STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM



Proračun

Javna nabava



u slikama

NOVI UPRAVITELJ ŽUPE PRESVETOGA TROJSTVA KRAŠIĆ
Ponedjeljak, 13 Studeni 2017 21:09

U nedjelju, 12. studenoga na Svetoj misi u 11:00 sati župa Krašić dobila je novog upravitelja. Liturgijsko uvođenje u službu novoga upravitelja župe Presvetoga trojstva Krašić, velečasnog Ivana Vučaka predslavio je pomoćni biskup Zagrebački mons. Mijo Gorski.

U popunjenoj crkvi velečasni Vučak uputio je riječi zahvale svim župljanima i svima koji su doprinijeli oko organizacije Svete mise, potom citirao riječi  Sv. Pavla  'Svećenik je onaj koji je iz naroda uzet i za narod se daje u odnosu prema Bogu', te između ostaloga kazao:
Zasigurno je velika milost za ovu župu što imamo časne sestre Služavke maloga Isusa, sestre Simeonu i Katarinu, koje su prve suradnice župniku i župi, zatim pastoralno i ekonomsko vijeće, naše pjevače, ministrante, prijatelje maloga Isusa, ali danas se obraćam svakome od vas osobno.

Želim svakome pružiti ruku i staviti naglasak da je ovo vaša župa, vaša crkva, a ja da sam vaš svećenik, da ste vi ovdje uvijek dobro došli i da ima mjesta za sve. Svaki od nas ima talente i sposobnosti koje mu je Bog darovao, pozvani smo da te talente ne zadržavamo za sebe nego ih trošimo za druge kako bi rekao naš blaženik:
''Ti puštaš vrijeme da prolazi kao voda, a gle Duh Sveti te uvjerava, da je vrijeme dragocjenije negoli srebro i zlato. Cijeni dakle, visoko cijeni svaku minutu, svaku sekundu, jer svaka ti sekunda može kupiti nebo.''