Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Udruge

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU DOMOVINSKOGA RATA I NA ŽRTVU I STRADANJA VUKOVARA I ŠKABRNJE
Četvrtak, 19 Studeni 2020 21:14

U srijedu, 18. studenoga po prvi puta u Republici Hrvatskoj obilježen je kao državni praznik Dan sjećanja na žrtvu Domovinskoga rata i 29. godišnjicu stradanja Vukovara i Škabrnje.

Zbog epidemiološke situacije i preporuka Stožera civilne zaštite puno je manji broj ljudi posjetio ova dva simbola stradanja u Domovinskome ratu te obilježavanja pratio putem televizijskih ekrana.
Tako smo u Krašiću tradicionalno paljenjem svijeća na središnjem trgu i molitvom u tišini odali počast velikoj žrtvi Vukovara i Škabrnje, kao i drugim mjestima stradalima u Domovinskome ratu. Nakon paljenja svijeća velečasni Ivan Vučak predvodio je misno slavlje za sve žrtve ratnih događanja, a nakon svete mise uslijedio je prekrasan koncert duhovne glazbe ansambla  Projekt  Lazarus.

Ujedno je obilježen i 112. rođendan časne sestre Žarke Julijane Ivasić, kojoj je prije godinu dana U Krašiću otkrivena spomen ploča na mjestu gdje je rođena.

Više...
 
NASTAVAK BROJNIH ATIVNOSTI NA SREĐIVANJU KOMUNALNE INFRASTRUKTURE
Utorak, 17 Studeni 2020 23:01

Proteklih dana općinska uprava bavila se sa brojnim aktivnostima koje se tiče komunalne infrastrukture na području naše općine.
Radovi na uređenju lokalnih prometnica i odvojaka cesta izvode se planiranom dinamikom u Krupačama, Pribiću, Brezariću, Puškarovome Jarku i Hutinu. Također načelnik je obišao pripremne radove na sanaciji platoa kod nogometnoga kluba Pribić gdje će se nakon postavljanja betonskih rubnjaka cijeli prostor presvući asfaltnim zastorom.


Nakon nekoliko godina čekanja ishođena je od strane Županijske uprave za ceste i lokacijska dozvola za proširenje prometnice Krašić – Vivodina. Također je dovršena procedura sa evidentiranjem nerazvrstanih cesta koje su geodetski izmjerene te je dio elaborata predan u nadležni Ured za katastar nekretnina.

Također se sređuju imovinsko-pravni poslovi za vodospremu Okrug, gdje će se uskoro ishoditi potrebna građevinska dozvola za investiciju u novu vodospremu za sigurniju i bolju vodoopskrbu cjelokupne općine. Sređuju se i imovinsko-pravni poslovi za sportske terene u Krašiću i Brezariću, gdje će se potom evidentirati postojeći sportski objekti.
Svi ovi poslovi od iznimne su važnosti za buduće investicije, ishođenje potrebnih dozvola, suglasnosti i kandidiranje istih na europske ili nacionalne izvore financiranja.

Više...
 
PRIJATELJSKI GRAD SLUNJ PRIGODNO OBILJEŽIO 29.GODIŠNJICU STRADANJA
Utorak, 17 Studeni 2020 22:53

U ponedjeljak, 16. studenoga prijateljski Grad  Slunj prigodnim programom obilježio 29. godišnjicu od stradanja Slunjskoga područja kada su nakon preko 100 dana opsade preko susjednog područja  Bosne i Hercegovine protjerani sa svojih ognjišta. Cjelokupno područje Slunja i susjednih općina pretrpjelo je znatna razaranja i uništenja imovine, a nažalost i izgubljenih ljudskih života.
Nakon paljenja svijeća duž središnje ulice i trga, održana je komemoracija kod središnjeg spomenika hrvatskim braniteljima, zatim kod spomen ploče poginulim policajcima, te je na kraju u župnoj crkvi održano misno slavlje kojega je predvodio biskup u miru Mile Bogović, a u župnoj dvorani izložba slika o stradanju Slunja. Na žalost kao i brojna druga Hrvatska mjesta pretrpjeli su progon, razaranje i ubijanje samo zato što su Hrvati i što su voljeli svoju domovinu Hrvatsku.
Obilježavanju godišnjice nazočio je načelnik općine Krašić Petković Fajnik uz brojna izaslanstva na čelu sa ministrom branitelja Tomom Medvedom, ministarstva obrane, ministarstva unutarnjih poslova, županije Karlovačke na čelu sa vršiteljicom dužnosti župana, susjednih općina, braniteljske udruge i mještani uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka.

Više...
 
STANJE SA KORONA VIRUSOM NA PODRUČJU OPĆINE KRAŠIĆ
Petak, 13 Studeni 2020 09:51

Proteklih dana situacija sa korona virusom na području Općine, kao i na području Republike Hrvatske nije idealna, odnosno broj novo zaraženih u stalnom je porastu. Na području Općine trenutno imamo trenutno  15  zaraženih, od čega je  11 u jednom Staračkom domu, od čega  10 štićenika i jedna djelatna osoba, dok se 36  osoba nalazi u samoizolaciji.

Na razini države u odnosu na prethodni dan imamo čak  3.092 novo zaražene osobe, na bolničkom liječenju  1.598 zaraženih, od  čega  na respiratoru  178  osoba. Preminulo je  32  bolesnih osoba.

Stožer  civilne zaštite  Krašić i nadalje poziva na odgovorno ponašanje te poštivanje svih mjera, odluka i preporuka koje su od stran Stožera državne i županijske razine na snazi.

U nastavku  se nalazi poveznicu na objavljeno Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2020.

 
SVEČANO OTVOREN VUKOVARSKI VODOTORANJ
Utorak, 03 Studeni 2020 21:47

U petak, 30. listopada u herojskome Gradu Vukovaru svečano je otvoren obnovljeni vodotoranj – SIMBOL HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA.
Nakon 29 godina od zvjerskoga uništavanja i pretjeranog bombardiranja, zajedničkim snagama iz domovine i inozemstva osigurana  su sredstva kojima je vodotoranj zasjao jednim novim ponosnim sjajem.
Općina  Krašić ponosna je da je mogla sudjelovati u njegovoj obnovi sa  iznosom od  dvijetisuće kuna.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 223