Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
POSJETA POMOĆNIKA MINISTRICE ZNANOSTI I OBRAZOVANJA KRAŠIĆU
Srijeda, 30 Listopad 2019 21:47

U utorak, 29. listopada općinu Krašić i Osnovnu školu kardinala Alojzija Stepinca posjetio je pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja gospodin Karin sa suradnicama.

U općini ga je dočekao načelnik Petković Fajnik zajedno sa pročelnicom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije. Nakon kratkog zadržavanja u općini zajedno su se uputili prema zgradi Osnovne škole kardinala Alojzija Stepinca gdje su se zadržali na radnome sastanku sa ravnateljicom i tajnicom škole vezano uz buduće projekte i planove škole, a potom su se uputili u obilazak učionica, zgrade Osnovne škole, te sportske dvorane. Na povratku posjetili su i spomen sobe blaženoga Alojzija Stepinca u Krašiću čije ime škola sa ponosom nosi.

Više...
 
U KRAŠIĆU ODRŽAN 7. SLOVENSKO-HRVATSKI SUSRET HODOČASNIKA
Nedjelja, 20 Listopad 2019 20:35

U subotu, 19. listopada pod geslom 'Pošalji radnike u žetvu svoju' u Stepinčevom Krašiću održan je ovogodišnji 7. po redu susret Slovenskih i Hrvatskih vjernika.

Veliki broj domaćih vjernika i hodočasnika iz susjedne nam Republike Slovenije ispunio je središnji trg u Krašiću gdje je na otvorenom služena svečano misno slavlje, kojega je predvodio uzoriti kardinal Josip Bozanić.

Glavna ovogodišnja poveznica susreta bio je lik i djelo blaženoga Alojzija Stepinca, Zagrebačkoga nadbiskupa koji je tokom drugog svjetskoga rata spasio 536 svećenika iz susjedne Slovenije i skloni ih po svojoj Nadbiskupiji, što je još jedno snažno i jasno svjedočanstvo dobrote, poniznosti i vjernosti katoličkoj crkvi velikoga nam kardinala Stepinca.

Župa Presvetoga trojstva u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom i općinom Krašić bila je i ovaj puta dobar domaćin, dostojna našega zaštitnika i blaženika Alojzija Stepinca.  Zahvala svakako osim organizatorima ide svima koji su se uključili i pripomogli u organizaciji ovog velikog događanja u općini Krašić, posebno TZO Krašić, PP Jastrebarsko, DVD Krašić, nogometnim klubovima Krašić i Brezarić.

Za dvije godine slijedi novi Slovensko-Hrvatski susret, ovoga puta u blizini Murskog Središća u Sloveniji. 

Više...
 
OBAVIJEST OPĆINE KRAŠIĆ POVODOM 7. SUSRETA SLOVENSKO-HRVATSKIH HODOČASNIKA U KRAŠIĆU
Četvrtak, 17 Listopad 2019 11:41

Općina Krašić pridružuje se pozivu organizacijskog odbora svim mještanima, vjernicima i hodočasnicima da dođu u Krašić, gdje će se ove subote, 19. listopada u Krašiću na središnjem trgu održati 7. po redu Slovensko-Hrvatski susreti.

Svečano misno slavlje započeti će na središnjem trgu u 11:00 sati, a predvoditi će ga uzoriti kardinal  Josip Bozanić. Zbog očekivanog velikoga broja vjernika i hodočasnika iz susjedne Republike Slovenije, te domaćih vjernika tokom dana vrijediti će posebna regulacija prometa, te će za sav promet biti zatvoren Krašićki središnji trg u vremenu od  07:00  do  16:00  sati.

Molimo sve sudionike u prometu da poštuju posebnu regulaciju prometa i za dodatan oprez u prometu.

Više...
 
SVEČANO PROSLAVLJENA 90.GODIŠNJICA OSNIVANJA VATROGASNE ŽUPE JASTREBARSKO
Nedjelja, 13 Listopad 2019 19:31

U nedjelju 13. listopada svečanom sjednicom obilježeno 90. godina od osnivanja Vatrogasne župe Jastrebarsko.

Osim domaćina u proslavi su sudjelovali i vatrogasci sa područja Vatrogasnih zajednica Krašić, Klinča Sela, Žumberak i Pisarovina. Prije sjednice otvorena je izložba 'Vatrogastvo jaskanskoga kraja'. Na sjednici su podijeljene zahvalnice i priznanja svim zaslužnima za dugačko uspješno djelovanje i suradnju, te osnivateljima župe, među kojima i DVD- u Krašić i Pribić. Daleke 1929. godine među 9 tadašnjih društava osnivača bila su i dva Dobrovoljna društva sa područja naše općina.

Nakon svečane sjednice uslijedio je Mimohod vatrogasnih postrojbi od Perivoja do Sajmišta, gdje je predan prijavak vatrogasnome zapovjedniku. U mimohodu je sudjelovalo preko 550 vatrogasaca i preko 60 vatrogasnih vozila, a među njima i vatrogasci sva tri DVD-a iz općine, Krašić, Pribić i Prekrižje.

Više...
 
ODRŽANA KONFERENCIJA EU PROJEKTA 'ZAŽELI U JASTREBARSKOM'
Četvrtak, 10 Listopad 2019 18:19

U četvrtak, 10. listopada održana je u Jastrebarskom inicijalna konferencija projekta financiranog iz EU sredstava iz Europskog socijalnog fonda, naziva 'Zaželi u Jastrebarskom'. Vrijednost projekta je 3.261.794,42  kune, a isti će trajati ukupno 2,5  godine.

Svečano potpisivanje i uručenje Ugovora o dodjeli sredstava bilo je u Zadru u veljači ove godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo crvenoga križa Jastrebarsko, a partneri su općina Krašić, Grad Jastrebarsko, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb. Projekt je važan i vrijedan za općinu Krašić, jer se isti provodi na njezinom području na kojem se kroz projekt zaposlilo  petero ženskih osoba. 

Stoga je Općina Krašić od početka partner u projektu, prepoznata je važnost i vrijednost projekta, kroz zapošljavanje teže zaposlivih, prije svega ženskih osoba, kao i briga za stare, nemoćne, bolesne i osamljene osobe na području općine. Konferenciji je nazočio načelnik općine Krašić, kao i djelatnice sa područja općine.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 193