Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Općina Krašić - vijesti:
Obnova krovišta Crkve Sv. Siksta u Pribiću
Petak, 16 Rujan 2011 07:48

U ponedjeljak 12.09.2011. na Župnoj Crkvi Sv. Siksta u Pribiću počeli su radovi na rekonstrukciji i obnovi krovišta.
Zamijeniti će se dotrajala drvena konstrukcija - dio greda, letve, staviti novi biber crijep, potpuno nova limarija i žljebovi, te postaviti nova zaštita od udara groma.
Radovi bi trebali prema planu biti gotovi kroz otprilike 2 tjedna, čime će najstarija Crkva na području Općine dobiti sasvim novi svježiji izgled, a što je najbitnije puno bolju zaštitu od padalina i udara groma.

Više...
 
80 godina DVD-a Prekrižje
Srijeda, 14 Rujan 2011 08:24

Dana 04.09.2011. dobrovoljno vatrogasno društvo Prekrižje obilježilo je 80 godina rada i postojanja.
Društvo je osnovano 1931. godine u školi u Prekrižju. U izvještaju o radu u proteklih 80 godina moglo se čuti o prvim danima pa sve do današnjih dana, i kao što su to mnogi primjetili napredak je više nego dojmljiv, pogotovo jer se radi o malom društvu.

Pokrovitelji proslave bili su Župan Zagrebačke županije g. Stjepan Kožić i načelnik općine Krašić g. Josip Petković Fajnik koji je u svom govoru pohvalio rad društva i obećao pomoć u skladu s mogućnostima.

Proslavi je bio nazočan i predstavnik VZZŽ g. Vladimir Domin koji se kratkim govorom obratio okupljenima.
Na proslavu je pristigao velik broj društava iz naše i Karlovačke županije kao i gostiju i uzvanika.
Također ovom prilikom su dodjeljena prizanja i diplome zaslužnim članovima i gostima.
Nakon službenog dijela domaćini iz Prekrižja počastili su svoje goste u Vatrogasnom domu.

Proslavu su uveličali glazbenici limene glazbe DVD-a Plešivica i kuburaška udruga „Gromovnik“ iz Samobora koji su prije početka proslave izveli točku.
Uz bogatu ponudu jela i pića proslava ovog velikog jubileja potrajala je do u noć,dok se za glazbu pobrinuo sastav „Zlatne Godine“.

Više...
 
Početak školske godine
Srijeda, 07 Rujan 2011 19:38

U povodu početka nove školske godine osnovnu školu 'Kardinala Alojzija Stepinca' posjetio je načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik. Zajedno sa ravnateljem, pedagogom, učiteljima i kontakt policajkom posjetili su razred najmlađih, 'prvaščića' koji su tek započeli svoje obrazovanje i tek se upoznaju sa školom, učiteljima i cjelokupnim okruženjem. U prvom razredu u školi ima 16 učenika, a ukupno sa područnim školama 25. Ovom prilikom su im uručene popularne 'krijesnice' koje će staviti na svoje školske torbe kako bi bili sigurniji i bolje vidljivi u prometu. 'Krijesnice' su uručene i za prvaščiće u područnim školama u Prekrižju i Kostanjevcu. Načelnik je također osnovnoj školi uručio donaciju Općine, osobno računalo sa monitorom za potrebe škole.


Više...
 
1. biciklistički maraton Krašić - Sošice - Sveta Gera
Srijeda, 07 Rujan 2011 19:22

U organizaciji SD Miljokaz i u suorganizaciji Općine Krašić, Općine Žumberak i Grada Ozlja, u nedjelju 04.09.2011. odvožen je 1. biciklistički maraton Krašić - Sošice - Sveta Gera. Maraton je bio natjecateljskog karaktera a više od stotinjak biciklista na 32 km dugačku rutu krenulo je s trga u Krašiću. Najbrži natjecatelji na cilju bili su već za sat i 16 minuta, a prvo mjesto osvojio je Denis Tomašić iz kluba BBK T-rex Karlovac.


Više...
 
Završetak radova na sanaciji krovišta OŠ Kardinal Alojzije Stepinac
Srijeda, 31 Kolovoz 2011 18:57

Danas je povodom završetka radova na sanaciji krovišta OŠ Kardinala Alojzija Stepinca u Krašiću u posjet i obilazak stigao potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva gospodin Božidar Pankretić, te izaslanstvo Zagrebačke županije na čelu sa županom gospodinom Stjepanom Kožićem, zamjenikom župana gospodinom Rudolfom Vujevićem, pročelnikom upravnoga odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu gospodinom Vjeranom Štublinom.

Ravnateljica škole gospođa Šarić zaželjela je svima dobrodošlicu i zahvalila se posebno Zagrebačkoj županiji na uspješnom završetku projekta. Načelnik Općine Krašić gospodin Petković Fajnik zahvalio je svima koji su u navedenom projektu sudjelovali, a posebno Zagrebačkoj županiji i Županu gospodinu Kožiću koji su prepoznali prioritet ove investicije. Istaknuto je i da u vremenima krize investicija od gotovo 400 000 kuna nije mala stvar za školu i općinu. Nakon što je protekle godine izvršeno ucrtavanje same zgrade škole i napravljeni ležeći policajci prije početka školske godine. Ove se godine uspjelo također za vrijeme školski praznika zamijeniti salonitne ploče i postaviti potpuno novo krovište, sa limarijaom i gromobranima. Radi se o preko 2 000 m2 krovišta što dovoljno govori o veličini posla. No i tu se ne staje nego će se već prije zime napraviti rekonstrukcija kotlovnice i zamjena kotla za grijanje.

Gospodin Kožić kazao je kako su u Zagrebačkoj županiji već dugi niz godina kao prioritete postavili ulaganje u mlade, ulaganje u školstvo i znanje. I u ovim kriznim vremenima napravljeno je i kreditno zaduženje kako bi se započete i nove investicije u školstvu ali i drugim granama nastavile istim intenzitetom. Županija veliku podršku u svim sličnim projektima ima u Ministarstvu regionalnoga razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, jer samo ovako veliki broj projekata zajedno sa gradovima i općinama nebi mogla financijski provesti u djelo.

Gospodin Pankretić kazao ja da ulaganje ministarstva zajedno sa Županijom u školstvo i u znanje predstavlja pravi put za daljnji napredak i ostanak mladih na područjima na kojima su rođeni. Jedino ravnomjeran razvoj svih krajeva osigurava i budućnost tih krajeva. Također je istaknuto kako uz osnovno školstvo Ministarstvo posebnu brigu i značajna sredstva ulaže i u gradnju novih i proširenje dječjih vrtića kako bi i najmanji i njihovi roditelji imali priliku i uvjete za mjesto u dječjim vrtićima.  

Više...
 
<< Početak < « 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 » > Kraj >>

Stranica 192 od 201