Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
OTVORENA 3.SAMOSTALNA IZLOŽBA MONS.JURAJA JEZERINCA
Ponedjeljak, 27 Siječanj 2020 22:11

U subotu, 25. siječnja u Zagrebu u Dvorani Župe Svetog Franje Ksaverskoga na Ksaveru otvorena je 3. po redu samostalna izložba slika biskupa u miru mons. Juraja Jezerinca.

Nakon prve samostalne izložbe otvorene u općinskoj vijećnici u krašiću, potom druge otvorene u Svetištu Svetoga Josip u Karlovcu došao je red i na Zagreb. Mons. Jezerinac oduvijek je imao dar i ljubav za slikanje, ali ga je životni poziv odveo u redovništvo i sve do svojega umirovljenja zbog brojnih obveza koje su od njega zahtijevale odgovorne dužnosti koje je obnašao u Katoličkoj crkvi, nije imao dovoljno slobodnoga vremena značajnije se posvetiti slikanju, iako je to ponekada uspijevao. Nakon umirovljenja, a posebno od 2017. godine puno vremena posvećuje slikarskom stvaralačkome procesu, za koji kako kaže kada se preda slikanju dan mu prođe kao sat, zaboravi na vrijeme i uživa u stvaranju vedrih i žarkih boja prirode koja nas okružuje, koja popunjavaju motivi životinja, a sve skupa okruženo Božanskim, kao što i sam naziv izložbe kaže: 'Priroda govori o Bogu'. Izložba će biti otvorena naredna  tri tjedna, a i ova je kao i prethodna izložbeno-prodajna te će sav prihod od iste biti namijenjen za obnovu Samostana časnih sestara u Krašiću.
Svojim dolaskom otvorenje izložbe uveličali su svojim dolaskom brojni prisutni, između ostalih vojni ordinarij biskup Jure Bogdan, časne sestre, Služavke Maloga Isusa na čelu sa časnom sestrom provincijalkom Petrom Marjanović, brojni redovnici, članovi obitelji monsinjora Jezerinca, kao i načelnik općine Krašić Petković Fajnik.

Više...
 
OBAVIJEST ŽUPANIJSKE UPRAVE ZA CESTE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
Utorak, 14 Siječanj 2020 10:16

Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije obavještava o izvođenju radova snimanja dionice  ŽC  3297  Krašić – Ozalj (228), katastarska  općina  Krašić  I.

Geodetsko snimanje će tokom mjeseca  siječnja izvršiti tvrtka  Geo-Land d.o.o., a uvid u geodetski elaborat izvedenoga stanja moći će se obaviti od 27.siječnja  do  10.veljače 2020.

Javni poziv


 
ZAVRŠNO UREĐENJE LOKALNE PROMETNICE KROZ DOL
Nedjelja, 12 Siječanj 2020 20:17

Tokom idućega tjedna u planu je završno uređenje bankina na lokalnoj prometnici koja prolazi kroz Dol i Puškarov Jarak.

Novi asfaltni sloj je presvučen prije blagdana, te je preostalo urediti bankine uz prometnicu kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu i kako bi se nesmetano mogao odvijati dvosmjerni promet navedenom dionicom. Mole se svi sudionici u prometu navedenom dionicom na dodatan oprez do završetka radova.

 
ZAPOČELI RADOVI NA KROVIŠTU VATROGASNOGA DOMA U PRIBIĆU
Subota, 11 Siječanj 2020 22:58

Odmah nakon završetka Božićnih i Novogodišnjih blagdana započeli su radovi na sanaciji krovišta zgrade koju koriste Vatrogasci DVD-a Pribić. Radovi bi trebali biti dovršeni do kraja mjeseca, a vrijednost im je preko 200 tisuća kuna.

Ove godine Dobrovoljno vatrogasno društvo obilježiti će punih, velikih 100 godina postojanja, tako da će nakon nabavke novijeg navalnog vozila i kombi vozila novo krovište Vatrogasnoga doma biti još jedan prilog općine Krašić daljnjem radu i napretku društva u Kuharićevom Pribiću.

Više...
 
ODRŽANA 56. GODIŠNJA SKUPŠTINA KOBASIČARSKOGA DRUŠTVA
Ponedjeljak, 06 Siječanj 2020 11:30

Kao što je to tradicija prvoga vikenda u Novoj godini održana je 56. po redu godišnja skupština Kobasičarskoga drustva Brezarić. Prihvaćena su izvješća o radu, zatim planovi o radu, a ujedno je izabran novi predsjednik gospodin Miroslav Stepinac, koji će naredne 2 godine voditi društvo.

Nakon skupštine održano je tradicionalno ocjenjivanje najboljih domaćih češnjovki, a najbolje su ocjenjene kobasice Marija Mikuša, drugo mjesto Stjepana Duganić, a treće Josipa Jurinić.

Osim natjecanja sa kobasicama potrajala je zabava do dugo u noć uz pjesmu, natjecanje u pričanju viceva, zatim zabijanju čavli i glasnom govoru. Svi najbolji dobili su prigodne nagrade.

Više...
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 15 od 213