STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabava

Financ. polit. stran. i nezav. vijeć.u slikama

Dani Krašićkog kraja 2011.
Nedjelja, 15 Svibanj 2011 15:29

Trodnevnom manifestacijom "Dani krašićog kraja" od 06. do 08. svibnja 2011. godine Općina Krašić proslavila je osamnaestu obljetnicu od osnutka te 113. godišnjicu rođenja blaženog kardinala Stepinca.

 U petak na svečanoj sjednici načelnik općine Josip Petković Fajnik upoznao je prisutne s aktivnostima tijekom proteklih godnu dana. "Godina nije bila lagana, ali nismo se prepali ni krize niti problema, nismo se predavali već smo nastavili raditi istim tempom kao i dotad. Uspješno smo, u suradnji s HEP-om, završili projekt rekonstrukcije nisko-naponske mreže i gradnju javne rasvjete u Hutinu, Bukovici Prekriškoj, te Donjem i Gornjem Prekrižju, u što je uloženo gotovo 1,4 milijuna kuna" te najavio skoru gradnju mosta preko Kupčine te sanaciju dijela ceste Krašić-Vivodina. "Radi se o projektu od oko 3 milijuna kuna u kojega smo uključili Županiju i ŽUC, ali i Hrvatske vode koje ća nam, vjerujem, pomoći i kod rekonstrukcije naših vodovoda".  

Općina je financirala i izradu idejnog projekta za gradnju dječjeg vrtića, koji bi prihvatio šezdesetak djece, a čiju bi gradnju trebalo pomoći i Ministarstvo regionalnog razvoja, što je, prisustvujući sjednici, obećao i ministar i potpredsjednik Vlade RH Božidar Pankretić.

"Sveti nam je zadatak ravnomjerno razvijati domovinu. Od vas sam čuo odvažnost i hrabrost, pokazali ste opravdanost postojanja vaše općine. U velikoj su zabludi oni koji na administrativni način žele nešto ukidati" poručio je potpredsjednik Vlade. O doprinosu 'malih' općina razvoju područja na kojemu su ustrojene govorio je i župan Stjepan Kožić, koji je obećao pomoć Županije pri sanaciji krovišta OŠ “Alojzija Stepinca”, gradnji mosta preko Kupčine, te sanaciji ceste Krašić-Vivodina. Prije početka same svečane sjednice otvorena je XV. po redu likovna kolonija 'Tragom svjetlosti i boja'. Navečer je održan zabavni program uz goste večeri tamburaški sastav 'Gazde'. 

U subotu se uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa održala 15. jubilarna trka "Dolinom Kardinala 2011" a od jutra su vrijedni umjetnici radili na radovima za XVI. saziv likovne kolonije. Navečer je nastavljena proslava sa zabavnim programom u šatoru.

Nedjelja je bila rezervirana za II. po redu biciklijadu 'Krašić 2011.', sa mnoštvom sudionika iz Hrvatske, ali i dragih gostiju iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Popodne su već tradicionalno nastupila kulturno umjetnička društva, domaće KUD 'Josip Torbar' i njegovi gosti: KUD-ovi iz Netretića, Sesvetskih sela, Karlovca i pjevačko društvo 'Antun Radić' iz Okića.