Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
SRETNA NOVA GODINA 2020.
Srijeda, 01 Siječanj 2020 11:26

Na početku Nove 2020. godine svim mještanima općine Krašić želimo obilje božjega blagoslova , sreće, uspjeha, ostvarenje privatnih i poslovnih planova te kroz sve pojedinačne uspjehe i uspješnu godinu za našu općinu želi načelnik općine sa suradnicima i općinskim vijećem.

 
SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ
Srijeda, 25 Prosinac 2019 20:54

Svim mještankama i mještanima općine Krašić, kao i svim ljudima dobre volje želimo Sretan i Blagoslovljen Božić. Neka nam svima rođenje Isusovo donese mir u srcu, odlučnost, složnost i dobrotu u vršenju svakodnevnih obveza. Na dobro nam došao Božić!
Čestitke upućuje načelnik općine Krašić sa suradnicima, te općinskim vijećem općine Krašić.

Više...
 
SVEČANO BLAGOSLOVLJENA SPOJNA PROMETNICA CAREVA DRAGA
Utorak, 24 Prosinac 2019 15:48

U ponedjeljak, 23.prosinca u Carevoj Dragi svečano je puštena u promet novouređena spojna cesta koja povezuje selo Jezerine u općini Krašić i selo Lović Prekriški u gradu Ozlju, a ujedno i Zagrebačku i Karlovačku županiju.
Ukupna dužina novouređene ceste je preko  2,2 km, od čega na općinu Krašić otpada  1,2 km dužine, a vrijednost radova je 400 tisuća kuna, odnosno ukupno oko 750 tisuća kuna. Svečanom otvorenju su nazočili vojni bisku u miru mons.Juraj Jezerinac koji je prometnicu i blagoslovio, zatim velečasni Ivan Vučak, upravitelj župe Prekrižje, pater Đani, načelnik općine Krašić i njegov zamjenik, zatim gradonačelnica grada Ozlja sa svojim zamjenikom i suradnicima, izvođači radova, domaći mještani i obitelj Žabčić koja je svojim financijskim prilogom i značajno doprinijela da se navedena prometnica što prije uredi i lakše zatvori financijska konstrukcija. Načelnik općine Krašić između ostaloga je kazao:
'Vjerujem da će ova prometnica približiti Lović Prekriški svojoj matičnoj župi u Gornjem Prekrižju, ali i Jezerinama i  Krašiću, kao i Jezerine Loviću Prekriškom. Šteta bi bilo već danas, ali i u budućnosti kada vjerujem zaživi budući Centar duhovne obnove u Jezerinama da svi oni koji dođu ne odu ovom prometnicom, budućom šetnicom u prekrasnom prirodnom okruženju šume i uz potoke koji glasno žubore do prekrasnog vidikovca na Loviću Prekriškom, kao i do neistražene špilje Rogovac do koje će se urediti pristupni put, šteta bi bilo ne koristiti uređeni Posjetiteljski centar na Loviću Prekriškom, puno toga imamo ovdje što nam je Bogom dano. Sve ovo daje i dati će cjelinu 'Dolini kardinala', ne treba se dijeliti nego spajati kao što nas i ova nova prometnica spaja i povezuje, te daje pozitivan prilog razvoju turizma u našemu kraju. Hvala svima koji su se uključili i pripomogli ovaj vrijedan projekat, a posebno biskupu Jezerincu kao jednom od glavnih inicijatora, te obitelji Žabčić na velikoj podršci našim zajedničkim nastojanjima da se uspješno realizira navedeni projekat'.        

 
ODRŽAN PRVI KRUG PREDSJEDNIČKIH IZBORA
Ponedjeljak, 23 Prosinac 2019 11:11

U nedjelju, 22.prosinca održan je prvi krug Predsjedničkih izbora za predsjednika  Republike Hrvatske.
Na razini države ostvareni su sljedeći rezultati glasovanja:
-          Zoran Milanović   -29,55  %
-          Kolinda Grabar Kitarović – 26,65 %
-          Miroslav Škoro   - 24,45  %
-          Mislav  Kolakušić – 5,87  %
-          Dario Juričan -  4,61   %
-          Dalija  Orešković  - 2,89 %
-          Ivan Pernar –  2,31  %
-          Katarina Peović – 1,12 %
-          Dejan Kovač – 0,95  %
-          Anto Đapić -   0,21  %
-          Nedeljko  Babić – 0,15  %
 
Što se tiče općine Krašić kandidati za predsjednika/cu postigli su sljedeće rezultate:
-          Kolinda Grabar Kitarović – 46,58  %
-          Miroslav  Škoro – 29,40  %
-          Zoran  Milanović – 9,80  %
-          Mislav  Kolakušić -  6,20  %
-          Ivan  Pernar  -  2,60  %
-          Dario  Juričan  - 1,70  %
-          Dalia  Orešković  -  1,16  %
 
Na temelju izbornih rezultata očekuje se drugi krug predsjedničkih izbora  za dva tjedna, točnije   05.siječnja 2020. u kojemu će se birati između dosadašnje predsjednice  RH  Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića.

 
USVOJEN PRORAČUN OPĆINE ZA 2020. GODINU
Nedjelja, 22 Prosinac 2019 14:32

Na 18. sjednici općinskoga vijeća održanoj u petak, 20. prosinca 2019. godine kao najvažnija točka dnevnoga reda od strane usvojen je Proračun općine Krašić za 2020. godinu sa projekcijama za 2021. i 2022.godinu.
Osim o Proračunu načelnik općine predložio je i sve pripadajuće Programe koji se tiču komunalne infrastrukture od cestogradnje i održavanja općinskih prometnica, pješačkih staza, javnih površina, groblji i ostaloga što obuhvaćaju, zatim programe socijalnih potreba, potreba u kulturi, potreba u sportu, koji ukupno iznosi za iduću godinu  11.025.500,00  kuna.

Najvažnije stavke proračuna svakako se tiču cestogradnje gdje je predviđeno 1,275 milijuna kuna vlastitih ulaganja, zatim pješačkih staza 0,9 milijuna kuna, zatim javnih površina trgova u Krašiću i Pribiću sa pola milijuna kuna, II. faza uređenja parkirališta Krašić sa dodatnih  260 tisuća kuna, projektne dokumentacije kod vodoopskrbe i odvodnje od gotovo pola milijuna kuna, ulaganja u javnu rasvjetu i društvene domove, u groblja, te nastavak izdvajanja za naše najmlađe za boravak djece u dječjem vrtiću preko 0,5 milijuna kuna, za nabavku opreme za novorođenčad, nabavku radnih materijala osnovnoškolcima, sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca i redovnih studenata, stipendije, izdvajanje za sport, što kvalitetniji rad sa mladim uzrastima, očuvanje kulturnih dobara na području općine, nastavak izrade projektnih i prostorno-planske dokumentacije za realizaciju budućih projekata koji će jamčiti daljnji razvoj i napredak općine i posebice razvoja vjerskog i ruralnog turizma na njezinom području i šire.
Proračun je podržan od strane  sedam vijećnika, dok su dva prisutna nezavisna vijećnika, kao i dva vijećnika  HDZ-a  bila suzdržana kod izglasavanja istog. Osim o proračunu raspravljalo se i usklađenju, odnosno o II. izmjenama i dopunama Proračuna za 2019. godinu, o analizi sustava civilne zaštite, koeficijentima složenosti poslova u upravnom odjelu, o gospodarenju komunalnim otpadom na području općine, načelnikovom izvješću i aktualnim temama.

Više...
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 16 od 213