STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabavau slikama

POTPISANA POVELJA PRIJATELJSTVA SA GRADOM OTOKOM
Nedjelja, 14 Srpanj 2019 22:33

U petak, 12. srpnja u sklopu Programa obilježavanja Dana Grada Otoka na svečanoj sjednici gradskoga vijeća potpisana je Povelja o prijateljstvu i suradnji između Grada Otoka i Općine Krašić. Povelju su potpisali gradonačelnik Josip Šarić i načelnik općine Josip Petković Fajnik.

Grad Otok nalazi se u Vukovarsko-Srijemskoj županiji i u domovinskome ratu nalazio se na prvoj crti obrane. Uspješno su se branili i obranili uz na žalost velike žrtve kako materijalne tako i ljudske. Brojni branitelji dali su svoje živote u obrani Grada i cijele županije, te su im brojna izaslanstva iskazana posebna počast kod spomenika u sredisnjem parku nakon održane svete mise u crkvi sv.Antuna Padovanskog, a prije održavanja svečane sjednice gradskoga vijeća.

Svečanosti su nazočili brojni gosti i uzvanici prije svih ministar Oleg Butković, izaslanik predsjednika Vlade, župan Božo Galić, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora, predstavnici drugih prijateljskih gradova i općina, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, predstavnici Hrvatske vojske predvođeni brigadnim generalom Matom Mikić, brojne udruge i gosti. Sama ideja o bratimljenju potekla je od gradskoga vijeća,a vezano uz nekadašnju suradnju župnika iz Komletinaca vlč.Emerika Gašić sa blaženim Alojzijem Stepincem, koji su zajedno proputovali svetu Zemlju 1937.godine. Na žalost župnik Gašić ubijen je 1947.godine.