Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
POSJET PREDSJEDNICE REPUBLIKE HRVATSKE KRAŠIĆU
Utorak, 22 Siječanj 2019 14:46

Ovoga tjedna predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović boraviti će u Zagrebačkoj županiji, te će tom prilikom u četvrtak, 24.siječnja posjetiti i općinu Krašić. Planirano vrijeme posjeta je nešto prije 14 sati kada će na središnjem trgu u Krašiću predsjednicu Grabar-Kitarović i župana Kožića dočekati načelnik općine Petković Fajnik sa suradnicima, te upravitelj župe Presvetoga trojstva velečasni Ivan Vučak. Nakon dobrodošlice uslijediti će polaganje cvijeća ispred kipa blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, kratki obilazak crkve Presvetoga trojstva, a potom posjet i obilazak spomen-soba blaženoga kardinala, gdje će se predsjednica upisati u knjigu dojmova.

Nakon posjeta spomen kući blaženoga Alojzija Stepinca predviđeno je da predsjednica posjeti proizvodni pogon tvornice stolarije  ŽE-MA  iz Krašića. Također pozivamo sve mještane koji žele pozdraviti predsjednicu da dođu u četvrtak na središnji trg u Krašiću.

 
OBILJEŽENO 30 GODINA OD OTKRIVENJA JAME 'JAZOVKA'
Subota, 19 Siječanj 2019 23:44

U subotu, 19. siječnja u župnoj crkvi u Krašiću misnim slavljem za sve ubijene 1943. godine, obilježeno je 30 godina od prvog ulaska u špilju 'Jazovka' u koju je bačeno oko 450 nedužnih žrtava.

Predsjednik udruge 'Domobran' iz Karlovca na kraju svete mise uručio je zahvalnicu gospodinu Mladenu Kuki koji je prvi otkrio jamu kod Sošica i u nju se spustio.

Potom su se prisutni zaputili do Mjesnog groblja u Krašiću gdje su kod zajedničkog groba poginulih Hrvatskih domobrana iz drugog svjetskog rata zapalili svijeće i izmolili molitvu.

Više...
 
ODRŽANA SKUPŠTINA SPORTSKE ZAJEDNICE
Petak, 18 Siječanj 2019 23:24

U petak, 18. siječnja u vijećnici općine održana je 3. redovna programska skupština Sportske zajednice općine Krašić. Na skupštini su predstavnici klubova koji su članovi Sportske zajednice općine Krašić usvojili izvješće o radu i financijsko izvješće  za proteklu 2018. godinu, te također usvojili planove za daljnji rad i napredak Sportske zajednice, kao i općenito sporta na području općine Krašić.

Za narednu proračunsku godinu planira se značajnije povećanje sredstava, te je istaknuto također uključivanje Sportske zajednice općine u Sportsku zajednicu Zagrebačke županije. Načelnik općine je istaknuo  od strane općine za proteklo razdoblje važnost sređivanja projektne dokumentacije i evidentiranja sportskih objekata, kako bi se moglo kvalitetno pripremiti i osmisliti daljnje projekte, te kandidirati potrebe sportskih klubova za sredstva europskih fondova i iz drugih izvora osim proračuna općine. Također istaknuta je važnost kvalitetne suradnje između klubova.

Više...
 
USVOJEN PRORAČUN OPĆINE KRAŠIĆ ZA 2019.GODINU
Nedjelja, 30 Prosinac 2018 11:53

Na 12. sjednici općinskoga vijeća održanoj u petak, 28.prosinca  usvojen je Proračun općine Krašić za 2019.godinu. Proračun je usvojen potrebno većinom svih vijećnika, sa sedam ruku vijećnika koji su podržali proračun predložen od strane načelnika općine gospodina Petković Fajnika, dok je pet vijećnika glasalo protiv predloženog.

Pisano predloženi amandmani koji su se odnosili na povećanje plaća službenicama u Jedinstvenom upravnom odjelu, te na smanjenje sredstva za dovršetak uređenja ljetne pozornice, kao i potpuno ukidanje stavke za nabavku radnoga stroja u proračunu nisu mogli biti uvršteni u isti, jer tehnički nisu bili ispravno sastavljeni.


