Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9Javna nabava


u slikama

Općina Krašić - vijesti:
POZIV - FITOPLAZME VINOVE LOZE
Utorak, 20 Lipanj 2017 20:36

P O Z I V na stručno predavanje namjenjeno svim posjednicima vinograda, ali i široj javnosti na temu : Fitoplazme vinove loze – prijetnja hrvatskom vinogradarstvu, koje će se održati u ponedjeljak 26. lipnja 2o17. godine u Centru za kulturu, Dr. Franje Tuđmana 9, u Jastrebarskom s početkom u 9,oo sati.

Poseban osvrt biti će na Zlatnu žuticu vinove loze i propisanu Naredbu o poduzimanju mjera za sprečavanje širenja i suzbijanje zlatne žutice vinove loze (NN46/2017.), Prikazati ćemo Vam fotografije trsova zaraženih zlatnom žuticom vinove loze, karte demarkiranih područja i objasniti koje mjere moraju poduzimati vinogradari sukladno izdanoj naredbi. Srdačno Vas očekujemo, Nataša Puhelek Puština, dipl.ing.agr. Stručna savjetnica


 
OBAVIJEST AGENCIJE ZA POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE
Utorak, 20 Lipanj 2017 20:34

„Obavijest fizičkim i pravnim osobama na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost“, kojom se pozivaju da u roku od 30 dana, odnosno u razdoblju od 16. lipnja 2017. do 16. srpnja 2017. podnesu Agenciji za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78., zahtjev za sklapanje ugovora o privremenom korištenju sukladno članku 48. stavku 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu ( Narodne novine broj 39/13 i 48/15) i Naputku ministra poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine“, br. 53/17).

http://www.zemljiste.mps.hr/novosti/vijesti/obavijest-fizičkim-i-pravnim-osobama/

 
RADOVI NA DALEKOVODU OD KRAŠIĆA DO JEZERINA
Četvrtak, 15 Lipanj 2017 11:04

Ovoga tjedna izvode se radovi rekonstrukcije na dijelu dalekovoda od Krašića do Jezerina, gdje se nalazi novo rasklopište.

Za vrijeme navedenih radova naselja koja se nalaze na tom odvojku su bez električne energije, te Hrvatska elektroprivreda poziva na strpljenje. Nakon navedenih radova na dalekovodu uskoro će uslijediti i radovi na opremanju samog rasklopišta Jezerine.

Više...
 
OBAVIJEST O PREKIDU OPSKRBE ELEKTRIČNOM ENERGIJOM
Četvrtak, 08 Lipanj 2017 11:24

Elektra  Karlovac, pogon  Ozalj  obavještava sve korisnike da zbog planiranih radova na DV 35 kV TS POKUPLJE – OZALJ, u nedjelju 11.6.2017., od 7 – 11 h (planirano), neće biti opskrbe električnom energijom na cijelom području Pogona Ozalj.

 
NAREDBA O PODUZIMANJU MJERA ZA SPREČAVANJE ŠIRENJA I SUZBIJANJE ZLATNE ŽUTICE VINOVE LOZE
Utorak, 06 Lipanj 2017 12:43

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je u NN 46/2017 novu Naredbu o poduzimanju mjera za sprečavanje širenja i suzbijanje zlatne žutice vinove loze. Osim navedene  naredbe Ministarstvo priprema i Akcijski plan za suzbijanje i sprečavanje širenja zlatne žutice vinove loze u 2017. Godini,  u koji smo uključeni i mi kao Savjetodavna služba.

Najvažniji zadatak je da informiramo vinogradare u vinogradarskim područjima,  kakva je to bolest koji su simptomi bolesti i koje mjere trebaju poduzimati za sprečavanje širenja te bolesti. Jedan od puteva informiranja su nam lokalne radio postaje, lokalne novine i web portali. S obzirom da su žarišta zaraze u području k.o. Krašić II, Prekrižje i Vrhovac  a drugo žarište u k.o. Sveta  Nedjelja, a detektirani su simptomi fitoplazme i na Plešivici i Sv. Jani od izuzetne je važnosti da informacija dođe do što većeg broja vinogradara.

Detaljnije - Zlatna žutica vinove loze


 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 146