STRATEŠKI RAZVOJNI PROGRAM


Trgov. dr. u vlasništvu Općine Krašić


Proračun

Javna nabavau slikama

PROSLAVLJEN DAN OPĆINE KRAŠIĆ I ROĐENDAN NJEZINA ZAŠTITNIKA
Četvrtak, 09 Svibanj 2019 10:19

U srijedu, 08. svibnja u općini Krašić svečano je proslavljen  njezin 26. rođendan i 121. rođendan njezina zaštitnika blaženoga kardinala Alojzija Stepinca.

U 10:00 sati svečanom procesijom od rodne kuće kardinala u Brezariću do crkve Presvetoga trojstva u Krašiću i svečanim misnim slavljem koje je predvodio prof.dr. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta započela je proslava rođendana našega zaštitnika. Nakon svete Mise načelnik općine sa suradnicima položio je cvijeće kod kipa kardinala Stepinca, cvijeće su položila i izaslanstva prijateljskoga grada Slunja, grada Otoka i glavnoga grada Zagreba, te predstavnici lokalnih udruga.

Prije svečane sjednice općinskoga vijeća domaćini i njihovi gosti obišli su gradilište parkirališta 'Krašić' koje  se uređuje i uskoro će biti asfaltirano za potrebe turista i hodočasnika koji u sve većem broju posjećuju Krašić.
Potom su se svi uputili u općinsku vijećnicu u zgradi općine gdje je održana Svečana sjednica općinskoga vijeća općine Krašić. Nakon što je predsjednik vijeća pozdravio prisutne i otvorio sjednicu, načelnik općine govorio je o realiziranom u proteklih godinu dana, o projektima vezanima uz komunalnu infrastrukturu od cestogradnje, sanacije klizišta, vodoopskrbe i odvodnje, elektroenergetskih prilika, te posebno projektima vezanima uz turizam, a koji se vežu uz novousvojeni Master plan razvoja turizma u općini Krašić.

Prisutnima su se osim načelnika obratili i predstavnik Zajednice općina u RH gospodin Andrić, potom predsjednik skupštine Zagrebačke županije gospodin Mikuljan, izaslanica Predsjednika  Hrvatskoga Sabora gospodina Jandrokovića, saborska zastupnica Marija Jelkovac i izaslanik Predsjednika Hrvatske Vlade gospodina Plenkovića, ministar uprave Lovro Kušćević.


Na kraju sjednice dodijeljena su i Javna priznanja za proteklu godinu. Priznanja je uručio načelnik općine gospodinu Anti Duvnjaku, predsjedniku Udruge Lučonoše domovinskoga rata, potom Krašićkim mažoretkinjama koje ove godine obilježavaju 10 godina postojanja na području općine Krašić i gospodinu Petru Vlašiću, dugogodišnjem direktoru Osnovne škole i jednom od pokretača izgradnje Vodovoda Pribić od kada je prošlo punih 50 godina.

Svečanoj sjednici su između ostalih nazočili državni tajnici gospodin Majdak i gospodin Nekić,  po prvi puta gosti iz Grada Otoka na čelu sa predsjednikom gradskoga vijeća gospodinom Drljepan, brojni načelnici i gradonačelnici iz prijateljskih općina i gradova, predstavnici udruga, vatrogasne i sportske zajednice općine Krašić, kao i počasni građanin naše općine general Mladen Markač.