Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
52. godišnjica od smrti blagopokojnog Blaženoga kardinala Alojzija Stepinca
Nedjelja, 12 Veljača 2012 15:25

Na Stepinčevo o 52. godišnjici od smrti blagopokojnog Blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, 10. veljače 2012. u njegovoj rodnoj župi u Krašiću služene su Svete mise u 08:00 , 10:10 i 18:00 sati. Posebno svečana bila je Sveta misa u 10:10 sati koju je predvodio po odobrenju kardinala Josipa Bozanića biskup Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Marin Barišić. Po vrlo hladnom i pravom zimskom vremenu okupio se nemali broj vjernika, iako je veliki broj najavljenih skupina zbog zimskih uvjeta na cestama otkazao svoj dolazak u Krašić i Svetu misu pratio putem malih ekrana hrvatske televizije.

Više...
 
Otkup mlijeka na području Općine
Utorak, 31 Siječanj 2012 20:43

Nakon informacije o obavijesti mljekarima na području Općine Krašić i Općine Žumberak koja je poslana 27. prosinca 2011. godine da se sa 01. veljače 2012. prestaje sa dosadašnjim načinom otkupa i prijevoza mlijeka, Općina Krašić je inicirala sastanak u Županiji koji je održan 11. siječnja ove godine i na kojemu su osim načelnika Općina Krašić i Žumberak bili i župan Zagrebačke županije mr. Stjepan Kožić, predstavnici Upravnog odjela za poljoprivredu, te predstavnici tvrtke Dukat. Naime tvrtka Dukat je poradi smanjenja troškova poslovanja i novih političko-ekonomskih uvjeta na tržištu kako je navela donijela odluka da se sa dosadašnjim načinom otkupa i preuzimanja mlijeka, koji je bio da jedan prijevoznik 'vozar' obilazi područje dvije općine, ca. 25 proizvođača, sakupi sve mlijeko u manju cisternu i predaje sve u veliku cisternu na jednome mjestu odlučila da od 01. veljače direktno preuzima mlijeko sa velikom cisternom kod 3-4 veća proizvođača i na još 2-3 dodatna mjesta doslovce uz prometnice gdje ca. petnajstak proivođača treba dovesti svoje mlijeko u pokretnom laktofrizu i čekati dok dođe cisterna. Problem nastaje zbog količina i kvalitet samoga mlijeka koje će biti teško dovesti i sačuvati ispravnim posebice u ljetnim mjesecima, a druga stvar je i dodatni trošak proizvođačima koji su i dosada jedva spajali kraj sa krajem. Gotovo svi proizvođači koji trebaju sami voziti mlijeko do cisterne su razočarani novim načinom otkupa i mnogi od njih su istaknuli da na ovaj način neće dalje biti u mogućnosti baviti se proizvodnjom mlijeka, već će biti prisiljeni odustati od proizvodnje i stočarstva. Nadalje općine su iskazale spremnost da uz pomoć županije preuzmu kompletan trošak dosadašnjega načina preuzimanja mlijeka i da do daljnjega ostane dosadašnji način preuzimanja mlijeka ili barem u najmanju ruku odgodi primjena novoga načina otkupa. Tako bi tvrtku Dukat potpuno rasteretili navedene obveze i zadržali da se većina proizvođača nastavi baviti proizvodnjom mlijeka. Na žalost tvrtka Dukat ne odustaje od najavljene promjene i svojih planova, bez obzira na opravdanost zahtjeva i najave proizvođača. Očito je da su stanje na tržištu i interesi tvrtke važniji od potreba i mogućnosti da se ovo malo proizvođača mlijeka pomogne da i nadalje rade i žive od proizvodnje mlijeka.

Emisija DIREKT PLUS - Propast proizvođača mlijeka 

 
Skupština KUD-a Josip TOrbar
Ponedjeljak, 30 Siječanj 2012 20:17

Na 18. po redu skupštini, ujedno i redovno izbornoj KUD-a 'Josip Torbar' iz Krašića, održanoj 29. siječnja 2012. godine u osnovnoj školi Kardinala Alojzija Stepinca u Krašiću dana je detaljna analiza rada za 2011. godinu i izabrano je novo vodstvo. Dosadašnji predsjednik gospodin Štajcer će i dalje aktivno sudjelovati u radu i vođenju KUD-a kroz svoj rad u Upravnom odboru, a za novoga predsjednika je izabran dugogodišnji član Matija Benković, te za potpredsjednika Mario Prstac.

 
Završena sanacija odrona na županijskoj cesti Krašić - Kostanjevac
Ponedjeljak, 23 Siječanj 2012 21:23

U subotu i ponedjeljak završena je do kraja sancija odrona na županijskoj cesti Krašić - Kostanjevac u naselju Svrževo kod Medven Drage. Osim izgradnje potpornoga zida, te samim time i proširenja kolnika prometnice u dužini od ca. 35 metara, postavljena je na tom nepreglednome zavoju i zaštitna odbojna ograda u dužini od ca. 100 metara uz samu prometnicu kako bi se i u tome vidu dodatno podigla sigurnost svih sudionika u prometu. Ukupna vrijednost radova iznosi preko 100 tisuća kuna.

Više...
 
Priopćenje
Srijeda, 18 Siječanj 2012 15:31

Priopćenje Općine Krašić vezano uz članak objavljen u tjedniku Forum pod naslovom "POLA OPĆINA I GRADOVA ŽIVI OD DRŽAVNE POMOĆ"

Više...
 
<< Početak < « 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 » > Kraj >>

Stranica 176 od 190