Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
REVITALIZACIJA NERAZVRSTANIH CESTA U OPĆINI
Nedjelja, 20 Svibanj 2018 00:26

Proteklih dana dovršava se uređenje i asfaltiranje nerazvrstanih cesta u našoj općini.

Dovršeno je asfaltiranje spojne ceste Pribić Crkveni - Kostel Pribićki kod groblja Pribić, potom dionice ceste u Brleniću i Krašiću-Ćuki.

Ukupno će biti novouređeno gotovo 1,4 km prometnica, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 400-njak tisuća kuna i tokom idućih dana radovi na uređenju bankina bi trebali biti dovršeni.

Više...
 
BRATSKA OPĆINA ŠENKOVEC PROSLAVILA SVOJ DAN
Subota, 19 Svibanj 2018 11:07

U petak, 18. svibnja bratska općina Šenkovec svečanom sjednicom vijeća proslavila je svoj dan.

Općina je osnovana 1997. godine, dakle prije 21 godine, a zaštitnik općine je Sveta Jelena Križarica.

U ime općine Krašić sjednici je nazočio načelnik općine Josip Petković Fajnik.

Više...
 
OBILJEŽENI OVOGODIŠNJI DANI OPĆINE KRAŠIĆ
Utorak, 15 Svibanj 2018 15:45

U nedjelju nastupom Kulturno-umjetničkih društava i zabavnim programom završena ovogodišnja proslava i obilježvanje Dana općine Krašić. Obilježavanje ovogodišnjih Dana općine započelo je procesijom od rodne kuće kardinala Stepinca u Brezariću, svečanim misnim  slavljem i svečanom sjednicom općinskoga vijeća u utorak, 08.svibnja kada je rođen zaštitnik naše općine blaženi kardinal Stepinac. Ove godine je obilježena 120-ta godišnjica njegova rođenja u selu Brezariću, te 25-ta obljetnica postojanja općine Krašić. U četvrtak su tradicionalno dodjeljena priznanja najboljim vinarima na ovogodišnjem ocjenjivanju vina, na kojem je bilo ukupno zaprimljeno rekordnih 166 uzoraka vina sa područja  3 županije, Zagrebačke, Karlovačke i Bjelovarsko-Bilogorske županije.

Program obilježavanja Dana općine nastavljen je u petak i subotu zabavnim programom, a u subotu ujutro i tradicionalnom 23.po redu likovnom kolonijom ‘Tragom svjetlosti i boja’, na kojoj se okupilo 20-ak umjetnika, dok je  u popodnevnim satima održana atletska utrka za učenice i učenike iz krašićke Osnovne škole 'Kardinal A. Stepinac', start je bio kod škole, a cilj u centru Krašića. Glavno sportsko događanje započelo je u 15 sati, kada je održana 21.po redu atletska utrka ‘Dolinom kardinala’ sa dvije dionice, kraćom u dužini od 11 km i dužom dionicom, polu maratonom od 21 km. U nedjelju je održana brdska biciklijada u suradnji sa PP Jastrebarsko i druga dječja smotra folklora uz domaći KUD Josip Torbar i  4 gostujuća Kulturno-umjetnička društva iz Lasinje, Vrhovca, Vučjaka i Donje Kupčine.

Više...
 
SVEČANO OBILJEŽEN DAN OPĆINE KRAŠIĆ I 25. OBLJETNICA NJEZINA POSTOJANJA
Srijeda, 09 Svibanj 2018 20:18

U utorak, 08. svibnja u Krašiću je svečanom sjednicom općinskoga vijeća obilježena 25. obljetnica osnutka općine Krašić, te 120. rođendan njezinog zaštitnika i najznamenitijeg sina ovoga kraja blaženoga Alojzija Stepinca.

Svečanoj sjednici su prisustvovali brojni uzvanici, gosti i prijatelji naše općine, a sve prisutne su pozdravili osim predsjednika vijeća i načelnika općine, gradonačelnik bratskoga nam Grada Slunja gospodin Katić, župan Zagrebačke županije gospodin Kožić, te gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Bandić.


U prijepodnevnim satima predstavnici općine, zajedno sa domaćim vjernicima i hodočasnicima su sudjelovali u procesiji od rodne kuće bl. Stepinca u Brezariću do župne crkve u Krašiću, gdje je potom biskup Varaždinski mons. Josip Mrzljak zajedno sa biskupom u miru mons.Jezerincem i braćom svećenicima služio svečano misno slavlje povodom 120. rođendana blaženika Alojzija Stepinca. U procesiji i na misnome slavlju sudjelovali su i svi učenici Osnovne škole kardinala Alojzija Stepinca sa svojim profesorima i učiteljima.


Nakon svete mise izaslanstva općine Krašić, Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Grada Slunja, općine Šenkovec i općine Lekenik položili su cvijeće kod kipa blaženoga Alojzija Stepinca. Javna priznanja općine Krašić.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 167