Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
OTVORENA IZLOŽBA SLIKA BISKUPA JEZERINCA
Nedjelja, 29 Rujan 2019 21:19

U nedjelju, 29. rujna na blagdan Sv. Mihaela Arkanđela i Dan Hrvatske policije svečano je otvorena prva izložba slika našeg Vojnoga ordinarija biskupa u miru Juraja Jezerinac.

Biskup Jezerinac ima prekrasan dar slikanja, kojega nije do umirovljenja puno mogao pokazivati, ali posljednje tri godine puno vremena provodi upravo slikajući. Na izložbi naziva 'Priroda govori o Bogu' u prepunoj općinskoj vijećnici sve prisutne su pozdravili župnik župe Krašić velečasni Vučak, potom načelnik općine Krašić Petković Fajnik, sam autor izložbe biskup Jezerinac, a o samoj izložbi je govorio prof. Jakubin.

Između ostalih ovu izložbu humanitarnog karaktera svojim dolaskom podržali su vojni ordinarij u RH biskup Jure Bogdan, mons. Batelja, mons. Koren, brojni redovnici i redovnice, gradonačelnica grada Ozlja, obitelj i prijatelji autora, te domaći mještani i gosti iz Zagreba, Jastrebarskoga, Karlovca i Ozlja.

Svojim pjesmama sve prisutne je razveselio KUD Josip Torbar.

Više...
 
RADOVI NA UREĐENJU TRGA KARDINALA KUHARIĆA U PRIBIĆU
Četvrtak, 26 Rujan 2019 19:40

Proteklih dana u Pribiću Crkvenom neposredno uz Crkvu svetog Siksta pape u punom su jeku radovi općine Krašić i župe na uređenju trga, pristupnih staza i temeljne ploče za postavljanje spomen obilježja blagopokojnom kardinalu i Zagrebačkom nadbiskupu Franji Kuhariću u čast.

Naime ove godine navršilo se u mjesecu travnju, točnije 15. travnja punih stotinu godina od rođenja Franje Kuharića u Pribiću (Gornji Pribić), te je cijela ova godina u njegovoj rodnoj župi proglašena njemu u čast godinom kardinala Kuharića. Velika želja općina bila je da se tim povodom kardinalu Franji Kuhariću izradi spomenik u prirodnoj veličini, u čemu se uz veliku podršku prije svega Zagrebačke nadbiskupije i uspjelo.

Dovršetak radova trebao bi uslijediti do sredine idućega tjedna kada će se u srijedu, 02. listopada u Pribiću Crkvenom okupiti brojni predstavnici Zagrebačke nadbiskupije na čelu sa uzoritim kardinalom Josipom Bozanićem, pomoćnim biskupima, svećenicima i bogoslovima, predstavnici Zagrebačke županije, ministarstava, rodne župe i kardinalove općine Krašić, te brojni štovatelji pokojnoga kardinala.

Sam obred proslave, svečanog otkrivanja i blagoslova spomen obilježja započeti će u 10.00 sati, a sam blagoslov novoga spomenika, izrađenog u prirodnoj veličini obaviti će kardinal Josip Bozanić, Zagrebački nadbiskup, sa pocetkom u 10:30 sati.

Koristimo i ovom prilikom pozvati sve one koji mogu i žele da se toga dana upute prema Pribiću i 'Dolini kardinala' te nam budu dragi gosti.

Više...
 
NAČELNIK POSJETIO UČENIKE PRVOGA RAZREDA
Utorak, 17 Rujan 2019 21:44

Načelnik općine Krašić je početkom ovoga tjedna nakon što su se učenici prvoga razreda protekloga prvoga tjedna nove školske godine malo upoznali školu, svoje učitelje i kolege tradicionalno posjetio iste.

Tom prilikom im je podijelio prigodne poklone i zaželio puno uspjeha u njihovom školovanju i svladavanju potrebnih programa.

Početkom ovoga tjedna ujedno su i do kraja podijeljeni radni materijali koji su kasnije isporučeni školi, a koji su ove godine nabavljeni uz financiranje Županije i Općine.

Više...
 
U OPĆINI HRVACE POSVEĆEN NOVI SPOMENIK U ČAST NAŠEGA BLAŽENIKA
Ponedjeljak, 16 Rujan 2019 22:44

Protekloga vikenda u općini Hrvace bilo je posebno svečano i veselo. Naime općina je obilježavala Dane općine brojnim događanjima, tako je u petak održana svečana sjednica općinskoga vijeća, a u subotu bogati Kulturno-umjetnički program.

Svakako najvažnije i iznimno značajno, može se kazati povijesno događanje održano je u nedjelju, 15. rujna kada je na novouređenome Trgu kardinala Alojzija Stepinca svečano blagoslovljen novopostavljeni spomenik našemu blaženiku i svecu. Nakon svečane procesije i blagoslova spomenika kojega je blagoslovio mons.dr. Juraj Batelja uslijedilo je i svečano misno slavlje u prepunoj Župnoj crkvi Gospe žalosne, koja je ujedno i zaštitnica općine.

Općinske vlasti imale su  želju da toga posebnoga dana sa njima bude i naša općina Krašić u kojoj je rođen taj veliki čovjek Crkve u Hrvata, te je posebno pozvala načelnika općine Krašić koji je sa radošću prihvatio nazočiti ovom povijesnom događanju za općinu Hrvace i cijelu Cetinsku krajinu. Načelnik Petković Fajnik je između ostaloga kazao: 'Posebna je čast i ponos biti u ovakvoj prilici u općini Hrvace, kao načelnik Stepinčeve općine, kada ste ovim činom odali posebnu počast našemu blaženiku i svecu, čiji je spomenik danas postavljen u središtu vašega mjesta. Neka nas sve zajedno i nadalje prati njegov zagovor i blagoslov. Još jednom zahvaljujem vam se na pozivu, bila mi je čast i zadovoljstvo biti dio ovih povijesnih događanja u općini Hrvace'.

Više...
 
TEHNIČKI PREGLED NOVOG PARKIRALIŠTA
Četvrtak, 12 Rujan 2019 20:23

U četvrtak, 12. rujna izvršen je tehnički pregled novouređenog javnog parkirališta Krašić, na adresi Krašić 96. Predstavnici investitora, izvođača radova, stručnoga nadzora i nadležnog Ureda za graditeljstvo obišli su samo lokaciju, te potom izvršili pregled potrebne dokumentacije koja je vezana uz izgradnju novoga parkirališta.

Nakon izvršenoga pregleda biti će izdana uporabna dozvola, te time i završena ova iznimno značajna investicija za općinu u novouređeno parkiralište.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 199