Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
DAN OPĆINE KRAŠIĆ I 122. GODIŠNJICA ROĐENJA BLAŽENOGA ALOJZIJA STEPINCA
Petak, 08 Svibanj 2020 21:55

Drage  sumještanke, poštovani sumještani,  prijatelji  općine  krašIć,

Uistinu mi je čast da vas mogu pozdraviti kao načelnik općine krašIć na ovaj  najsvečaniji dan  naše općine kada obilježavamo 27. rođendan naše općine i kada slavimo  122. Godišnjicu  rođenja našega zaštitnika  blaženoga kardinala alojzija  stepinca ovdje u Krašiću.
Ove godine u posebnim okolnostima, kada nam je pandemija koronavirusa uspjela sve poremetiti i sa kojom se borimo već  puna dva mjeseca, a  zbog koje smo morali dosadašnji način života i rada potpuno  izmijeniti i prilagoditi novonastalim prilikama.
Zbog navedenoga razloga, zbog opasnosti od korona virusa ove godine nismo bili u mogućnosti održati svečanu sjednicu općinskoga vijeća, ali smo srećom mogli barem prisustvovati svečanom misnome slavlju povodom navedenih jubileja

Na  sreću  tokom proteklih  12  mjeseci, posebno tokom 10 mjeseci prije pojave korona virusa uspjelo se raditi  na brojnim kapitalnim projektima na  području  općine,  od kojih ću ukratko nastojati   izdvojiti  značajnije:

Više...
 
DRUGI KRUG POPUŠTANJA MJERA ZA VRIJEM TRAJANJA EPIDEMIJE COVID-19
Utorak, 05 Svibanj 2020 14:43

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske sa 04.svibnja  2020.godine donio je nekoliko novih i izmijenjenih Odluka koje se tiču korištenja dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta ta način bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom, koji se ponovno dopuštaju uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera.

Izmijenjena je i Odluka o mjerama prilikom sklapanja braka, koje se dozvoljava u krugu obitelji i svjedoka, te predstavnika vjerske zajednice ili službene osobe, uz pridržavanje protuepidemijskih mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Također je izmijenjena i Odluka o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja kojom se dozvoljava održavanje istih u krugu obitelji i predstavnika vjerske zajednice, uz pridržavanje protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U prilogu se nalaze 3 nove Odluke koje je Stožer danas donio.

Odluka - sklapanje braka

Odluka - sprovodi

Odluka - dječja igrališta


cid:image001.jpg@01D5072E.AC5D66B0

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

RAVNATELJSTVO CIVILNE ZAŠTITE

PODRUČNI URED CIVILNE ZAŠTITE ZAGREB

ŽUPANIJSKI CENTAR 112 ZAGREB

 
ZAVRŠENI SU RADOVI NA UREĐENJU VATROGASNOGA DOMA U KRAŠIĆU
Četvrtak, 30 Travanj 2020 21:25

Završnim lakiranjem novo postavljenoga parketa u velikoj dvorani Vatrogasnoga doma u Krašiću završeni su u veljači  ugovoreni radovi na uređenju istoga. Nakon dugo godina Vatrogasni dom je dobio u velikoj dvorani nakon preko 4 desetljeća potpuno novi parket, novouređene zidove i vrata u dvorani, a postavljena je i nova elektroinstalacija i LED rasvjeta, te instalacije za postavljanje projektora i mogućnost za održavanje edukacija, prezentacija, projekcije filmova ili  sl.

Osim unutarnjega uređenja doma, kompletno je sanirano i uređeno dotrajalo stepenište i glavni ulaz te postavljena nova zaštitna  ograda. Radovi su vrijednosti preko 200 tisuća kuna, a najvećim dijelom ih je financirala općina Krašić iz vlastitih sredstava.

Više...
 
ODLUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE ZA VRIJEME TRAJANJA EPIDEMIJE BOLESTI 'COVID – 19' PRVA FAZA IZMJENA I UBLAŽAVANJA MJERA
Subota, 25 Travanj 2020 14:12

Stožer  civilne zaštite Republike Hrvatske u petak, 24.travnja donio je više novih mjera, Odluka kao i dopune Odluka vezanih u sprečavanje širenja korona virusa, COVID-19.
Sve nove Odluke i njihove dopune primjenjuju se sa 27.travnja  2020.od kada ide prvi krug smanjenja zabrana i restrikcija usvojenih tokom mjeseca ožujka. Svakako najvažnije tiče se načina rada i radnog vremena trgovina na području općine Krašić.
Navedenom Odlukom sa primjenom od ponedjeljka sve trgovine, diskonti, mesnice, pekare, skladišta, tržnica na veliko, tržnica na malo i drugih oblika prodaje rade sukladno članku 57. Zakona o trgovini (''NN  br.87/08, 116/08, 76/09, 114/11, 68/13, 30/14,32/19, 89/19 i 32/20), rade kao i prije proglašenja epidemije COVID-19, izuzev nedjelje, blagdana i ne radnih dana kada se ne radi.
Ukoliko prodajni objekti rade preko 10 sati, obavezan je dvosmjenski rad, dvokratno radno vrijeme uz  napomenu:
IZMEĐU DVIJE SMEJE OBVEZAN JE PREKID RADA U VREMENU OD MINIMLANO  1  SAT, KADA SE VRŠI DEZINFEKCIJA PROSTORA, ČIŠĆENJE I SL.
SVE  TRGOVINE I SVI OBJEKTI DUŽNI SU SVOJ RAD ORGANIZIRATI PRIDRŽAVAJUĆI SE SVIH OPĆIH EPIDEMIJSKIH MJERA, PREPORUKA I UPUTA  HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO.
 
I nadalje je zabrana zadržavanja na javnim površinama i okupljanja više od  pet  (5)  OSOBA NA JEDNOME MJESTU, S TIME DA JE I TADA POTREBNO POŠTIVATI FIZIČKI RAZMAK, DISTANCU  OD  NAJMANJE  DVA  (2 ) METRA U ZATVORENOM  I JEDNOG (1) METRAN NA OTOVRENOM PROSTORU.
Sve navedene Odluke nalaze se u prilogu, te molimo sve da ih poštuju, najozbiljnije shvate i da tako najbolje čuvaju sebe, svoje bližnje i cjelokupnu zajednicu  od zaraze  korona virusom.  

Odluka djelatnost trgovine

Odluka nužna mjera ograničavanja

Odluka dopune odluke o radu tržnica

 
Stožer  civilne  zaštite  općine  Krašić

 
VEZANO UZ E PROPUSNICE NOVE MJERE NA SNAZI
Utorak, 21 Travanj 2020 09:44

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je u nedjelju navečer donio je na prijedlog Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

Stupanjem na snagu nove Odluke od danas nisu više potrebne E propusnice za putovanje unutar gradova i općina Zagrebačke županije, kao i Grada Zagreba. Sve ostale Odluke koje se odnose na zabranu okupljanja i zadržavanja na javnim površinama, zabrana javnoga prijevoza, zabrana korištenja dječjih igrališta, ograničenja kod sklapanha brakova, posljednjih ispraćaja i ostale mjere produžene su do 04. svibnja.

Stožer civilne zaštite općine Krašić poziva sve mještane da i nadalje putuju samo u slučaju opravdanih razloga te da se pridržavaju svih mjera od socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica, smanje socijalne kontakte, ne zadržavaju se i ne kreću u grupama više ljudi i da poštuju sve ostale mjere zaštite od širenja korona virusa. Posebno je važno da svi oni kojima je naložena mjera samoizolacije istu strogo i poštuju. Na području općine 9 je osoba u samoizolaciji.

PREUZMITE ODLUKU

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 210