Nakon što su usvojeni svi programi pojedinačno za 2019. godinu, usvojen je i sam Proračun u iznosu  8,9  milijuna kuna, kao i Odluka o izvršenju proračuna za narednu godinu.  U Proračunu su predviđeni brojni značajni projekti koji su vezani uz komunalnu infrastrukturu na području općine, te posebno projekti vezani uz turizam, odnosno razvoj i poboljšanje turističke infrastrukture. Nakon izrade Master plana razvoja turizma u općini, predviđena su sredstva za uređenje javnog parkirališta kod centra općine, uređenje trga kardinala Franje Kuharića u Pribiću, uređenje trga sa spomen obilježjem hrvatskim braniteljima, kao i sredstva za održavanje i uređenje središnjeg trga u Krašiću, dovršetak ljetne pozornice. U planu su VII.izmjene i dopune Prostornoga plana uređenja općine, kao i projektna dokumentacija za uređenje šetnice kardinala Stepinca, kao i etno muzeja u Krašiću.

Što se tiče socijalnoga programa sredstva su dodatno povećana, te će se od mjeseca siječnja sufinancirati redovan prijevoz srednjoškolaca sa 12,5  % od vrijednosti mjesečne karte, do sada je bilo sufinancirano 10 % vrijednosti. Za nabavku opreme za novorođenčad Programom je predviđena isplata  1.500 kuna za prvo dijete, 2.000 kuna za drugo, 3.000 kuna za treće, 4.000 kuna za četvrto, 5.000 kuna za peto i 10.000 kuna za šesto i svako iduće dijete u obitelji.

Za sufinanciranje boravka djece u dječjemu vrtiću osigurano je 550 tisuća kuna, sufinancirati će se i nadalje školska kuhinja u Osnovnoj školi, te pomoć za najpotrebitije i za umirovljenike. Nastaviti će se sa ulaganjem u općinske nerazvrstane ceste, društvene domove i sportske objekte,  mjesna groblja i zgrade javne namjene, objekte koji su kulturna dobra i sl.

Posebno su povećana sredstva kroz programe za Vatrogasnu zajednicu općine, te za Sportsku zajednicu općine, kao i ulaganja za sport općenito. Tokom iduće godine značajnije će se započeti sa ulaganjem u novu štednu LED rasvjetu na području općine Krašić i na taj način doprinijeti manjem svjetlosnom onečišćenju, te smanjenju troškova električne energije. Proračun usvojen za narednu godinu vrlo je sveobuhvatno sagledan i ambiciozno sastavljen, te svakako temeljni dokument kojim su predviđeni brojni značajni dokumenti i projekti važni za daljnji razvoj općine Krašić i šireg područja. 

 
SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ

Uz iskrene čestitke i najljepše želje povodom božićnih i novogodišnjih blagdana ostanimo povezani u miru, slozi solidarnosti i obiteljskom zajedništvu, osjetljivi jedni prema drugima.

Ne zaboravimo pri tom one najosjetljivije, one koji će blagdane provesti sa zebnjom u srcu, starije, nemoćne, ljude bez svojih bližnjih, bolesne i potrebite. Pružimo im ruku, osmijeh, zagrljaj, poštovanje, toplinu i pomoć. Neka znaju da nisu sami. 
Na budućnost gledajmo s optimizmom i vjerom, a na svima nama je da se potrudimo učiniti sve što možemo kako bismo stvorili bolje uvjete za život u našoj maloj lokalnoj zajednici.

U tom uvjerenju, sretan i blagoslovljen Božić, uz obilje zdravlja, osobne sreće i zadovoljstva  te sretnu i uspješnu Novu 2019.godinu svim žiteljima općine, kao i susjednih područja želi načelnik općine Krašić Josip Petković Fajnik zajedno sa svojim zamjenikom, općinskim vijećem i  djelatnicima  Općine Krašić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 178