Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
VZO KRAŠIĆ ODRŽALA GODIŠNJU SKUPŠTINU
Ponedjeljak, 06 Svibanj 2019 21:09

U vatrogasnome domu u Prekrižju Vatrogasna zajednica općine Krašić 03. svibnja održala je 23. po redu redovnu godišnju skupštinu zajednice. Skupštini su se odazvali predstavnici sva tri Dobrovoljna vatrogasna društva koja ju čine.
Uz domaće članove skupštini su nazočili gosti iz Vatrogasnih zajednica općine Ravna Gora i susjednog Žumberka, kao i načelnik općine Krašić. Načelnik je pohvalio napredak u radu i funkcioniranju naše Vatrogasne zajednice, kao i na uspješnim financijskim rezultatima koji su zahvaljujući i velikoj financijskoj podršci općine iz godine u godinu sve bolji.

Istaknuta je nabavka posljednjih godina dosta novijih vozila, od navalnog, autocisterne, terenskog vozila, kombi vozila,  kapitalnih ulaganja u objekte, te prošlogodišnji dovršetak legalizacije objekata koji su bili nelegalno izgrađeni. Sada slijedi nabavka vozila za DVD Pribić, kao i obilježavanje 100. godišnjice rada i postojanja u što će se općina uz Vatrogasnu zajednicu maksimalno uključiti.
Ujedno tokom vikenda vatrogasci svetim misama i svečanim sjednicama slave blagdan svojega zaštitnika Svetog Florijana.

Više...
 
ODRŽANA SJEDNICA OPĆINSKOGA VIJEĆA
Srijeda, 01 Svibanj 2019 22:06

U ponedjeljak, 29. travnja održana je 14. sjednica općinskoga vijeća općine Krašić. Na sjednici se raspravljalo o programima za 2018. godinu, kao i o Proračunu za istu. Izvješće o izvršenju Proračuna za 2018. godinu nije prihvaćeno od strane vijećnika nezavisne liste B.Jurinić i 4 vijećnika HDZ-a.

Na sjednici je raspravljano i o nalazu Državne revizije za 2017. godinu, koja je dala mišljenje da je poslovanje općine u svim značajnim odrednicama obavljano u skladu sa zakonima, propisima i aktima. Mišljenje Državne revizije vezano uz financijske izvještaje je bezuvijetno, a vezano uz usklađenost poslovanja uvjetno.

Na sjednici je usvojen Plan gospodarenja otpadom za razdoblje 2018.-2023.godina.

Također je na sjednici donesena Odluka o sklapanju posebnih odnosa i prijateljstva sa Gradom Otokom u Vukovarsko-Srijemskoj županiji. Donesena je odluka o kupnji katastarske čestice u Dolu koja je bila potrebna za rješavanje imovinsko-pravnih poslova za pristupni put groblju u Dolu.

Na dnevnome redu sjednice bila je točka i prijedlog načelnika za usklađenje naknada za sudjelovanje na sjednicama vijeća i radnih tijela vijeća. Prijedlog načelnika nije dobio natpolovičnu podršku potrebnu za usvajanje, nego je poseban prijedlog nezavisne vijećnice Jurinić podržalo sedam vijećnika i izglasalo povećanje navedenih naknada sa 300,00 kuna po održanoj sjednici što je bilo za sve vijećnike do sada, na 500,00 kuna fiksno mjesečno za predsjednika vijeća, te 350,00 kuna za vijećnike po održanoj sjednici vijeća. Tokom trajanja  sjednice od strane predsjednika vijeća je nije dana riječ i zabranjeno sudjelovanje zamjeniku načelnika u raspravama o točkama dnevnoga reda.

Načelnik je na kraju sjednice kratko istaknuo problematiku vezanu uz nabavku vatrogasnog vozila za DVD Pribić.

 
U PRIBIĆU OBILJEŽENA 100. GODIŠNJICA ROĐENJA KARDINALA KUHARIĆA
Nedjelja, 28 Travanj 2019 21:41

U subotu, 27. travnja u Vatrogasnome domu u Pribiću bilo je svečano. U godini kardinala Kuharića u organizaciji Ogranka Matice Hrvatske, općine Krašić i župe Svetog Siksta pape povodom obilježavanja 100. godišnjice rođenja kardinala Franje Kuharića u njegovom Pribiću i općini Krašić održana je hrvatska premijera filma 'Hrvati i Australija' redatelja Jakova Sedlara, scenarista Nine Škrabea. Osim samih autora o filmu je govorio i mons. Stjepan Baloban.

Nakon filma svečano je predstavljena i najnovija pjesma Josipa 'Jože' Bakalasa posvećena kardinalu Kuhariću, znakovitog naslova 'Bog je ljubav'. Osim autora gospodina Bakalasa o njegim pjesmama govorili su njegovi prijatelji i posebna gošća večeri Smiljka Bencek, popularna Regica iz legendarnih Gruntovčana.

Brojne mještane i goste u ime općine je pozdravio načelnik općine Krašić, a osim pjevačkog društva 'Javor', goste je svojom pjesmom i glazbom razveselila obitelj Lovretin.

Više...
 
POZIV
Srijeda, 24 Travanj 2019 21:05

U povodu 100.godišnjice rođenja blagopokojnoga kardinala Franje Kuharića pozivamo Vas na svečano predstavljanje filma o kardinalu Kuhariću, autora Jakova Sedlara i predstavljanje novoga singla „Bog je ljubav“, autora Josipa ‘Jože’ Bakalasa.

SUBOTA 27.04.2019.GODINE
Vatrogasni dom Pribić, početak u 19:30 sati

FILM „Hrvati i Australija“ redatelja Jakova Sedlara
PJESMA „Bog je ljubav“ autora: Josipa Bakalasa.

ORGANIZATORI: Matica Hrvatska Ogranak Jastrebarsko
Općina Krašić
Župa Svetog Siksta

GOST VEČERI : SMILJKA BENCET – REGICA

 
PROSLAVLJENA 100. GODIŠNJICA KRŠTENJA KARDINALA FRANJE KUHARIĆA U RODNOJ ŽUPI SV. SIKSTA PAPE U PRIBIĆU
Utorak, 23 Travanj 2019 20:57

U ponedjeljak, 22. travnja 2019. godine obilježena je 100. godišnjica od krštenja blagopokojnog kardinala Franje Kuharića u njegovoj rodnoj župi Svetoga Siksta Pape u Crkvenom Pribiću.
Svečano misno slavlje predvodio je vlč. mr. Tomislav Hačko – koordinator trajne formacije svećenika Zagrebačke nadbiskupije u koncelebraciju više svećenika, među ostalima mons.dr. Juraja Batelje, postulatora kauze za njegovo proglašenje blaženim i svetim. Veliki broj vjernika okupilo se u njegovom rodnom Pribiću s nadom moleći da će uskoro biti proglašen blaženim.

Svečano će i posebno biti u Vatrogasnome domu u Pribiću kada će kardinalu u čast, za 100. rođendan  iduće  subote 27. travnja 2019. u 19:30 sati biti svečano i  premijerno predstavljen i prikazan  film o kardinalu Kuhariću, autora  Jakova Sedlara, te predstavljanje novoga singla  „Bog je ljubav“ pjesme također posvećene njemu, autora  Josipa 'Jože' Bakalasa.

Više...
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 16 od 196