Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

UdrugeDigitalna pristupačnost

u slikama

Općina Krašić - vijesti:
ODLUKA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE O ODRŽAVANJU NASTAVE NA DALJINU
Nedjelja, 13 Prosinac 2020 11:15

Stožer civilne zaštite Općine Krašić na jučer održanoj sjednici Stožera donio je Odluku o održavanju nastave u Osnovnoj školi kardinala Alojzija Stepinca na daljinu, odnosno on-line od početka narednoga tjedna.
Trenutno nekoliko zaraženih i preko 30-ero djece u samoizolaciji zahtjevali su reakciju, pa je preporuka nadležnih liječnika koju je Stožer prihvatio da se zbog trenutne epidemiološke situacije u Osnovnoj školi, ali i u cjelokupnom okruženju do zimskih praznika nastava održava i organizira od kuće.

ODLUKA STOŽERA

Stožer CZ Općine Krašić
Načelnik Stožera  CZ

 
REVITALIZACIJA NERAZVRSTANIH CESTA
Petak, 04 Prosinac 2020 21:56

U proteklom periodu izvodili su se radovi na uređenju općinskih nerazvrstanih cesta. Brojne odvojke prometnica, ulice i ceste se sređuje imovinsko-pravno, a jedan dio koji je ugovoren pripremljen je ili se priprema za završno asfaltiranje. Tako je protekloga tjedna dovršeno uređenje spojne ceste u Hutinu od 200-njak metara dužine, zatim je i nakon 31.godine obnovljena prometnica kroz selo Krupače u dužini preko 400 metara. Ovoga tjedna uređena je ulica do Društvenoga doma u Puškarovome Jarku i desni odvojak spojne ceste prema Okrugu, ukupne dužine preko 250 metara. U srijedu je prije dolaska prvoga snijega i zahlađenja dovršeno uređenje platoa kod nogometniga terena Nogometnoga kluba Pribić. Suradnjom nogometnoga kluba i Općine dogovoreno je da se kada se postave rubnjaci i odvodnja, naspe i pripremi teren te sve presvuče završnim asfaltnim slojem, što je na neki način priprava za obilježavanje 50.godina postojanja i uspješnog djelovanja NK Pribić. Osim u Pribiću u srijedu je završno uređena i ulica od 60-ak metara u Brezariću. Kada vremenske prilike budu dozvoljavale nastaviti će se prema planu radovi na daljnjem uređenju općinskih prometnica u dijelovima općine na području Pribića, Krašića i Prekrižja.

Više...
 
PRIPREME ZA ODRŽAVANJA CROATIA RALLY UTRKE
Utorak, 01 Prosinac 2020 21:58

Prošloga tjedna održan je u Općini Krašić radni sastanak na temu pripreme i organizacije FIA World Rally Championship, utrke svjetskog prvenstva u reliju.

Radi se o jednom od najprestižnijih sportskih događanja na svijetu, kojega je godišnje putem TV ekrana pratilo preko 800 milijuna gledatelja. Održavanje ovako značajne i poznate sportske manifestacije, utrke Croatia Rally svjetskog prvenstva u planu je iduće godine, u vremenu od 22.-25.04.i dio jedne etape bi se po prvi puta u povijesti Općine održano na njezinom terenu, na području naselja Krašić i susjednog područja prema Vivodini i Žumberku.

Predstavnike organizacijskog odbora i Hrvatskog auto i karting saveza gospodu Štefanić i Deljkić primio je u općinskoj vijećnici načelnik Općine Petković Fajnik.

Više...
 
NAJNOVIJE ODLUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE
Nedjelja, 29 Studeni 2020 21:09

Od subote, 27.studenoga na snazi su nove Odluke Stožera civilne zaštite koje su puno strože i rigoroznije od dosadašnjih. Uvode se brojna ograničenja, a najvažnije je svakako da se zatvaraju svi ugostiteljski objekti, svi sportski objekti osim za natjecanja u  1.i 2.rangu natjecanja, ali bez prisustva publike. Broj osoba u trgovinama, trgovačkim centrima i ostalim djelatnostima koje smiju raditi strogo se ograničava na minimalno  4 m2  neto površine po osobi uz držanje razmaka od minimalno  2 m udaljenosti.
Obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, a i na vanjskim prostorima ukoliko se ne može ispoštivati razmak od 2 m fizičke udaljenosti.
Ograničava se broj osoba na svetim misama u crkvama na 25 osoba, posljednjim ispraćajima na 25 osoba, potpuno se zabranjuju svadbene svečanosti, a obiteljska okupljanja ograničavaju na 10  osoba i najduže do  22.00  sata.
U javnom prometu su također ograničenja na 40 % popunjenosti sjedala i obavezno poštivanje svih epidemioloških mjera.
Detalji o novim mjerama mogu se iščitati u Odlukama u prilogu.

Odluka ograničavanje okupljanja

Odluka javni prijevoz

Stožer  civilne zaštite Općine Krašić

Stožer  CZ RH


 
NASTAVAK UNUTARSTRANAČKIH IZBORA U HDZ-u
Petak, 27 Studeni 2020 22:50

Prošle nedjelje, 22. studenoga održan je prvi krug izbora za vodstvo Općinske organizacije HDZ Krašić, kao i vodstvo Županijske organizacije HDZ Zagrebačke županije. Nastavak je to unutarstranačkih procesa koji su zaustavljeni zbog situacije sa korona krizom.
Članice i članovi stranke za daljnje vođenje HDZ-a Krašić potvrdili su dosadašnjeg predsjednika J.Petković Fajnik, te potpredsjednike J.Špoljar i J.Rajaković. Ujedno je izabran i novi općinski odbor Krašić.

Izborima se uz poštivanje svih epidemioloških mjera odazvalo preko 50 posto članica i članova stranke. Drugi krug izbora za županijski odbor Zagrebačke županije i za nacionalni sabor stranke slijedi 06. prosinca. 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 232