Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9


STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

UdrugeDigitalna pristupačnost

u slikama

Općina Krašić - vijesti:
Kvar na niskonaponskoj mreži u Krašiću
Subota, 26 Siječanj 2013 13:21

Zbog sinoćnjeg kvara na niskonaponskoj mreži u Krašiću došlo je do problema u vodoopskrbi na području koje se opskrbljuje sa vodocrpilišta Krašić. Elektra Karlovac, pogon Ozalj je tokom subotnjeg jutra otklonio kvar i omogućio normalnu opskrbu električnom energijom.

 
Obavijest
Utorak, 22 Siječanj 2013 13:59

OPĆINA KRAŠIĆ POZIVA SVE ZAINTERESIRANE NA INFORMATIVNO-EDUKATIVNU JAVNU TRIBINU VEZANU UZ ZAKON O POSTUPANJU SA NEZAKONITO IZGRAĐENIM ZGRADAMA NN BR. 90/2011.

MOĆI ĆE SE ČUTI I POSTAVITI PITANJA VEZANO UZ LEGALIZACIJU: ZGRADA ZA STANOVANJE, ZGRADA ZA POVREMENI BORAVAK, POSLOVNIH I SPORTSKO - REKREACIJSKIH ZGRADA, GOSPODARSKIH ZGRADA, JAVNIH I SAKRALNIH ZGRADA, POMOĆNIH DVORIŠNIH ZGRADA, OBJEKATA POLJOPRIVREDNE NAMJENE I SLIČNO.

TRIBINA ĆE SE ODRŽATI U PETAK 25. SIJEČNJA OD 14:00 SATI NADALJE U OPĆINSKOJ VJEĆNICI.

INFORMACIJE: TEL. 01/6270-488

OPĆINA KRAŠIĆ


 
IPARD kreće za manje od mjesec dana
Ponedjeljak, 21 Siječanj 2013 10:19

Sukladno planu natječaja za mjere IPARD programa, za manje od mjesec dana objaviti će se novi natječaj iz mjera 101 i 103 koji će uključivati proširene mogućnosti za unaprjeđenje poslovanja poljoprivrednih gospodarstava.

Mogućnost financiranja traktora i pojoprivredne mehanizacije

U svim sektorima ulaganja najavljena je prihvatljivost troškova u obnovljive izvore energije usmjerenih potrebama vlastite proizvodnje. Petina ukupno raspoloživog budžeta za financiranje u mjeri 101 biti će po prvi puta rezervirana za nabavu poljoprivredne mehanizacije što uključuje traktore do 100 kW, te ostalu opremu za obradu tla, sjetvu, gnojidbu, zaštitu bilja, žetvu i transport. To je prilika za mnoge poljoprivrednike da pod povoljnijim uvjetima moderniziraju i ojačaju svoju proizvodnju.

Vinari i maslinari konačno su došli na svoje

Uz već spomenute novosti oko ulaganja u obnovljive izvore energije, mjera 103 donosi još novosti. U sektoru vinarstva očekuju se proširene mogućnosti ulaganja u kompletnu opremu za preradu grožđa, proizvodnju, skladištenje, i trženje vina što dosad nije bio slučaj. U sektoru maslinovog ulja, očekuju se, također, mogućnosti ulaganja u kompletnu opremu za preradu maslina i trženje maslinovog ulja za razilku od dosadašnje prakse koja je financirala samo kemijsku analizu i opremu za kompostiranje komine masline.

IPARD je sve bolji

Zahvaljujući provedbenoj strukturi IPARD programa, njihovom dobrom radu oko pripreme natječaja i osluškivanju potreba poljoprivrednika te samim poljoprivrednicima, analize IPARD programa govore o pozitivnim trendovima i sve boljoj razini iskoristivosti sredstava i darovnica. Nadamo se da će i ovaj natječaj to potvrditi, te da će ovo biti dostojan uvod u korištenje Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD) u okviru kojeg ćemo na raspolaganju imati nešto strožije uvjete, ali i desetak puta više sredstava koje moramo znati iskoristiti.

 
Obilazak brdskih dijelova Općine
Petak, 18 Siječanj 2013 15:14

Načelnik Općine Josip Petković Fajnik u četvrtak 17.siječnja obišao je brdske dijelove Općine koji se nalaze neposredno uz i u 'Parku prirode Žumberak - Samoborsko gorje' i tamošnje stanovnike kako bi se uvjerio u prohodnost cesta i opskrbljenost potrebnim namirnicama. Radi se o selima Rude Pribićke, Stakići, Grubači, Pećno, Stići i Vranjak Žumberački.

 
Snježne nedaće
Ponedjeljak, 14 Siječanj 2013 19:05

Od nedjelje 13. siječnja i početka laganih padalina snijega vrijede zimski uvijeti na svim prometnicama na području Općine. Tokom noći i gotovo čitavoga dana 14. siječnja napadalo je preko 50 cm snježnoga pokrivača i prouzročilo mnoge probleme prije svega u prometu, ali povremeno i opskrbi električnom energijom. Učenici iz udaljenijih dijelova Općine su kasnili na nastavu, a kako se stanje tokom dana još pogoršalo u Osnovnoj školi kardinala 'Alojzija Stepinca' je sutra odgođeno redovno održavanje nastave. Područni ured za zaštitu i spašavanje Zagreb upozorava na dolazak novih oborina i hladnoga vremena, pa se nadamo da neće doći i do daljnjeg pogoršanja stanja, te proglašenja elementarne nepogode.

Više...
 
<< Početak < « 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 » > Kraj >>

Stranica 196 od 226