Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
SVEČANO BLAGOSLOVLJENA NOVIJA VOZILA DVD PRIBIĆ
Ponedjeljak, 04 Studeni 2019 18:43

U nedjelju, 03. studenoga vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnoga društva Pribić upriličili su svečani blagoslov novonabavljenoga navalnoga vozila za potrebe društva, kao i od strane Vatrogasne zajednice Zahrebačke županije doniranoga kombi vozila.

Nakon prisustva svetoj Misi u župnoj crkvi Sv.Siksta pape na trgu ispred crkve župnik Dijaneš blagoslovio je vozila koja će vjerujemo dugi niz godina biti na raspolaganju vatrogascima iz Pribića, ali i cijeloj općini. Općina Krašić kapitalnom je potporom sa 170 tisuća kuna financirala nabavku novijeg navalnog vozila, a sada slijedi ishođenje potrebnih dozvola za proširenje garaže za isto, jer je postojeća dovoljna za smjestiti kombi i terensko vozilo.

Uz brojne vatrogasce i domaće mještane svečanost su uveličali načelnik općine i njegov zamjenik, predsjednik vijeća, gradinačelnik Jastrebarskog, te predsjednik i zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice, gospodin Ptiček i gospodin Novosel.

Više...
 
LOVCI LOVAČKE UDRUGE 'FAZAN' PROSLAVILI SVOJ DAN
Nedjelja, 03 Studeni 2019 22:13

U nedjelju, 03. studenoga lovci iz Lovačke udruge 'Fazan' Krašić proslavili su dan svojega zaštitnika Svetog Huberta.

Svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi do koje su došli u povorci predvođeni predsjednikom i tajnikom udruge članovi Lovačke udruge 'Fazan' dostojno obilježili blagdan svojega zaštitnika.

Nakon misnoga slavlja koje je predvodio velečasni Vučak svi zajedno su se uputili u Lovačku kuću u Mirkopolju na prigodno druženje.

Više...
 
BLAGDAN SVIH SVETIH
Petak, 01 Studeni 2019 09:32

Danas obilježavamo blagdan Svih Svetih, kada se obilazeći mjesna groblja prisjećamo naših najbližih, rodbine, prijatelja i svih koji su svoje živote utkali u temelje Lijepe Naše. Načelnik općine je zajedno sa svojim zamjenikom u povodu blagdana zapalio svijeće kod spomenika kardinala Stepinca u Krašiću i spomenika kardinala Kuharića u Pribiću. U odavanju počasti pridružio se i predstavnik HVIDRE Jastrebarsko.

Više...
 
POSJETA POMOĆNIKA MINISTRICE ZNANOSTI I OBRAZOVANJA KRAŠIĆU
Srijeda, 30 Listopad 2019 21:47

U utorak, 29. listopada općinu Krašić i Osnovnu školu kardinala Alojzija Stepinca posjetio je pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja gospodin Karin sa suradnicama.

U općini ga je dočekao načelnik Petković Fajnik zajedno sa pročelnicom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije. Nakon kratkog zadržavanja u općini zajedno su se uputili prema zgradi Osnovne škole kardinala Alojzija Stepinca gdje su se zadržali na radnome sastanku sa ravnateljicom i tajnicom škole vezano uz buduće projekte i planove škole, a potom su se uputili u obilazak učionica, zgrade Osnovne škole, te sportske dvorane. Na povratku posjetili su i spomen sobe blaženoga Alojzija Stepinca u Krašiću čije ime škola sa ponosom nosi.

Više...
 
U KRAŠIĆU ODRŽAN 7. SLOVENSKO-HRVATSKI SUSRET HODOČASNIKA
Nedjelja, 20 Listopad 2019 20:35

U subotu, 19. listopada pod geslom 'Pošalji radnike u žetvu svoju' u Stepinčevom Krašiću održan je ovogodišnji 7. po redu susret Slovenskih i Hrvatskih vjernika.

Veliki broj domaćih vjernika i hodočasnika iz susjedne nam Republike Slovenije ispunio je središnji trg u Krašiću gdje je na otvorenom služena svečano misno slavlje, kojega je predvodio uzoriti kardinal Josip Bozanić.

Glavna ovogodišnja poveznica susreta bio je lik i djelo blaženoga Alojzija Stepinca, Zagrebačkoga nadbiskupa koji je tokom drugog svjetskoga rata spasio 536 svećenika iz susjedne Slovenije i skloni ih po svojoj Nadbiskupiji, što je još jedno snažno i jasno svjedočanstvo dobrote, poniznosti i vjernosti katoličkoj crkvi velikoga nam kardinala Stepinca.

Župa Presvetoga trojstva u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom i općinom Krašić bila je i ovaj puta dobar domaćin, dostojna našega zaštitnika i blaženika Alojzija Stepinca.  Zahvala svakako osim organizatorima ide svima koji su se uključili i pripomogli u organizaciji ovog velikog događanja u općini Krašić, posebno TZO Krašić, PP Jastrebarsko, DVD Krašić, nogometnim klubovima Krašić i Brezarić.

Za dvije godine slijedi novi Slovensko-Hrvatski susret, ovoga puta u blizini Murskog Središća u Sloveniji. 

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 202