STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

ODRŽANI DANI KRUHA NA SREDIŠNJEM TRGU U KRAŠIĆU
Ponedjeljak, 02 Listopad 2017 19:46

U nedjelju 01. listopada na središnjem trgu u organizaciji Turističke zajednice općine Krašić održana je tradicionalna manifestacija ‘Dani kruha’ zahvala za plodove naših njiva i plodove rada vrijednih ljudi.

Manifestacija se uvijek održava početkom mjeseca listopada, kao slavljenje i zahvala za plodove naših njiva i rada vrijednih ljudi, zemljoradnika, te također kao podsjetnik na 03. listopada 1998. godine kada je kardinal Alojzije Stepinac na Mariji Bistrici proglašen blaženim od Svetog pape Ivana Pavla  II.

Na ovogodišnjoj manifestaciji su sudjelovali učitelji i učenici iz Osnovne škole kardinala Alojzija Stepinac i učeničke zadruge 'Pčelica', članice i članovi KUD-a 'Josip Torbar', Krašićke mažoretkinje, udruga 'Brezarske švelje' iz Breazrića, MED Jarnečić iz Krupača, vinar Barundić-Špoljar iz Brezarića, te licitari.

Prije blagoslova plodova na trgu kod jutarnje Svete mise, u crkvi Presvetoga trojstva povodom početka nove školske godine blagoslovljeni su učenici prvoga razreda i ostali prisutni učenici, te njihovi učitelji.
Nakon svečanog blagoslova prisutne su svojim nastupima  na trgu razveselili pjesmom i plesom mladi članovi KUD-a Josip Torbar, a nakon njih i Krašićke mažoretkinje.