Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9
Javna nabava


u slikama

Općina Krašić - vijesti:
ZAVRŠENI RADOVI NA UREĐENJU VODOCRPILIŠTA
Ponedjeljak, 13 Studeni 2017 11:19

U općini Krašić prošloga tjedna završeni su radovi na velikoj, za nas uistinu kapitalnoj investiciji na spajanju novoga zdenca i uređenju vodocrpilišta Puškarov Jarak, vrijednosti  600-ak tisuća kuna.

Nakon što je uređena čestica na kojoj se bunar nalazi i dovršeni građevinski radovi, postavljena nova zaštitna ograda, spojen je cjevovod na postojeći novi tlačni cjevovod do vodospreme Okrug, pristupilo se izvođenju elektro radova, automatike, elektronike i spajanju nove crpke bunara.

Posljednji posao koji je preostao bilo je uređenje pristupne ceste i parkirališta, odnosno završno asfaltiranje. Također je izvršeno probno puštanje u rad i ispitivanje cjelokupnog sustava, te se ovih dana očekuje puštanje u stalan rad novoga zdenca i sustava, čime će biti dugoročno osigurana kvalitetna i sigurna vodoopskrba prvotno sustava Pribić, a nakon izgradnje magistralnog cjevovoda i spajanja sustava Krašić.

Više...
 
ODRŽANA 4. SJEDNICA OPĆINSKOGA VIJEĆA
Ponedjeljak, 13 Studeni 2017 11:18

Na izvanrenoj sjednici općinskoga vijeća održanoj 08. studenog glavna točka dnevnoga reda bila je sufinanciranje boravka djece u dječjemu vrtiću u Krašiću. Uz navedenu točku najvažnije je bilo, odnosno vezano iduća točka dnevnoga reda koja se odnosila na izmjene i dopuna Proračuna općine Krašić.

Što se tiče sufinanciranja boravka djece u dječjemu vrtiću odluka nije mijenjana, te ostaje dosadašnji način sufinanciranja, a to je 1.050,00 kuna za prvo dijete i  1.150,00 kuna za drugo dijete iz obitelji.

Također jednoglasno je usvojen prijedlog II.izmjena i dopuna Proračuna općine koji je bio predložen u iznosu 6.605.385,00 kuna, te je nakon rasprave usvojen u iznosu  od  6.380.385,00  kuna, a u kojima su svakako najvažnija bila predviđena povećanja sredstava za sufinanciranje boravka djece u dječjemu vrtiću i za obvezno predškolsko obrazovanje, povećanje sredstava za kapitalne potpore vatrogascima-VZO Krašić,  sređivanje imovinsko-pravnih poslova vezano uz općinske nekretnine, povećanje sredstva za ovrhu 'Cipovec'.

Na sjednici vijeća su osim izvršne i predstavničke vlasti bili nazočni i predstavnici roditelja djece koja pohađaju dječji vrtić, predstavnici vrtića i zainteresirani građani.

 
POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI NA PROVEDBI OPERATIVNOG PLANA RAZVOJA CIKLOTURIZMA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
Petak, 10 Studeni 2017 13:25

U srijedu, 08. studenog u prostorijama Zagrebačke županije potpisan je Sporazum o suradnji Zagrebačke županije, svih gradova i općina na njezinom području, Turističke zajednice Zagrebačke županije, Regionalne razvojne agencije, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskih cesta, ŽUC-a Zagrebačke županije, Hrvatskih šuma, HŽ Infrastrukture, Javnih ustanova Park Prirode Žumberak-Samoborsko gorje, JU Zeleni prsten Zagrebačke županije na provedbi plana razvoja cikloturizma Zagrebačke županije, a sve u sklopu projekta Cikloturistička ruta Zagrebačke županije – povezivanje sa Republikom Slovenijom i susjednim županijama.

Daljnji razvoj cikloturizma važan je oblik selektivnog turizma i za Zagrebačku županiju, ali i općinu Krašić.

Sporazum je u ime općine Krašić potpisao načelnik općine gospodin Petković Fajnik. 

Više...
 
LOVCI PROSLAVILI DAN SVOJEG ZAŠTITNIKA
Subota, 04 Studeni 2017 15:21

U petak, 03. studenog lovci Lovačke udruge 'Fazan' Krašić obilježili su blagdan svojeg zaštitnika, Svetog Huberta. Najprije su u svečanim odorama i povorci preko središnjeg trga u Krašiću prodefilirali do spomenika bl. Stepinca i crkve Sv. Trojstva gdje je kasnije služeno misno slavlje sa početkom u 18.00 h.

Više...
 
POTPISAN UGOVOR O KAPITALNOJ POTPORI
Petak, 03 Studeni 2017 14:18

U četvrtak, 2. studenog u Zagrebačkoj županiji načelnik Petković Fajnik sa županom Kožićem potpisao je ugovor za kapitalne potpore kao pomoć županije u realizaciji projekata na području komunalne infrastrukture, odnosno cestogradnje.

Ukupno je izdvojeno za navedene projekte komunalne infrastrukture na području županije 4,9 milijuna kuna. Također je Zagrebačka županija nedavno potpisala i ugovore za bespovratne potpore za gospodarstvenike sa područja županije, za što je izdvojila 7,2 milijuna kuna iz proračuna.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 154