STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

U OPĆINI HRVACE POSVEĆEN NOVI SPOMENIK U ČAST NAŠEGA BLAŽENIKA
Ponedjeljak, 16 Rujan 2019 22:44

Protekloga vikenda u općini Hrvace bilo je posebno svečano i veselo. Naime općina je obilježavala Dane općine brojnim događanjima, tako je u petak održana svečana sjednica općinskoga vijeća, a u subotu bogati Kulturno-umjetnički program.

Svakako najvažnije i iznimno značajno, može se kazati povijesno događanje održano je u nedjelju, 15. rujna kada je na novouređenome Trgu kardinala Alojzija Stepinca svečano blagoslovljen novopostavljeni spomenik našemu blaženiku i svecu. Nakon svečane procesije i blagoslova spomenika kojega je blagoslovio mons.dr. Juraj Batelja uslijedilo je i svečano misno slavlje u prepunoj Župnoj crkvi Gospe žalosne, koja je ujedno i zaštitnica općine.

Općinske vlasti imale su  želju da toga posebnoga dana sa njima bude i naša općina Krašić u kojoj je rođen taj veliki čovjek Crkve u Hrvata, te je posebno pozvala načelnika općine Krašić koji je sa radošću prihvatio nazočiti ovom povijesnom događanju za općinu Hrvace i cijelu Cetinsku krajinu. Načelnik Petković Fajnik je između ostaloga kazao: 'Posebna je čast i ponos biti u ovakvoj prilici u općini Hrvace, kao načelnik Stepinčeve općine, kada ste ovim činom odali posebnu počast našemu blaženiku i svecu, čiji je spomenik danas postavljen u središtu vašega mjesta. Neka nas sve zajedno i nadalje prati njegov zagovor i blagoslov. Još jednom zahvaljujem vam se na pozivu, bila mi je čast i zadovoljstvo biti dio ovih povijesnih događanja u općini Hrvace'.