Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
ODRŽANA KONFERENCIJA EU PROJEKTA 'ZAŽELI U JASTREBARSKOM'
Četvrtak, 10 Listopad 2019 18:19

U četvrtak, 10. listopada održana je u Jastrebarskom inicijalna konferencija projekta financiranog iz EU sredstava iz Europskog socijalnog fonda, naziva 'Zaželi u Jastrebarskom'. Vrijednost projekta je 3.261.794,42  kune, a isti će trajati ukupno 2,5  godine.

Svečano potpisivanje i uručenje Ugovora o dodjeli sredstava bilo je u Zadru u veljači ove godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo crvenoga križa Jastrebarsko, a partneri su općina Krašić, Grad Jastrebarsko, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb. Projekt je važan i vrijedan za općinu Krašić, jer se isti provodi na njezinom području na kojem se kroz projekt zaposlilo  petero ženskih osoba. 

Stoga je Općina Krašić od početka partner u projektu, prepoznata je važnost i vrijednost projekta, kroz zapošljavanje teže zaposlivih, prije svega ženskih osoba, kao i briga za stare, nemoćne, bolesne i osamljene osobe na području općine. Konferenciji je nazočio načelnik općine Krašić, kao i djelatnice sa područja općine.

Više...
 
SRETAN DAN NEOVISNOSTI
Utorak, 08 Listopad 2019 08:45

U ime općine Krašić i svoje osobno svim mještankama i mještanima općine, te svim ljudima koji vole našu Domovinu čestitam Dan neovisnosti Republike Hrvatske. Posebna hvala Hrvatskim braniteljima koji su je branili i obranili u Domovinskome ratu.
Načelnik općine Krašić.

Više...
 
SVEČANO PROSLAVLJENA 21. GODIŠNJICA BEATIFIKACIJE KARDINALA ALOJZIJA STEPINCA
Nedjelja, 06 Listopad 2019 21:25

U četvrtak, 03. listopada bilo je posebno svečano u Krašiću i župnoj crkvi Presvetoga trojstva. Naime tradicionalno se svečanim misnim slavljem u 18 sati kojega je predvodio biskup u miru mons. Juraj Jezerinac proslavilo u Stepinčevoj župi 21. godišnjicu njegova proglašenja blaženim. Nadahnuto je propovijedao mons. Juraj Batelja koji je sjajno povezao naše kardinale Stepinca i Kuharića, kojemu je dan ranije kod njegove rodne župne crkve svečano blagoslovljen spomenik u prirodnoj veličini.

Nakon svete mise u prepunom šatoru pored općine i župnoga dvora uslijedio je prekrasan koncert Tomislava Bralića i klape Intrade naziva 'U čast  dvojice kardinala', koji je bio poklon župe i općine Krašić povodom ovih iznimnih događanja u prvom tjednu mjeseca listopada.

Više...
 
SVEČANO OTKRIVEN I BLAGOSLOVLJEN SPOMENIK KARDINALU FRANJI KUHARIĆU U PRIBIĆU
Četvrtak, 03 Listopad 2019 10:14

U srijedu, 02.listopada  2019.godine u rodnoj župi Svetog Siksta pape Pribić u našoj općini Krašić nadbiskup Zagrebački kardinal Josip Bozanić svečano blagoslovio spomenik kardinalu Franji Kuhariću u čast povodom njegova 100.rođendana. Kardinal Franjo Kuharić rođen je 15.travnja  1919.godine u Gornjemu Pribiću kao trinaesto dijete u obitelji Kuharić. Biskupi i svećenici okupljali su se od ranoga jutra kod župne kuće i Vatrogasnoga doma Pribić, a u 10:00 sati kod župne crkve započela je pobožnost – Sv.Krunica Blažene Djevice Marije i Lauretanske litanije koje su predvodili bogoslovi. U 10:20 sati formirala se procesija od župne kuće na čelu sa križem i kadionicom, zatim svećenicima, a na kraju Kardinal  i  prisutni biskupi Juraj Jezerinac, Josip Mrzljak, Vlado Košić, Vjekoslav Huzjak, pomoćni biskupi Zagrebački mons.Ivan Šaško i Mijo Gorski koji su se zaputili prema župnoj crkvi. U 10:30 sati započeto je slavlje otkrivanja i blagoslova kipa kardinala Franje Kuharića.

Uvodni pozdravni govor održao je župnik župe Svetog Siksta pape velečasni  Stjepan  Dijaneš. Nakon njega u ime općine Krašić i Turističke zajednice općine Krašić sve prisutne je pozdravio i zahvalio svima koji su se na bilo koji način uključili i pripomogli realizaciju ovog iznimno značajnoga projekta za našu  'Dolinu kardinala' načelnik općine Josip Petković Fajnik.

Između ostaloga je kazao:

Više...
 
ZAVRŠNO UREĐIVANJE TRGA KARDINALA FRANJE KUHARIĆA
Srijeda, 02 Listopad 2019 19:21

Kraj protekloga tjedna i početak ovoga izvode se završni radovi na uređenju Trga kardinala Franje Kuharića u Crkvenom Pribiću kod crkve Sv.Siksta pape. Za srijedu 02. listopada predviđeno je svečano blagoslivljanje i otkrivanje spomenika povodom 100. rođendana kardinala Kuharića u Pribiću, početak svečanosti biti će u 10.30 sati.

Cjelokupni obred predvoditi će uzoriti kardinal Josip Bozanić u zajedništvu sa biskupima i braćom svećenicima.

Sve prisutne goste, uzvanike i vjernike pozdraviti će domaći župnik velečasni Stjepan Dijaneš i načelnik općine Krašić Josip Petković Fajnik.

Inače spomenik kardinala Kuharića veličine 2,20 m dopremljen je i postavljen na temeljnu ploču u ponedjeljak, 30.rujna točno u podne.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 199