STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

RADOVI NA UREĐENJU TRGA KARDINALA KUHARIĆA U PRIBIĆU
Četvrtak, 26 Rujan 2019 19:40

Proteklih dana u Pribiću Crkvenom neposredno uz Crkvu svetog Siksta pape u punom su jeku radovi općine Krašić i župe na uređenju trga, pristupnih staza i temeljne ploče za postavljanje spomen obilježja blagopokojnom kardinalu i Zagrebačkom nadbiskupu Franji Kuhariću u čast.

Naime ove godine navršilo se u mjesecu travnju, točnije 15. travnja punih stotinu godina od rođenja Franje Kuharića u Pribiću (Gornji Pribić), te je cijela ova godina u njegovoj rodnoj župi proglašena njemu u čast godinom kardinala Kuharića. Velika želja općina bila je da se tim povodom kardinalu Franji Kuhariću izradi spomenik u prirodnoj veličini, u čemu se uz veliku podršku prije svega Zagrebačke nadbiskupije i uspjelo.

Dovršetak radova trebao bi uslijediti do sredine idućega tjedna kada će se u srijedu, 02. listopada u Pribiću Crkvenom okupiti brojni predstavnici Zagrebačke nadbiskupije na čelu sa uzoritim kardinalom Josipom Bozanićem, pomoćnim biskupima, svećenicima i bogoslovima, predstavnici Zagrebačke županije, ministarstava, rodne župe i kardinalove općine Krašić, te brojni štovatelji pokojnoga kardinala.

Sam obred proslave, svečanog otkrivanja i blagoslova spomen obilježja započeti će u 10.00 sati, a sam blagoslov novoga spomenika, izrađenog u prirodnoj veličini obaviti će kardinal Josip Bozanić, Zagrebački nadbiskup, sa pocetkom u 10:30 sati.

Koristimo i ovom prilikom pozvati sve one koji mogu i žele da se toga dana upute prema Pribiću i 'Dolini kardinala' te nam budu dragi gosti.