Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
Obavijest o korekciji cijene usluga sakupljanja, odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada
Utorak, 17 Travanj 2012 15:05

Od 01. travnja 2012. godine koncesionar za sakupljanje, zbrinjavanje i odvoz otpada na području Općine Krašić, tvrtka Eko flor iz G. Stupnika podigla je cijene svojih usluga za 14 %.

Temeljem zahtjeva koncesionara od 28. studenoga 2011. godine za korekcijom cijena usluge, odnosno povećanje od 28 %, zbog rasta cijena troškova kako je navedeno: 40 % troška deponiranja, 37 % opreme, održavanja, plaće radnika i vozača, te amortizacije i 23 % troška goriva.

Općina Krašić je zatražila dodatna pojašnjenja i obrazloženja zahtjeva za povećanjem usluga, te je nakon toga Općinsko vijeće Općine Krašić je na sjednici održanoj 26. ožujka 2012. godine detaljno i opširno raspravljalo o svim iznesenim aspektima navedenih zahtjeva.

Zaključak koji je donijelo ukratko glasi:

Općinsko vijeće uvažavajući djelomično zahtjeve o povećanju cijene usluga za 28 % iz dodatnih pojašnjenja koncesionara odobrilo da se cijene za uslugu odvoza i zbrinjavanja otpada maksimalno mogu povećati u postotnom iznosu za polovicu od traženoga u odnosu na dosadašnje cijene. Nove uvećane cijene za 14 % se mogu najranije početi primjenjivati od 01.04.2012. godine, znači računi za veljaču i ožujak mogu biti ispostavljeni samo po važećim dosadašnjim cijenama.

Iz svega navedenoga se jasno vidi činjenica da su cijene povećane temeljem zahtjeva koncesionara, a ne temeljem odluke Jedinstvenoga upravnoga odjela Općine Krašić koji se u nijednom dopisu nigdje ni ne navodi i nejasno je odakle je kao takav naveden u obavijesti koncesionara.


 
Javni radovi
Ponedjeljak, 16 Travanj 2012 18:56

Treću godinu zaredom Općina Krašić u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje organizira javne radove na području Općine Krašić. Trenutno su na radovima zaposlena 4 djelatnika koji su započeli sa radovima na uređenju javnih površina, autobusnih stanica, sadnji cijeća, a slijede i radovi na uređenju groblja, dječjih igrališta, zelenih površina i sl.

Više...
 
Obnova krovišta rodne kuće kardinala Alojzija Stepinca
Četvrtak, 12 Travanj 2012 19:16

Ovih se dana završavaju radovi na obnovi krovišta rodne kuće kardinala Alojzija Stepinca u njegovom rodnome mjestu Brezariću pokraj Krašića. Radove u vrijednosti od preko 120 tisuća kuna financirali su suvlasnici kuće uz pomoć Ministarstva turizma i Zagrebačke Županije. U planu je daljnja sanacija i nastavak radova na objektu koji je star preko 160 godina u skladu sa financijskim mogućnostima.

Više...
 
Radovi na mostu preko Kupčine privode se kraju
Četvrtak, 29 Ožujak 2012 20:07

Radovi na mostu preko riječice Kupčine uz idealne vremenske uvjete za gradnju teku planiranom dinamikom, te je 28. ožujka nakon više od sedam godina uklonjen privremeni zamjenski most od kojega su još ostali samo noseći betonski elementi. Gradnja novog mosta sa pristupnim cestama trebala bi biti privedena kraju tokom mjeseca travnja.

Više...
 
10. obljetnica od smrti kardinala Franje Kuharića
Nedjelja, 11 Ožujak 2012 19:02

Povodom 10 godina od smrti blagopokojnog kardinala Franje Kuharića, 11. ožujka u njegovoj rodnoj župi, crkvi Sv. Siksta  Pape u Crkvenom Pribiću svečano misno slavlje u 11 sati predvodio je vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac. Na misi se okupio velik broj vjernika i štovatelja lika i djela voljenog kardinala, koji je svojim životom zadužio svoju župu, svoj kraj, cijeli Hrvatski narod i katoličku Crkvu. Nakon Svete Mise upriličen je svečani ručak na kojem su podijeljena priznanja i zahvalnice svima koji su na bilo koji način sudjelovali i pomogli obnovu krovišta župne crkve Sv. Siksta.

Više...
 
<< Početak < « 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 » > Kraj >>

Stranica 186 od 201