Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

Općina Krašić - vijesti:
Hrvatski Domovinski rat - Davor Domazet Lošo
Utorak, 03 Svibanj 2011 18:41

28. travnja s početkom u 20:00 sati u Općinskoj vijećnici u Krašiću održana je promocija knjige "Hrvatski Domovinski rat 1991. - 1995., strateški pogled" autora admirala Davora Domazet-Loše. Knjiga je napisana povodom petnaeste obljetnice oslobodilačke operacije «Oluja» i predstavlja cjeloviti prikaz i sveobuhvatano tumačenje rata na prostoru bivše Jugoslavije, a takvih knjiga nažalost nema u Hrvatskoj.

Više...
 
Radovi na cestama i prometnoj signalizaciji
Utorak, 15 Ožujak 2011 00:42

Nakon zimske sezone održavanja nerazvrstanih cesta i čišćenja snijega, na red pomalo dolaze opet uobičajene aktivnosti i proljetni radovi: krpanje i planiranje neravnina, kopanje i uređenje odvodnih kanala, čišćenje bankina i nogostupa, te postavljanje različite prometne signalizacije - znakova, smjerokaza, ogledala i sl. Također će se postaviti i dvije potpuno nove table na granici Zagrebačke i Karlovačke županije, sve u svrhu boljeg obilježavanja područja Zagrebačke županije i općine Krašić, te boljeg informiranja turista posjetitelja i putnika u tranzitu gdje se točno nalaze i kojim područjima prolaze.

Više...
 
9. obljetnica smrti kardinala Franje Kuharića
Ponedjeljak, 14 Ožujak 2011 21:43

Povodom 9. obljetnice smrti kardinala Franje Kuharića u petak 11.03. održana je Sveta misa u njegovom rodnom Pribiću. Uz mnoštvo svećenika i vjernika misu je predvodio msgr. Vladimir Stanković. Kasnije tokom dana u čast ovoga velikana našega kraja održana je misa i u zagrebačkoj katedrali koju je predvodio nadbiskup Josip Bozanić.

Više...
 
Tragom starih obrta, zanata i njihovih majstora 1920. - 2010.
Utorak, 08 Ožujak 2011 11:09

tragom starih obrta, zanata i njihovih majstoraU subotu 05. ožujka 2011. u 18:00 sati u vatrogasnome domu u Pribiću održana je promocija hvale vrijednoga djela, knjige Štefana Milašinčića - Stršljena "TRAGOM STARIH OBRTA, ZANATA I NJIHOVIH MAJSTORA 1920 - 2010."

Pred velikim brojem majstora ili članova obitelji koji se u knjizi spominju, gostiju i prijatelja program je vodio sam autor gospodin Milašinčić. Radi se o jednom vrlo vrijednom djelu u kojem je opisano i prikazano na brojnim sačuvanim fotografijama 17 starih zanata i preko 50 obitelji koje su se njima bavile na području Pribića i njegove okolice. Podijeljeno je puno priznanja, darova i knjiga. Promociju knjige, njezina autora i njegove goste su među ostalima došli pozdraviti i načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik, predsjednik udruženja obrtnika Jastrebarsko i zamjenik gradonačelnika grada Jastrebarskog gosp. Stipe Bučar, načelnik Općine Žumberak gosp. Zdenko Šiljak, ravanateljica osnovne škole 'kardinala Alojzija Stepinca' gospođa Sandra Šarić, te svećenici velečasni Stjepan Dijaneš, velečasni Vladimir Bucković i župnik Nenad Krajačić. Na kraju promocije premijerno je puštena pjesma 'Kardinale Kuhariću' autora teksta Josipa Bakalasa i glazbe gospodina Zorana Pavkovića.

Više...
 
Stepinčeno u Krašiću - 2011.
Petak, 11 Veljača 2011 13:10

stepinacJučer je u centru Krašića, u župnoj crkvi 'Presvetoga trojstva' uz izravan prijenos na drugom programu Hrvatske radiotelevizije svečano obilježena 51. godišnjica smrti Blaženoga kardinala Alojzija Stepinca. Mnoštvo vjernika i štovatelja lika i djela Blaženoga kardinala Stepinca i ove je godine posjetilo Krašić i odalo počast velikanu naše Crkve i našega naroda. Lijepo vrijeme je svakako pozitivno utjecalo na broj hodočasnika, ali i broj udruga i izlagača na središnjem trgu koji su prezentirali svoje proizvode i svoju ponudu.

Više...
 
<< Početak < « 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 » > Kraj >>

Stranica 179 od 185