Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
SANACIJA KLIZIŠTA 'HRŽENIK'
Subota, 18 Svibanj 2019 13:08

Ovoga tjedna započeli su duže očekivani radovi na sanaciji posljednjeg većeg klizišta na području općine, klizišta na  lokalnoj cesti Krašić - Škaljevica - Vrhovac - Ozalj. Radove izvodi GV Prom iz Jastrebarskog, a ukupna vrijednost radova je gotovo pola milijuna kuna bez poreza i trebali bi biti dovršeni kroz 1,5 mjeseci.

Svim sudionicima koji prometuju navedenom dionicom  upućuje se poziv na pojačan oprez i prilagođenje brzine.

Više...
 
RADOVI NA SPAJANJU KAPELE SVETOG IVANA NA ELEKTRO MREŽU
Petak, 17 Svibanj 2019 17:58

Krajem prošloga tjedna započeti radovi na spajanju kapele Svetog Ivana u Hrženiku na Niskonaponsku mrežu tokom ovoga tjedan privode se kraju. Osim mreže niskoga napona biti će postavlja se i nova trafostanica uz dalekovod, te će osim same kapele iz iste biti napajane javne potrebe i tri objekta koja služe kao vikend kuće za odmor.

Prelijepa kapela Sv. Ivana okružena crnogoričnom park šumom često je odredište šetača, a sve više i hodočasnika, posebno i stoga, jer je do nje često u pratnji stražara šetao pokojni blaženi Alojzije Stepinac. Kod same kapele je sniman i poznati film 'Breza'.

Više...
 
OBAVIJEST HEP-a POGONA OZALJ
Srijeda, 15 Svibanj 2019 21:50

HEP  Elektra  Karlovac   Pogon  Ozalj obavještava korisnike da će zbog planiranih radova na izgradnji nove  TS  i spajanje kapele Svetog Ivana u četvrtak, 16.05.2019. u vremenu od 08:00 - 14:00 h, bez opskrbe električnom energijom biti sljedeća naselja: dio Krašića (centar Krašića i prema Brezariću, zgrada Općine Krašić),   T S  Krašić  1.
Zahvaljuju  se na  razumijevanju.

 
PROSLAVLJEN DAN OPĆINE KRAŠIĆ I ROĐENDAN NJEZINA ZAŠTITNIKA
Četvrtak, 09 Svibanj 2019 10:19

U srijedu, 08. svibnja u općini Krašić svečano je proslavljen  njezin 26. rođendan i 121. rođendan njezina zaštitnika blaženoga kardinala Alojzija Stepinca.

U 10:00 sati svečanom procesijom od rodne kuće kardinala u Brezariću do crkve Presvetoga trojstva u Krašiću i svečanim misnim slavljem koje je predvodio prof.dr. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta započela je proslava rođendana našega zaštitnika. Nakon svete Mise načelnik općine sa suradnicima položio je cvijeće kod kipa kardinala Stepinca, cvijeće su položila i izaslanstva prijateljskoga grada Slunja, grada Otoka i glavnoga grada Zagreba, te predstavnici lokalnih udruga.

Prije svečane sjednice općinskoga vijeća domaćini i njihovi gosti obišli su gradilište parkirališta 'Krašić' koje  se uređuje i uskoro će biti asfaltirano za potrebe turista i hodočasnika koji u sve većem broju posjećuju Krašić.
Potom su se svi uputili u općinsku vijećnicu u zgradi općine gdje je održana Svečana sjednica općinskoga vijeća općine Krašić. Nakon što je predsjednik vijeća pozdravio prisutne i otvorio sjednicu, načelnik općine govorio je o realiziranom u proteklih godinu dana, o projektima vezanima uz komunalnu infrastrukturu od cestogradnje, sanacije klizišta, vodoopskrbe i odvodnje, elektroenergetskih prilika, te posebno projektima vezanima uz turizam, a koji se vežu uz novousvojeni Master plan razvoja turizma u općini Krašić.

Prisutnima su se osim načelnika obratili i predstavnik Zajednice općina u RH gospodin Andrić, potom predsjednik skupštine Zagrebačke županije gospodin Mikuljan, izaslanica Predsjednika  Hrvatskoga Sabora gospodina Jandrokovića, saborska zastupnica Marija Jelkovac i izaslanik Predsjednika Hrvatske Vlade gospodina Plenkovića, ministar uprave Lovro Kušćević.


Na kraju sjednice dodijeljena su i Javna priznanja za proteklu godinu. Priznanja je uručio načelnik općine gospodinu Anti Duvnjaku, predsjedniku Udruge Lučonoše domovinskoga rata, potom Krašićkim mažoretkinjama koje ove godine obilježavaju 10 godina postojanja na području općine Krašić i gospodinu Petru Vlašiću, dugogodišnjem direktoru Osnovne škole i jednom od pokretača izgradnje Vodovoda Pribić od kada je prošlo punih 50 godina.

Svečanoj sjednici su između ostalih nazočili državni tajnici gospodin Majdak i gospodin Nekić,  po prvi puta gosti iz Grada Otoka na čelu sa predsjednikom gradskoga vijeća gospodinom Drljepan, brojni načelnici i gradonačelnici iz prijateljskih općina i gradova, predstavnici udruga, vatrogasne i sportske zajednice općine Krašić, kao i počasni građanin naše općine general Mladen Markač.

Više...
 
POTPISANI SPORAZUMI U ŽUPANIJI ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU
Srijeda, 08 Svibanj 2019 06:46

U utorak, 07. svibnja u Zagrebu su potpisani Ugovori između Zagrebačke županije kao osnivača, općina i Osnovnih škola sa njezinog područja. Sporazum je u ime općine Krašić potpisao načelnik, a u ime Osnovne škole kardinala Alojzija Stepinca ravnateljica Helena Beketić.

Navedenim sporazumom županija se obvezala izdvojiti 300,0 kuna po učeniku za nabavku radnih bilježnica za sve osnovnoškolce, a općina će podmiriti razliku do pune cijene, tako da za novu školsku godinu učenici i njihovi roditelji na području općine Krašić imaju osigurane uz udžbenike i sav ostali obvezan materijal za novu školsku godinu

Više...
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 15 od 196