Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
ODRŽANA 43. GODIŠNJA SKUPŠTINA NK MLADOST
Nedjelja, 17 Veljača 2019 21:41

Brezarić, 17. veljače u prostorijama Nogometnoga kluba 'Mladost' Brezarić održana je 43. po redu redovna godišnja skupština kluba.

Uprava kluba zajedno sa igračima i stručnim stožerom prezentirala je ostvarene poslovne i sportske rezultate za proteklu godinu, koji su usvojeni. Također usvojeni su planovi rada za naredno jednogodišnje razdoblje, koji uz daljnji rezultatski napredak, predviđaju i radove na postavljanju nove ograde uz igralište.

Skupštinu su osim članova svojim prisustvom pozdravili sponzori i prijatelji kluba, predstavnici Sportske zajednice i načelnik općine Krašić.

Više...
 
ODRŽANA 46. SKUPŠTINA NK KRAŠIĆ
Nedjelja, 17 Veljača 2019 21:30

U subotu, 16. veljače održana je 46. redovna godišnja skupština Nogometnoga kluba Krašić. Bila je to prva redovna skupština koju je organiziralo novo vodstvo kluba na čelu sa predsjednikom Zdravkom Šimecki.

Prihvaćena su sva izvješća koja se tiču rada i financijskog poslovanja u protekloj godini, koja je bila uspješna u brojnim pogledima, posebno u omasovljenju članstva i uključivanju najmlađih članova u klub. Krašić veliku brigu poklanja upravo kvalitetnom radu i skrbi za najmlađe selekcije, koje su kako je to i istaknuto budućnost nogometnog kluba i Krašića.

U planovima su posebno istaknute i nove značajne investicije u klupske prostorije, uređenje potkrovlja sa manjim fitnes centrom, te osvjetljenje vanjskih terena za mogućnost odigravanja utakmica i u večernjim terminima.

Skupstini su nazočili brojni sadašnji i bivši igrači kluba, treneri, članovi, prijatelji kluba, predstavnici udruga, te sponzori, kao i načelnik općine Krašić i upravitelj župe Krašić.

Pred kraj skupštine podijeljene su zahvalnice najistaknutijim sponzorima i prijateljima kluba.

Više...
 
PREDSTAVLJANJE NOVE KNJIGE DR.SC.ESTHER GITMAN O ALOJZIJU STEPINCU
Četvrtak, 14 Veljača 2019 21:22

U srijedu, 13. veljače u svjetlu još svježe proslave Stepinčeva, u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu svečano je predstavljena najnovija knjiga dr.sc. Esther Gitman  Alojzije Stepinac – Pillar of human right.

Ova knjiga je još jedan prilog rasvjetljavanju istine o liku i djelu blaženoga Alojzija Stepinca, na čemu gospođa Gitman nesebično radi svim svojim srcem već dugi niz godina.
Knjiga je izdana u suradnji Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Kršćanske sadašnjosti, a na naslovnici se nalazi slika iz New Yorka sa Stepinčevom ulicom.

O knjizi su govorili osim autorice dr.sc Esther Gitman, urednik knjige izv.prof.dr.sc. Mario Kevo, politička analitičarka i publicistkinja Višnja Starešina, a sve prisutne na početku su pozdravili domaćin rektor sveučilišta prof.dr.sc. Željko Tanjić i ispred izdavača direktor Kršćanske sadašnjosti gospodin Brebrić. Predstavljanju knjige u prepunoj Velikoj dvorani HKS-a su nazočili načelnik općine Krašić Petković Fajnik, zamjenik načelnika općine gospodin Špoljar, upravitelj župe Presvetoga trojstva velečasni Vučak i nekolicina mještana općine.

 
PROTEKLOG VIKENDA ODRŽANE SKUPŠTINE
Utorak, 12 Veljača 2019 21:49

Protekle subote održane su redovne godišnje skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Prekrižje u prostorima Vatrogasnoga doma u Donjem Prekrižju. Prihvaćena su izvješća o radu za 2018. godinu. Također na prijedlog predsjednika usvojeni su Planovi za naredno razdoblje i prihvaćeno primanje u članstvo novoga člana.

U Krašiću je Moto klub Krašić održao devetu po redu programsku skupštinu na kojoj su usvojena izvješća o radu za 2018. godinu, te planovi za narednu godinu. Na kraju skupštine dodjeljene su zahvalnice članovima i prijateljima kluba. Skupštini su nazočili i predstavnici Motociklističke zajednice Zagrebačke županije.

Više...
 
PROSLAVLJENO STEPINČEVO U BLAŽENIKOVOJ OPĆINI KRAŠIĆ
Ponedjeljak, 11 Veljača 2019 21:49

U NEDJELJU, 10. veljače 2019. Svečanom sjednicom općinskoga vijeća povodom Stepinčeva, obilježena je 59-ta godišnjica smrti našega zaštitnika, te proslavljeno 'Stepinčevo' u njegovoj  Općini i rodnoj župi Presvetoga Trojstva u Krašiću.

Nakon svečanih misnih slavlja u 08:00 h, 10:30 h koje je predvodio mons. dr. Juraj Batelja, a koju je izravno prenosila  HRT, uslijedilo je svečano polaganje cvijeća kod kipa na središnjem trgu, a potom i svečana sjednica njemu u čast.  Svečanoj sjednici općinskog vijeća nazočili su brojni gosti, između ostalih izaslanik Predsjednika Hrvatskoga sabora, saborski zastupnik i gradonačelnik Velike Gorice gospodin Dražen Barišić, potom izaslanik ministra branitelja, pomoćnik ministra gospodin Dinko Tandara, pomoćnik ministra obrane gospodin Zoran Piličić, veliko izaslanstvo HGZ-a na čelu sa predsjednikom generalom zbora Pavlom Miljavcem, izaslanica župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, zamjenica župana Nadica Žužak, kao zamjenik župana Hrvoje Frankić, izaslanik gradonačelnika Milana Bandića gospodin Dalibor Bastalec, te brojni načelnici i gradonačelnici susjednih i prijateljskih općina i gradova. Na početku svečane sjednice prisutne je pozdravio predsjednik vijeća Damir Ilijanić, a potom i načelnik općine Krašić Josip Petković Fajnik koji je između ostaloga kazao:
'O bl. Stepincu su napisane brojne knjige i ispričana brojna svjedočanstva koja samo potvrđuju o kakvom čovjeku i svecu, u pravom smislu riječi 'Božjem daru' i pravom zaštitniku cijelog nam Hrvatskoga naroda se radi. Kazati ću i ovdje da vjerujem da ćemo svi mi u Hrvatskoj u bliskoj budućnosti još jasnije razumjeti, uvidjeti i slaviti, bolje reći živjeti 'STEPINČEVO'.  
Tokom cijeloga dana mnoštvo vjernika, hodočasnika okupljalo se i molilo u njegovom Krašiću, a najveća i najčešća želja sviju bila je molitva za njegov zagovor i njegovo proglašenje svetim. Na središnjem trgu u Krašiću bilo je na trenutke i premalo slobodnoga prostora, a ukupno je tokom dana oko četiri tisuće ljudi posjetilo općinu Krašić.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 183