Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
U KRAŠIĆU OTKRIVENA SPOMEN PLOČA ČASNOJ SESTRI ŽARKI JULIJANI IVASIĆ
Nedjelja, 17 Studeni 2019 22:18

U nedjelju, 17. studenoga služena je sveta Misa u crkvi Presvetoga trojstva u Krašiću u čast pokojne mučenice Katoličke crkve časne sestre Žarke Julijane Ivasić. Časna sestra Julijana rođena je u Krašiću 18. studenoga 1908., te je povodom njenog 111. rođendana na kući obitelji Ivasić gdje je časna sestra rođena otkrivena spomen ploča njoj u čast.

Svečano misno slavlje i blavoslov spomen ploče predvodio je Gospićko-Senjski biskup Zdenko Križić u koncelebraciji sa tajnikom  biskupije Mišelom, vojnim biskupom u miru Jurjem Jezerincem i domaćim župnikom Ivanom Vučakom. Misi su prisustvovale brojne časne sestre, hodočasnici i vjernici.

Časna sestra Žarka Julijana odrasla je u Krašiću, a zaređena je 1931. godine. Služila je sa svojim sestrama za vrijeme rata u više bolnica, jer je nedostajalo bolničkog osoblja. Uhićena je od partizana u Otočcu te sprovođena po zatvorima i sudovima, najprije  potpuno nedužna sramotno osuđena na smrtnu kaznu vješanjem, a nakon žalbe preinačeno na smrtnu kaznu streljanjem koje je izvršeno na groblju u Gospiću 16. svibnja 1946. godine. Svjesna svoje muke, hrabro je prihvatila svjedočiti svoju vjeru u Isusa Krista i nositi svoj križ. Njezin grob nalazi se u Gospiću, te ga posjećuju vjernici koji vjeruju da će postupak koji je započet za njezino proglašenje blaženom a potom i svetom biti uspješno dovršen.

Sreća je da u 'Dolini kardinala' na ovakav način držimo da Hrvatskih svetinja i mučenika. Najveća zahvala svakako ide upravitelju župe velečasnom Ivanu Vučaku koji sa puno ljubavi, vjere i elana inicira i organizira ova i sva druga događanja koja se tiču župi koje su mu povjerene u službu, zatim časnim sestrama redovnicama družbe Svetog Vinka Paulskog, kao i obiteljima Barbare i Marije rođene Ivasić koje su radosno dozvolile postavljanje ove vrijedne spomen ploče na pročelje svoje kuće. Svima iskrena zahvala u ime općine Krašić.

Više...
 
POSLJEDNJI ISPRAĆAJI GLUMCA MARTINA SAGNER I NAČELNIKA OPĆINE BRCKOVLJANI
Nedjelja, 17 Studeni 2019 10:57

U subotu, 16. studenoga na Groblju Mirogoj sahranjen je poznati hrvatski filmski i kazališni glumac Martin Sagner, svima poznat kao Dudek iz televizijske serije Gruntovčani. Osim kao glumac pokojni Sagner bio je veliki domoljub i sudionik Domovinskoga rata.

Istoga dana u popodnevnim satima sahranjen je i načelnik općine Brckovljani gospodin Željko Funtek, koji je na čelu općine bio od daleke 1994. godine. Gospodin Funtek također je bio hrvatski branitelj.

Više...
 
POSJETA GRADONAČELNIKA TRILJA
Subota, 16 Studeni 2019 19:25

U petak, 15. studenoga općinu Krašić posjetio je gospodin Šipić gradonačelnik Grada Trilja iz Splitsko-dalmatinske županije.

U općinskoj vijećnici dočekao ga je načelnik općine Krašić, a potom su se zajedno zaputili posjetiti Spomen kuću Stepinac u kojoj se nalaze radne sobe i prostori u kojima je blaženi kardinala proveo svoje uzničke dane.

Nakon obilaska spomen soba i crkve odali su počast pokojnim kardinalima kod njihovih spomenika u Krašiću i Pribiću.

 
DAN DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVI
Petak, 15 Studeni 2019 17:58

U četvrtak, 14. studenoga u Sali 'Rubin' u organizaciji Gradskoga društva Crvenoga križa Jastrebarsko održana je godišnja skupština društva, a nakon skupštine i svečanost dodjela priznanja i zahvalnica dobrovoljnim darivateljima krvi sa područja Jastrebarskoga i općina Krašić, Klinča Sela, Pisarovina i Žumberak. Priznanja su dodijeljena dobrovoljnim darivateljima koji su prvi puta, deseti puta, trideseti, četrdeseti, pedeseti, sedamdesetipeti i stoti puta dobrovoljno darivali krv.

Ove godine na području Crvenoga križa Jastrebarsko prikupljeno je velikih  1677 dragocjenih doza krvi. Zaslužena priznanja su dodijeljena i dobrovoljnim darivateljima krvi sa područja općina  Krašić.

Više...
 
UREĐENJE LJETNE POZORNICE
Utorak, 12 Studeni 2019 08:38

Ovoga tjedna nastavljeni su radovi na završnom uređenju, odnosno natkrivanju ljetne pozornice na platou pored zgrade općine.

Podsjećamo da je sama pozornica postavljena još prije tri godine, a ova druga faza radova sa njezinim natkrivanjem omogućiti će njezin puno duži vijek trajanja, maksimalnu iskorištenost i raspolaganje tokom proljetnih, ljetnih i jesenskih mjeseci našim kulturno-umjetničkim, sportskim i ostalim udrugama.

Radovi bi trebali biti dovršeni kroz dva tjedna.

Više...
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 20 od 213