STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Završili Dani Krašićkog kraja
Utorak, 11 Svibanj 2010 10:57

Od 07. do 09. svibnja održani su tradicionalni Dani Krašićkog kraja. Nakon 5 godina puze ponovno su se glavne manifestacije održale u velikom šatoru na igralištu pored Općine.

U petak u 10:00 sati prigodnom priredbom obilježen je dan osnovne škole. Prije svečane sjednice općinskog vijeća koja je održana u 12:30 sati općinu je posjetio Župan Zagrebačke županije mr. Stjepan Kožić. Nakon prijema kod načelnika zajedno su obišli mesnu industriju Milivoj Medven u Gornjem Prekrižju a kasnije je župan posjetio i osnovnu školu.

Svečanoj sjednici su nazočili osim župana koji je bio i izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske mr. Božidara Pankretića i saborski zastupnik i izaslanik potpredsjednika Hrvatskog Sabora gosp. Josipa Friščića gosp. Boris Klemenić, direktor u Hrvatskim vodama VGO Sava gosp. Hafner, vijećnici u Županijskoj skupštini Marija Ledinski Anić i Roman Rodić, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, načelnik policijske postaje Jastrebarsko gosp. Vojak, predstavnici Hrvatske Elektroprivrede, Hrvatskih pošta, Crkve, vijećnici u Općinskom vijeću, istaknuti poduzetnici i drugi.

U subotu proslava je započela Svetom misom u 8:00 sati, te procesijom od rodne kuće kardinala Stepinca do crkve u Krašiću. U procesiji su nam se pridružili i branitelji iz udruge "Lučonoše domovinskog rata" iz Dalmacije, koji tradicionalno pješače od Vrlike preko Krašića do Bleiburga. Svečano misno slavlje u 11:00 sati predvodio je mons. Stanković. Tokom cijelog dana vrijedni umjetnici su radili za likovnu koloniju "Tragom svijetlosti i boja".

I na kraju u nedjelju osim Svetih misa u 08:00 i 11:00 sati u 9:30 započeo je 1. krašićki biciklistički maraton koji je uspješno priveden kraju. Popodne je održano tradicionalno druženje i nastup KUD-ova Matija Gubec iz Ilače, Lovro Ježek iz Marije Bistrice, Graničar iz Cvitovače i Sesvetska sela u organizaciji našega KUD-a Josip Torbar, također uz jednu bitnu novinu, a to je da su Krašićke mažoretkinje imale svoj premijerni, prvi službeni nastup kod kuće. Bilo je uistinu lijepo i ugodno doći pod šator u nedjelju.

U nastavku pogledajte slike.