Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9Javna nabava


u slikama

Općina Krašić - vijesti:
SLUŽBENA POSJETA GRADU LEPOGLAVI
Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017 23:25

Načelnik općine i predsjednik Turističke zajednice općine Krašić gospodin Petković Fajnik u ponedjeljak 20. ožujka službeno je posjetio Grad Lepoglavu gdje ga je primio gradonačelnik Škvarić, a potom i upravitelj Lepoglavske crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije mons. Kišiček.
Posebna i najvažnija poveznica između općine Krašić i grada Lepoglave je naš blaženik Alojzije Stepinac koji je u Lepoglavskoj kaznionici nakon sramotne presude 11. listopada 1946. godine, kojom je osuđen na 16 godina prisilnoga rada i 5 godina gubitka građanskih i političkih prava, proveo preko 5 godina, od 19. listopada 1946. godine do 5. prosinca 1951. godine, nakon čega je prevezen u Krašić, na daljnje izdržavanje kazne u kućnom pritvoru.

Nakon sastanaka zajedno su posjetili Dom kulture,  prekrasnu Pavlinsku crkvu, te posebno vrijedan i znamenit Pavlinski samostan, kojega je veći dio nekada bio pretvoren u kaznionicu u kojoj je tamnovao naš blaženik, kojemu je u spomen sačuvana i malena kapela, u kojoj je slavio euharistije.

Osim blaženika u istome objektu u Lepoglavi bio je zatvoren i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, koji je ukupno proveo u zatvoru u Lepoglavi 408 dana.

Lepoglava je također posebno poznata po bogatoj kulturnoj baštini; LEPOGLAVSKOJ ČIPKI - 'koja je ljubav i ponos, čarolija i poezija'.

Ovaj radni sastanak početak je buduće plodonosne suradnje posebno na području razvoja vjerskoga turizma i turizma općenito između općine Krašić i grada Lepoglave, te naših Turističkih zajednica.

Više...
 
OSNOVANA UDRUGA 'BREZARSKE ŠVELJE'
Nedjelja, 19 Ožujak 2017 16:23

U četvrtak je u Brezariću održana osnivačka skupština Udruge 'Brezarske švelje'.

Nakon što su proteklih 5 godina djelovale unutar Udruge "UZOR" Brezarske švelje odlučile su osnovati posebnu udrugu u koju su svi članovi dobrodošli, posebno ženske članice koje se vole družiti, te uz druženje šivati, heklati, raditi autohtone suvenire, brinuti o svojem okolišu i slično.

Za predsjednika udruge je izabran gospodin Stjepan Cipurić, za tajnicu gospođa Mira Stepinac, a za blagajnicu gospođa Mariane Jurinić.

Više...
 
PRIPREMNI RADOVI NA UREĐENJU TRGA KARDINALA FRANJE KUHARIĆA
Petak, 17 Ožujak 2017 19:52

Ovoga tjedna započeli su pripremni radovi za uređenje trga kardinala Franje Kuharića kod crkve Sv. Siksta pape u Pribiću.

Prije izrade glavnog pojekta uređenja potrebno je izraditi snimku geodetskoga stanja katastarskih čestica, pa je ovlašteni geodetski ured izvršio izmjeru terena.

Nakon održanog sastanka župnog pastoralnog vijeća župe Pribić i proslave 'Kuharićeva' protekloga tjedna, predstavnik župe i načelnik općine Krašić obavili su u ponedjeljak kraći sastanak na Nadbiskupskom duhovnom stolu na Kaptolu, te uskoro slijede daljnji sastanci i osnivanje Fundacije za uređenje trga kardinala Franje Kuharića u njegovoj rodnoj župi.

Više...
 
GLOBALNA AKCIJA 'SAT ZA PLANET ZEMLJU'
Četvrtak, 16 Ožujak 2017 15:17

Poziv na uključivanje u globalnu akciju „Sat za planet Zemlju“u subotu, 25. ožujka 2017. godine uključe i simboličko ugasite svjetla na jedan sat, od 20:30 do 21:30 sati.
 
Cilj akcije „Sat za planet Zemlju“ nije ušteda električne energije u tom jednom satu isključivanja, već da se jednim takvim vizualnim efektom podsjeti na važnost svakodnevnog djelovanja i upozori na štetnost klimatskih promjena te na nužnost brige o ekološkom otisku svakog pojedinca kako bismo očuvali naš (jedini) planet.
 
Više o inicijativni možete vidjeti na službenom videu Sat za planet Zemlju 2017. godine.

Više...
 
15. SUSRET GOSPODARSTVENIKA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
Četvrtak, 16 Ožujak 2017 15:12

U utorak, 14. ožujka u Zagrebu održan je 15. po redu susret gospodarstvenika Zagrebačke županije. Poduzetnici sa područja Zagrebačke županije jedni su od najživljih i najaktivnijih na području RH i samo zahvaljujući njima Zagrebačka županija se nalazi na vrhu brojnih statističkih kategorija.

Tako se po ukupno ostvarenim prihodima u 2015. godini Zagrebačka županija nalazi odmah iza grada Zagreba, a prihodi poduzetnika su rasli 12,5 %, dok su rashodi porasli 11,0 %.

Dobit prije oporezivanja je iznosila 1,8 mlrd kuna, a radi se o povećanju od 19,5 %.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 140