Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
Obilazak brdskih dijelova Općine
Petak, 18 Siječanj 2013 15:14

Načelnik Općine Josip Petković Fajnik u četvrtak 17.siječnja obišao je brdske dijelove Općine koji se nalaze neposredno uz i u 'Parku prirode Žumberak - Samoborsko gorje' i tamošnje stanovnike kako bi se uvjerio u prohodnost cesta i opskrbljenost potrebnim namirnicama. Radi se o selima Rude Pribićke, Stakići, Grubači, Pećno, Stići i Vranjak Žumberački.

 
Snježne nedaće
Ponedjeljak, 14 Siječanj 2013 19:05

Od nedjelje 13. siječnja i početka laganih padalina snijega vrijede zimski uvijeti na svim prometnicama na području Općine. Tokom noći i gotovo čitavoga dana 14. siječnja napadalo je preko 50 cm snježnoga pokrivača i prouzročilo mnoge probleme prije svega u prometu, ali povremeno i opskrbi električnom energijom. Učenici iz udaljenijih dijelova Općine su kasnili na nastavu, a kako se stanje tokom dana još pogoršalo u Osnovnoj školi kardinala 'Alojzija Stepinca' je sutra odgođeno redovno održavanje nastave. Područni ured za zaštitu i spašavanje Zagreb upozorava na dolazak novih oborina i hladnoga vremena, pa se nadamo da neće doći i do daljnjeg pogoršanja stanja, te proglašenja elementarne nepogode.

Više...
 
Proračun za 2013.godinu
Petak, 04 Siječanj 2013 14:50

Na 24. sjednici Općinskoga vijeća održanoj 27. prosinca prihvaćen je proračun Općine Krašić za 2013.godinu u ukupnom iznosu od 7.457.250,00 kuna.
Novina je da se dosadašnji dio stavki vezan uz vlastiti pogon koji se odnosio na vododvod i odvodnju izdvaja i prelazi u ingerenciju poduzeća za javnu vodoopskrbu i odvodnju. Osigurana su sredstva za nastavak financiranja ishođenja potrebnih dozvola za rekonstrukcije i izgradnju vodovodnih mreža Krašić, Pribić i Mirkopolje, legalizaciju objekata na vodocrpilištima Krašić i Puškarov Jarak, kao i za druge objekte komunalne infrastrukture poput uređenja nerazvrstanih cesta, groblja i sl. Također je planirana legalizacija objekata za koje ne postoji valjani akt o građenju, odnosno građevinska dozvola, a to su društveni domovi, objekti športske namjene i mrtvačnice.
Za obiteljska poljoprivredna gospodarstva predviđena je između ostaloga mjera kod legalizacije gospodarskih objekata koji služe isključivo za poljoprivrednu namjenu, oslobođenje od plaćanja komunalnoga doprinosa u iznosu do petnaesttisuća kuna po poljoprivrednom gospodarstvu. Planira se zajedno sa Fondom za zaštitu okoliša realizirati rekonstrukcija kotlovnice, sa ulja za loženje na energent drvene pelete i rekonstrukcija javne rasvjete, dotrajala i stara rasvjetna tijela zamjeniti ekološkom i štednom javnom rasvjetom.

Planirana su i sredstva, dio koji po ugovoru sa Ministarstvom regionalnoga razvoja treba osigurati Općina za gradnju novoga dječjega vrtića u Brezariću, za koji su ishođene sve potrebne dozvole. Za prijevoz srednjoškolaca Općina će sufinancirati 10 % cijene mjesečne karte, a za obitelji koje su socijalna kategorija 20 % cijene. Za pomoć kod nabavke opreme za novorođenčad predviđena su sredstva za prvo dijete u iznosu od 1.000,00 kuna, za drugo 2.000,00 kuna, a za treće i svako iduće 3.000,00 kuna. Sufinanciranje boravka djece u dječjemu vrtiću 'DIDI' ostaje kao i do sada 900,00 kn za prvo dijete, a 1.000,00 kuna za drugo djete. Sve udruge sa područja Općine također su obuhvaćene u novome proračunu za iduću fiskalnu godinu.

 
Održan Božićni koncert u vatrogasnome domu u Krašiću
Ponedjeljak, 31 Prosinac 2012 15:14

Održan je uspješan božićni koncert KUD-a 'Josip Torbar' iz Krašića, prvi puta organiziran u velikoj dvorani vatrogasnoga doma u Krašiću. Koncert je okupio veliki broj djece, mještana i prijatelja kulturno-umjetničkoga društva.

Više...
 
Božićni koncert KUD-a Josip Torbar
Utorak, 25 Prosinac 2012 17:19

Kulturno umjetničko društvo Josip Torbar iz Krašića poziva na tradicionalni Božićni koncert koji organizira 28. prosinca 2012.godine u 19:00 sati u vatrogasnome domu u Krašiću. Također svim članovima i mještanima Općine Krašić želi sretan Božić, ugodne blagdane, te uspješnu novu 2013. godinu.

 
<< Početak < « 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 » > Kraj >>

Stranica 172 od 202