Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
SVEČANOST BLAGOSLOVA BISTI KARDINALA STEPINCA I KUHARIĆA
Ponedjeljak, 25 Studeni 2019 12:43

U nedjelju, 24. studenog na Svetom Duhu u župnoj crkvi i svetištu sv. Antuna Padovanskoga povodom 85 godina od kada je 8. prosinca 1934. blagoslovljena crkva i 35 godina od njezina posvećenja sv. Antunu Padovanskom služeno je svečano misno slavlje.

Crkvu je blagoslovio Zagrebački nadbiskup Antun Bauer, a prvu svetu misu u tek blagoslovljenoj crkvi slavio naš nadbiskup bl. Alojzije Stepinac. 1984. godine posvetio ju je zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić. Tim povodom njima u čast blagoslovljene su biste sa njihovim likom, rad akademskoga kipara Vida Vučaka, te otkrivena obnovljena spomen ploča. Kamen za postolje dar je Prvostolnoga kaptola zagrebačkog, čime se ostvaruje poveznica s majkom svih crkava Zagrebačke nadbiskupije.

Na svečanom misnome slavlju i blagoslovu bisti između ostalih gostiju sudjelovali su načelnik općine Krašić i njegov zamjenik, te upravitelj župe Krašić.

Više...
 
Objava biračima Ministarstva uprave o održavanju predsjedničkih izbora
Petak, 22 Studeni 2019 23:06

Obavijest Ureda o radnom vremenu u kojem birači mogu pregledati, zatražiti dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za privremeni upis, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju biti će uskoro objavljena na mrežnim stranicama Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji.
Više  u prilogu.

 
OBAVIJEST GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOGA KRIŽA - POZIV DOBORVOLJNIM DARIVATELJIMA KRVI
Četvrtak, 21 Studeni 2019 15:01

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi koje će se održati u : 

 KRAŠIĆU, 27.11.2019.g., OPĆINSKA VIJEĆNICA  OD 17,00  DO 18,30 SATI.

Više...
 
ODAVANJE POČASTI GRADU VUKOVARU
Četvrtak, 21 Studeni 2019 14:18

Od protekloga vikenda raznim događanjima obilježava se 28. obljetnica vukovarske tragedije. Najvažnije događanje je bilo u ponedjeljak, 18. studenoga kada je i bila žalosna godišnjica pada Vukovara u ruke osvajača iz susjedne nam zemlje.

Ujutro sa početkom u 10.00 sati ispred Vukovarske bolnice započeto je sa kolonom sjećanja 'Vukovar, mjesto posebnog pijeteta', do Memorijalnog groblja. Velikih broj svih onih koji su došli iz raznih dijelova Hrvatske i odali počast Vukovaru i njegovim braniteljima u tišini su i sa velikim pijetetom sudjelovali u ovogodišnjem obilježavanju stradanja Vukovara.

I ove godine su mještani općine Krašić paljenjem svijeća na središnjem trgu u Krašiću a potom i svojim dolaskom u Vukovar dostojno odali počast Gradu heroju. Na povratku iz Vukovara organizirana je i kratka posjeta susjednom, a općini Krašić prijateljskom Gradu Otoku.

Više...
 
U KRAŠIĆU OTKRIVENA SPOMEN PLOČA ČASNOJ SESTRI ŽARKI JULIJANI IVASIĆ
Nedjelja, 17 Studeni 2019 22:18

U nedjelju, 17. studenoga služena je sveta Misa u crkvi Presvetoga trojstva u Krašiću u čast pokojne mučenice Katoličke crkve časne sestre Žarke Julijane Ivasić. Časna sestra Julijana rođena je u Krašiću 18. studenoga 1908., te je povodom njenog 111. rođendana na kući obitelji Ivasić gdje je časna sestra rođena otkrivena spomen ploča njoj u čast.

Svečano misno slavlje i blavoslov spomen ploče predvodio je Gospićko-Senjski biskup Zdenko Križić u koncelebraciji sa tajnikom  biskupije Mišelom, vojnim biskupom u miru Jurjem Jezerincem i domaćim župnikom Ivanom Vučakom. Misi su prisustvovale brojne časne sestre, hodočasnici i vjernici.

Časna sestra Žarka Julijana odrasla je u Krašiću, a zaređena je 1931. godine. Služila je sa svojim sestrama za vrijeme rata u više bolnica, jer je nedostajalo bolničkog osoblja. Uhićena je od partizana u Otočcu te sprovođena po zatvorima i sudovima, najprije  potpuno nedužna sramotno osuđena na smrtnu kaznu vješanjem, a nakon žalbe preinačeno na smrtnu kaznu streljanjem koje je izvršeno na groblju u Gospiću 16. svibnja 1946. godine. Svjesna svoje muke, hrabro je prihvatila svjedočiti svoju vjeru u Isusa Krista i nositi svoj križ. Njezin grob nalazi se u Gospiću, te ga posjećuju vjernici koji vjeruju da će postupak koji je započet za njezino proglašenje blaženom a potom i svetom biti uspješno dovršen.

Sreća je da u 'Dolini kardinala' na ovakav način držimo da Hrvatskih svetinja i mučenika. Najveća zahvala svakako ide upravitelju župe velečasnom Ivanu Vučaku koji sa puno ljubavi, vjere i elana inicira i organizira ova i sva druga događanja koja se tiču župi koje su mu povjerene u službu, zatim časnim sestrama redovnicama družbe Svetog Vinka Paulskog, kao i obiteljima Barbare i Marije rođene Ivasić koje su radosno dozvolile postavljanje ove vrijedne spomen ploče na pročelje svoje kuće. Svima iskrena zahvala u ime općine Krašić.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 202