STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAMProračun

Javna nabavau slikama

SVEČANO OBILJEŽEN DAN OPĆINE KRAŠIĆ I 25. OBLJETNICA NJEZINA POSTOJANJA
Srijeda, 09 Svibanj 2018 20:18

U utorak, 08. svibnja u Krašiću je svečanom sjednicom općinskoga vijeća obilježena 25. obljetnica osnutka općine Krašić, te 120. rođendan njezinog zaštitnika i najznamenitijeg sina ovoga kraja blaženoga Alojzija Stepinca.

Svečanoj sjednici su prisustvovali brojni uzvanici, gosti i prijatelji naše općine, a sve prisutne su pozdravili osim predsjednika vijeća i načelnika općine, gradonačelnik bratskoga nam Grada Slunja gospodin Katić, župan Zagrebačke županije gospodin Kožić, te gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Bandić.


U prijepodnevnim satima predstavnici općine, zajedno sa domaćim vjernicima i hodočasnicima su sudjelovali u procesiji od rodne kuće bl. Stepinca u Brezariću do župne crkve u Krašiću, gdje je potom biskup Varaždinski mons. Josip Mrzljak zajedno sa biskupom u miru mons.Jezerincem i braćom svećenicima služio svečano misno slavlje povodom 120. rođendana blaženika Alojzija Stepinca. U procesiji i na misnome slavlju sudjelovali su i svi učenici Osnovne škole kardinala Alojzija Stepinca sa svojim profesorima i učiteljima.


Nakon svete mise izaslanstva općine Krašić, Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Grada Slunja, općine Šenkovec i općine Lekenik položili su cvijeće kod kipa blaženoga Alojzija Stepinca. Javna priznanja općine Krašić.