Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9Proračun


Javna nabava


u slikama

Općina Krašić - vijesti:
MK KRAŠIĆ ODRŽAO GODIŠNJU SKUPŠTINU
Nedjelja, 18 Veljača 2018 18:43

U subotu, 17. veljače Moto klub Krašić održao je 9. po redu redovnu godišnju skupštinu u Krašiću.
Usvojena su izvješća koja je predložio predsjednik Rajaković, kao i planovi za naredno razdoblje. Najvažnije je svakako da se ove godine u mjesecu kolovozu planira organizirati utrku Otvorenog prvenstva Hrvatske u Motokrosu.
Na kraju skupštine su sponzorima kluba i najboljim vozačima Davidu Štajceru i Janku Martinac dodjeljena zahvalnice i priznanja.
Više...
 
OBAVIJEST MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE
Utorak, 13 Veljača 2018 08:57

Ministarstva poljoprivrede obavještava  da započinje kampanja za promociju ovogodišnjih natječaja iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. za Mjeru 4, 4.1.1. 'Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava',  te Mjeru 6, po prvi put za tip operacije 6.2.1. 'Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti'.

Obavijest potencijalnim korisnicima sa  područja općine Krašić da se mogu registrirati za sudjelovanje na radionicama putem poveznice za M6 i poveznice za M4.

 
STEPINČEVO SVEČANO PROSLAVLJENO U BLAŽENIKOVOJ OPĆINI
Ponedjeljak, 12 Veljača 2018 23:32

STEPINČEVO, Krašić 10. veljače 2018.

Svečano je proslavljeno u blaženikovoj Općini Krašić i rodnoj župi Presvetoga trojstva Krašić. Svečanim misnim slavljima u 08:00 h koje je predvodio nekadašnji župnik Josip Balog, u 10:30 h koje je predvodio Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, koje je izravno prenosila  HRT, te u 17:00 h koje je predvodio vojni biskup u miru mons. Juraj Jezerinac.

Općina Krašić je sada već sedmu godinu obilježila  STEPINČEVO  svečanom sjednicom općinskog vijeća općine Krašić. Mnoštvo vjernika, hodočasnika okupljalo se tokom čitavoga dana u Krašiću i odavalo počast svojemu blaženiku. Ove godine ujedno ćemo slaviti i 120. Godina od njegova rođenja, te se obilježava čitave godine 20. godišnjica od njegova proglašenja blaženim.

Prije svečane sjednice kod kipa blaženika, vijence su položila izaslanstva Ministarstva branitelja na čelu sa pomoćnikom ministra gospodinom Tandarom, Zagrebačke županije na čelu sa izaslanikom župana Kožića, ujedno i zamjenikom župana gospodinom Frankićem, izaslanstvo grada zagreba na čelu sa potpredsjednicom skupštine gospođom Anom Stavljenić Rukavina, izaslanstva općine Krašić, bratskoga Grada Slunja, Grada Ozlja, općine Lekenik i Hrvatskog generalskoga zbora.

Više...
 
PRIPREME ZA PROSLAVU STEPINČEVA
Subota, 10 Veljača 2018 08:30

U petak, 09. veljače u Krašiću se privode kraju pripreme za proslavu Stepinčeva i obilježavanje 58. godišnjice smrti blaženog kardinala Stepinca.

Vatrogasci Iz Dobrovoljnog društva Krašić pripremili su i šator da gosti u slučaju kiše imaju zaklon ispod kojega će moći popiti čašu kuhanog vina.

Biti će na središnjem trgu i suvenira i domaćih proizvoda, a najviše molitve na Svečanim svetim misama u 08.00h, 10.30 h i 17.00 h.

Općina Krašić Stepinčevo će obilježiti svečanom sjednicom općinskoga vijeća u 12.45 h.

Dragi nam gosti dobrodošli u Krašić!

Više...
 
VJERONAUČNA OLIMPIJADA
Petak, 02 Veljača 2018 10:02

U srijedu 31. siječnja 2018. godine naša škola bila je domaćin ovogodišnjeg županijskog natjecanje iz vjeronauka. Na natjecanju je sudjelovalo 76 učenika  iz 19 osnovnih škola i 20 učenika iz pet srednjih škola Zagrebačke županije koje pripadaju Zagrebačkoj nadbiskupiji. Pobjedničke ekipe sa županijskog (međuškolskog) natjecanja bit će pozvane na nadbiskupijsko (međužupanijsko) natjecanje, koje će se u organizaciji Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk održati 27. veljače 2018. godine u Zagrebu. 

Tema vjeronaučne olimpijade bila je „Kršćani na putu dijaloga“.  Prošle godine obilježili smo 500 godina od početka reformacije, to je bila prigoda da se učenici kroz učenje i natjecanje, pobliže upoznaju s dijalogom među kršćanima. Drugi vatikanski koncil donio je načela i stavove u kojima se naglašava dijalog ljubavi i obraćenje srca. U našu školu idu i katolici istočnog obreda te se možemo pohvaliti upravo dijalogom ljubavi i zajedništva kao i sam blaženik Alojzije Stepinac.

Za vrijeme dok je stručno povjerenstvo ispravljalo testove, učenici i mentori posjetili su župnu crkvu Presvetog Trojstva i spomen sobe blaženog Alojzija Stepinca  u Krašiću gdje ih je dočekao i ugostio župnik Ivan Vuček i varaždinski biskup Josip Mrzljak. 

Čestitamo pobjednicima iz OŠ Antuna Augustinčića iz Zaprešića zajedno s njihovim mentorom Ilijom Nikolićem te pobjednicima iz  SŠ Gimnazije Velika Gorica s njihovom mentoricom Natašom Čurić.

Možemo se pohvaliti da smo bili izvrsni i gostoljubivi domaćini te se radujemo budućim natjecanjima i susretima.

Više...
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 11 od 162