelja, 05 Srpanj 2020 10:30

U  petak, 03. srpnja 2020. godine načelnik općine Krašić i predsjednik Turisitičke zajednice općine Krašić  Petković Fajnik potpisao je Ugovor sa Zagrebačkom županijom o sufinanciranju Projekta uređenja turističke infrastrukture u općini Krašić u sklopu Projekta 'Dolina kardinala'.

Podsjetimo na inicijativu općine, koja je jasno i snažno podržana od strane Zagrebačke županije,  prije tri godine krenulo se u postupak kvalitetne pripreme i analize zajedničkog i važnoga Projekta za razvoj prije svega vjerskoga turizma na području Zagrebačke županije. Dogovoreni su konkretni koraci koje je potrebno napraviti, a prvi su bili sastanci svih resora i analize trenutnoga stanja, nakon kojih je uslijedilo osiguranje sredstava i potom ugovaranje izrade 'Master plana razvoja turizma u Dolini kardinala'. Nakon izrade navedene studije, tzv. Masterplana od strane Instituta za turizam  iz Zagreba,  krajem 2018. godine krenulo se u njegovu realizaciju. Prethodne godine napravljen je prvi iznimno važan iskorak  kroz uređenje prvog javnog parkirališta za prihvat sve brojnijih hodočasnika i gostiju što smo uspješno realizirali, a što je značajno sufinancirano od strane županije. Ovim Ugovorom osigurali smo da se navedeni projekt uređenja pristupne prometnice i platoa nastavi dalje, a nastaviti će se i dalje uređenje središnjega trga u Krašiću koji nakon  22 godine od njegova uređenja traži brojna osvježenja i dodatna ulaganja.  Načelnik općine o navedenim projektima je kazao:

'Iznos navedenoga Ugovora na kojemu se posebno zahvaljujemo Zagrebačkoj županiji je 300.000,00 kuna i osigurati će kontinuitet daljnjih ulaganja u turističku infrastrukturu na području općine Krašić. Posebno nas veseli da su osim jasne i nedvosmislene podrške naše Zagrebačke županije, vrijednost i važnost Krašića kao središta vjerskoga turizma prepoznali u Hrvatskoj Vladi, u nadležnim Ministarstvima, prije svega Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova europske unije koje nam je za izgradnju i uređenje Turističke infrastrukture prošloga tjedna dodijelilo ugovor na iznos od  700.000,00  kuna. Kada navedenim iznosima pridodamo vlastitu komponentu sredstava koja smo po ugovorima dužni uložili i koja ćemo uložiti tokom ove godine, kao i sredstva Ministarstva kulture koja su dodijeljena za uređenje objekata koji su kulturna dobra najviše kategorije, poput 'Spomen kuće Stepinac' ukupna vrijednost ulaganja u turističku infrastrukturu i objekte vezane uz turizam tokom ove godine biti će preko  1,8  milijuna  kuna, čime će biti zaokružen jedan projektni ciklus vezan uz kompletni dovršetak ova dva značajna projekta koji su u toku.      

Nastavljamo i sa daljnjim pripremnim koracima za važne investicije u modernizaciju cestovne infrastrukture, što je kroz Master plan jasno istaknuto, tu prije svega mislimo na pravu obilaznicu kojom bismo rasteretili naselja Brezarić i Krašić, koja su najviše opterećena i često prometno zagušena zbog brojnih osobnih vozila i autobusa koji dolaze u prije svega u Krašić, zatim  Pribić, a vjerujemo u bliskoj budućnosti i brojnih vozila koja će prometovati preko našega područja prema Parku prirode Žumberak –Samoborsko gorje i novome posjetiteljskom centru koji se gradi u Sošicama.'

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 220