STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabavau slikama

PROSLAVLJENO KUHARIĆEVO U NJEGOVU RODNOME PRIBIĆU
Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 21:26

U rodnoj župi kardinala Franje Kuharića u crkvi Svetog Siksta Pape u Crkvenom Pribiću u općini Krašić svečanim misnim slavljem koje je predvodio vojni biskup u miru mons. Juraj Jezerinac obilježena je 17. godišnjica njegove smrti.

Ovaj znameniti i veliki sin našega kraja, kardinal 'Ljubavi i dobrote' koji nas je sve zadužio rođen je 15. travnja 1919. godine, te je kršten u istoimenoj župi 16. travnja iste godine. Uskoro će dakle biti punih 100 godina od njegova rođenja u Pribiću. Stoga se ove godine planira upriličiti svečanu i posebnu proslavu  100.godišnjice njegova rođenja i krštenja u Pribiću.
Ova godina je također posebna i značajna i sa strane velike želje da se za kardinalov rođendan u njegovoj rodnoj župi kod župne crkve postavi kip njemu u čast. Kako je nedavno definirano na zajedničkom sastanku predstavnika crkve i lokalne samouprave u planu je postavljanje istoga do kraja ove godine, a ne kako je prvotno bilo zamišljeno do ove velike 100.godišnjice. Nositelj projekta je općina Krašić u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, Nadbiskupskim duhovnim stolom i Župom Pribić, a pokrovitelj obilježavanja velikog jubileja i postavljanja spomenika kardinalu Franji Kuhariću je Zagrebačka županije. Svečanom misnom slavlju osim domaćih vjernika nazočili su i vjernici susjednih župa, kao i načelnik i zamjenik načelnika općine Krašić.