Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
Dan Općine Krašić
Ponedjeljak, 14 Svibanj 2012 20:12

Općina Krašić u utorak 08. Svibnja proslavila je svoj dan, 19. godišnjicu postojanja. Dan kada slavimo i obilježavamo i rođendan velikana hrvatskoga naroda i naše katoličke crkve Blaženoga Kardinala Alojzija Stepinca.

Svečanu sjednicu svojim prisustvom uveličali su Župan Zagrebačke županije mr. Stjepan kožić, potpredsjednica skupštine zagrebačke županije gđa. Marija Ledinski Anić, gradonačelnik bratskoga grada Slunja gosp. Ivan Bogović, gradonačelnik susjednoga nam grada Samobora gosp. Krešo Beljak, načelnici  Općina Žumberak, Klinča Sela, Pisarovine, Draganića, Luka i Šenkovec, predstavnici Županijske uprave za ceste, Hrvatskih Voda, HEP-a, ARZ, Parka Prirode Žumberak, vijećnici u općinskom vijeću, te brojni drugi gosti.

Načelnik Općine Josip Petković Fajnik osvrnuo se na rad u proteklom razdoblju, te je na kraju sjednice iskoristio priliku zahvaliti svojim najbližim suradnicima, svojemu zamjeniku, predsjedniku općinskoga vijeća i vijećnicima, te svim mještankama i mještanima općine čestitao dan općine.

Više...
 
Dani Krašićkog kraja 2012.
Ponedjeljak, 07 Svibanj 2012 19:52

Proteklog vikenda od petka 04.04. do nedjelje 06.04. održani su 18 po redu 'Dani Krašićkoga kraja 2012.'. Uz svakodnevni večernji zabavni program održano je pregršt događanja. Nakon pauze od 6 godina održano je drugu godinu zaredom ocjenjivanje vina u sklopu 'Kluba prijatelja dobroga vina' sa prijavljena 46 uzoraka vina sa područja Općine Krašić, XVII. po redu likovna kolonija 'Tragom svjetlosti i boja', 16. po redu atletska utrka 'Dolinom kardinala' i Prvenstvo Hrvatske u brzom hodanju, 3. po redu 'Biciklistički maraton', nastup krašićkih mažoretkinja i njihovih gošći iz Karlovca, Varaždina i Svete Jane, te nastup KUD-a Josip Torbar i njihovih gostiju. Ovogodišnja manifestacija službeno završava u utorak 08. svibnja proslavom dana Općine i svečanom sjednicom općinskoga vijeća.

Više...
 
Uređenje korita rijeke Kupčine
Utorak, 24 Travanj 2012 21:06

Ovoga tjedna započeli su i očekivani radovi na uređenju dijela korita na rijeci Kupčini kod Krašića. Predviđeno je uređenje obala, čišćenje i uklanjanje drveća i korijenja, te posebno uređenje ušća potoka Krašić u Kupčinu. Radove izvodi 'Vodoprivreda' iz Karlovca i predviđeno je da će biti završeni kroz ca. dva radna tjedna.


Više...
 
Proljetno uređenje i sanacija lokalnih cesta
Petak, 20 Travanj 2012 20:54

Od prošloga tjedna započeli su radovi na proljetnom uređenju i sanaciji lokalnih cesta, čišćenju odvodnih kanala uz županijske ceste, postavljanju i osvježavanju dijela prometne signalizacije, krpanju udarnih rupa i sličnim poslovima. Sve navedeno vrlo je važno kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu. Radovi će trajati do kraja mjeseca travnja.


Više...
 
Obavijest o korekciji cijene usluga sakupljanja, odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada
Utorak, 17 Travanj 2012 15:05

Od 01. travnja 2012. godine koncesionar za sakupljanje, zbrinjavanje i odvoz otpada na području Općine Krašić, tvrtka Eko flor iz G. Stupnika podigla je cijene svojih usluga za 14 %.

Temeljem zahtjeva koncesionara od 28. studenoga 2011. godine za korekcijom cijena usluge, odnosno povećanje od 28 %, zbog rasta cijena troškova kako je navedeno: 40 % troška deponiranja, 37 % opreme, održavanja, plaće radnika i vozača, te amortizacije i 23 % troška goriva.

Općina Krašić je zatražila dodatna pojašnjenja i obrazloženja zahtjeva za povećanjem usluga, te je nakon toga Općinsko vijeće Općine Krašić je na sjednici održanoj 26. ožujka 2012. godine detaljno i opširno raspravljalo o svim iznesenim aspektima navedenih zahtjeva.

Zaključak koji je donijelo ukratko glasi:

Općinsko vijeće uvažavajući djelomično zahtjeve o povećanju cijene usluga za 28 % iz dodatnih pojašnjenja koncesionara odobrilo da se cijene za uslugu odvoza i zbrinjavanja otpada maksimalno mogu povećati u postotnom iznosu za polovicu od traženoga u odnosu na dosadašnje cijene. Nove uvećane cijene za 14 % se mogu najranije početi primjenjivati od 01.04.2012. godine, znači računi za veljaču i ožujak mogu biti ispostavljeni samo po važećim dosadašnjim cijenama.

Iz svega navedenoga se jasno vidi činjenica da su cijene povećane temeljem zahtjeva koncesionara, a ne temeljem odluke Jedinstvenoga upravnoga odjela Općine Krašić koji se u nijednom dopisu nigdje ni ne navodi i nejasno je odakle je kao takav naveden u obavijesti koncesionara.


 
<< Početak < « 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 » > Kraj >>

Stranica 174 od 190