Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
Početak školske godine
Srijeda, 07 Rujan 2011 19:38

U povodu početka nove školske godine osnovnu školu 'Kardinala Alojzija Stepinca' posjetio je načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik. Zajedno sa ravnateljem, pedagogom, učiteljima i kontakt policajkom posjetili su razred najmlađih, 'prvaščića' koji su tek započeli svoje obrazovanje i tek se upoznaju sa školom, učiteljima i cjelokupnim okruženjem. U prvom razredu u školi ima 16 učenika, a ukupno sa područnim školama 25. Ovom prilikom su im uručene popularne 'krijesnice' koje će staviti na svoje školske torbe kako bi bili sigurniji i bolje vidljivi u prometu. 'Krijesnice' su uručene i za prvaščiće u područnim školama u Prekrižju i Kostanjevcu. Načelnik je također osnovnoj školi uručio donaciju Općine, osobno računalo sa monitorom za potrebe škole.


Više...
 
1. biciklistički maraton Krašić - Sošice - Sveta Gera
Srijeda, 07 Rujan 2011 19:22

U organizaciji SD Miljokaz i u suorganizaciji Općine Krašić, Općine Žumberak i Grada Ozlja, u nedjelju 04.09.2011. odvožen je 1. biciklistički maraton Krašić - Sošice - Sveta Gera. Maraton je bio natjecateljskog karaktera a više od stotinjak biciklista na 32 km dugačku rutu krenulo je s trga u Krašiću. Najbrži natjecatelji na cilju bili su već za sat i 16 minuta, a prvo mjesto osvojio je Denis Tomašić iz kluba BBK T-rex Karlovac.


Više...
 
Završetak radova na sanaciji krovišta OŠ Kardinal Alojzije Stepinac
Srijeda, 31 Kolovoz 2011 18:57

Danas je povodom završetka radova na sanaciji krovišta OŠ Kardinala Alojzija Stepinca u Krašiću u posjet i obilazak stigao potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva gospodin Božidar Pankretić, te izaslanstvo Zagrebačke županije na čelu sa županom gospodinom Stjepanom Kožićem, zamjenikom župana gospodinom Rudolfom Vujevićem, pročelnikom upravnoga odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu gospodinom Vjeranom Štublinom.

Ravnateljica škole gospođa Šarić zaželjela je svima dobrodošlicu i zahvalila se posebno Zagrebačkoj županiji na uspješnom završetku projekta. Načelnik Općine Krašić gospodin Petković Fajnik zahvalio je svima koji su u navedenom projektu sudjelovali, a posebno Zagrebačkoj županiji i Županu gospodinu Kožiću koji su prepoznali prioritet ove investicije. Istaknuto je i da u vremenima krize investicija od gotovo 400 000 kuna nije mala stvar za školu i općinu. Nakon što je protekle godine izvršeno ucrtavanje same zgrade škole i napravljeni ležeći policajci prije početka školske godine. Ove se godine uspjelo također za vrijeme školski praznika zamijeniti salonitne ploče i postaviti potpuno novo krovište, sa limarijaom i gromobranima. Radi se o preko 2 000 m2 krovišta što dovoljno govori o veličini posla. No i tu se ne staje nego će se već prije zime napraviti rekonstrukcija kotlovnice i zamjena kotla za grijanje.

Gospodin Kožić kazao je kako su u Zagrebačkoj županiji već dugi niz godina kao prioritete postavili ulaganje u mlade, ulaganje u školstvo i znanje. I u ovim kriznim vremenima napravljeno je i kreditno zaduženje kako bi se započete i nove investicije u školstvu ali i drugim granama nastavile istim intenzitetom. Županija veliku podršku u svim sličnim projektima ima u Ministarstvu regionalnoga razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, jer samo ovako veliki broj projekata zajedno sa gradovima i općinama nebi mogla financijski provesti u djelo.

Gospodin Pankretić kazao ja da ulaganje ministarstva zajedno sa Županijom u školstvo i u znanje predstavlja pravi put za daljnji napredak i ostanak mladih na područjima na kojima su rođeni. Jedino ravnomjeran razvoj svih krajeva osigurava i budućnost tih krajeva. Također je istaknuto kako uz osnovno školstvo Ministarstvo posebnu brigu i značajna sredstva ulaže i u gradnju novih i proširenje dječjih vrtića kako bi i najmanji i njihovi roditelji imali priliku i uvjete za mjesto u dječjim vrtićima.  

Više...
 
Otvoreno Prvenstvo Hrvatske po 2. puta ove godine u Krašiću
Utorak, 30 Kolovoz 2011 09:39

Po 2. puta ove godine u organizaciji Moto kluba Krašić na stazi Draga u Krašiću održalo se Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u quadcrossu i supercrossu. Nastupalo je šezdesetak vozača a uvijek atraktivne utrke gledalo je šestotinjak ljudi koji su u Krašić pristigli iz svih krajeva Hrvatske. Prije utrka načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik zaželio je svima dobrodošlicu, pohvalio rad Moto Kluba Krašić te službeno označio početak utrka.

Više...
 
Uređenje prometne signalizacije
Subota, 27 Kolovoz 2011 15:55

I ove godine u okviru akcije Ministarstva unutarnjih poslova 'Poštujte naše znakove' vezano uz početak nove školske godine Općina i Županijska uprava za ceste vrše otklanjanje nedostataka na horizontalnoj i vertikalnoj prometnoj signalizaciji. Popravljaju se oštećeni prometni znakovi i farba oznake na kolniku kod Osnovnih škola i dječjega vrtića. Također se farbaju i osvježavaju zaštitne ograde na mostovima, te će se pokrpati i udarne rupe na kolnicima.

Više...
 
<< Početak < « 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 » > Kraj >>

Stranica 158 od 167